reklama

Autor Téma: Přechod na DVB-T2  (Přečteno 487865 krát)

erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #135 kdy: 23. 01. 2016, 23:25:24 »
Z jakého je to teda vysílače? Něco ze zahraničí?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #136 kdy: 24. 01. 2016, 07:43:26 »
Tak datum ve foťáku se taky dá nastavit špatně ;)

Přesně tak. Mnoho lidí (včetně mě) kašle na nějaké nastavení data a času ve fotografickém přístroji. U mě třeba je to proto, že jej napájí dva tužkové (AA) nabíjecí články a když jej nepoužívám (fotím velmi málo v posledních dvou, třech letech) leží v šuplíku a články jsou mimo něj (mám obavy, aby tyto do něj "nevytekly" a nezničily jej, protože poslední dobou nabíjecí články i renomovaných firem stojí za kravské lejno) a dojde u něj pokud čas  a datum jsou nastaveny, k jejich anulaci a nastavení na základní datum 01. 01. 2004, takže potom všechny fotky mají datum z roku 2004. Nic jiného bych za tím nehledal!  ;D
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #137 kdy: 24. 01. 2016, 07:46:41 »
Z jakého je to teda vysílače? Něco ze zahraničí?

Domažlice, Vraní Vrch, u Skopčáků se tento vysílač často označuje jako "Modřínovec"! Pokud nevěříš, nic ti nebrání si to zajet ověřit! Celou rekonstrukci zaplatila německá strana, vyjednalo se to při schůzce Merkelová -Sobotka, kdy o tom jednaly expertní skupiny obou stran. Zřejmě hudebníku nesleduješ dění kolem našich (a hlavně tebou velebeného) vysílačů.  :(
A všimni si (počítám, že sis nevšimnul), že osm horních pater má AJ (ty je označuješ jako "Katky") nainstalovány přímo na nosné konstrukci AS, to z technického hlediska znamená, že lépe pokryjí vzdálenější oblasti (Bavorsko) a spodních osm pater má na několika patrech tyto AJ (ty je nazýváš "Katky") "vysunuté od nosné konstrukce", což je zase opatření pro lepší pokrytí bližších oblastí kolem VS, zde logicky území ČR.
« Poslední změna: 24. 01. 2016, 07:54:09 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 456
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #138 kdy: 24. 01. 2016, 08:48:18 »
... Mnoho lidí (včetně mě) kašle na nějaké nastavení data a času ve fotografickém přístroji. U mě třeba je to proto, že jej napájí dva tužkové (AA) nabíjecí články a když jej nepoužívám (fotím velmi málo v posledních dvou, třech letech) leží v šuplíku a články jsou mimo něj (mám obavy, aby tyto do něj "nevytekly" a nezničily jej, protože poslední dobou nabíjecí články i renomovaných firem stojí za kravské lejno) a dojde u něj pokud čas  a datum jsou nastaveny, k jejich anulaci a nastavení na základní datum 01. 01. 2004, takže potom všechny fotky mají datum z roku 2004. Nic jiného bych za tím nehledal!  ;D
To ale musí dát hodně práce, z hranatého akumulátoru NP-W126 udělat 2 nabíjecí články AA! Potom je mi divné, že tak velký odborník udělá v jedné větě 2 tak zásadní chyby? V roce 2004 foťák FinePix HS50EXR byl ještě na jeho historických "houbách", u nás se začal prodávat až před třemi lety. Proto nemohl být jeho čas napájen nepřetržitě více než 10 let, aby sám dokázal vyprodukovat datum 26.10.2014. To by už lépe znělo, že při nastavování času a data došlo k chybě a místo roku 2016 bylo zadáno 2014.  :P
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #139 kdy: 24. 01. 2016, 09:14:09 »
Pamětníku, nachytal jsem tě na pořádných hruškách!!!!!!!!!!!!!!! Nečteš, nečteš, nečteš a znova nečteš všechny příspěvky! Psal jsem, že mi fotku poslal člověk, který u té rekonstrukce byl a jakým foťákem to fotil je mě šumák! Zde odkaz: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=4780.msg77789#msg77789 Já psal o svém foťáku, který má napájení ze dvou (nabíjecích) AA článků a po resetu je u něj nastaveno automaticky datum 01. 01. 2004! Takže znova doporučuji ČÍST VŠECHNY PŘÍSPĚVKY V TOMTO VLÁKNĚ!!!!!!!!!!!!

Raději užívej penze, než naše kdysi tak krásná republika vedená naší skvělou partají na vyplácení penzí nebude mít.
« Poslední změna: 24. 01. 2016, 09:15:55 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 377
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #140 kdy: 24. 01. 2016, 09:16:44 »
Obvykle se v poslední době do diskuze nezapojuji a jen ji pobaveně pozoruji. A ač jsem přesvědčen, že Stasi-DDR je lakýrník, neb nás pěkně lakuje, tady vás Pamětníku asi dostane. Jeho fotoaparát může být napájen dvěma bateriemi AA. On totiž netvrdí, že ta fotka je pořízena jeho fotoaparátem. Jinde totiž uvedl:
... Mě člověk, který u toho byl a instaloval ty AS, poslal tuto fotku. ...
Jenomže je zde pár jiných nesrovnalostí.
Model fotoaparátu, kterým to bylo foceno, byl uveden na trh na začátku roku 2013. I kdyby byl ve fotoaparátu ponechán datum z výroby, s největší pravděpodobností by muselo k výměně AS dojít v loňském roce a to v říjnu (datum z výroby bývá nastaveno správně, čas obvykle je podle místního času výrobního závodu). A divil bych se, kdyby se o tom nikde neobjevila žádná informace.
A potom: když se na AS podívám, je více méně všesměrový. To se mi nějak nezdá.
A do třetice. Pokud jsem viděl fotky našich vysílačů, vždy byl AS červeno-bílý.
Ani jedno samozřejmě nic neznamená a mohu se mýlit, ale něco mi na tom nesedí...
Planar IT-15T2.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 456
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #141 kdy: 24. 01. 2016, 09:54:33 »
Přestože se toto téma transformovalo na bázi celkem vtipného humoru, je mi to milejší než obvyklé napadání morálních vlastností diskutujících, i když to bylo opět mířeno hlavně na Štěpána. Ano, já uznávám hroznou chybu, že jsem přehlédl, kdo má být majitelem fotoaparátu.  :'(
Na druhé straně, u mých foťáků z posledních let, po vynulování času a data, po vrácení baterií, nezačínala časová osa na datu výroby, ale na 1.lednu roku blízkém tomu výrobnímu. S časem 00:00.  ;)
Mne více překvapilo to, že "lakýrník" předhodil Štěpánovi fotku, kterou nejsem schopen, pomocí webových vyhledávačů obrázků, najít. Čili se asi opravdu jedná o soukromou fotku, kterou "lakýrník" jen nestáhl z webu. Ale, nikdo není dokonalý, možná ani vyhledávače. ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #142 kdy: 24. 01. 2016, 10:19:47 »
Obvykle se v poslední době do diskuze nezapojuji a jen ji pobaveně pozoruji. A ač jsem přesvědčen, že Stasi-DDR je lakýrník, neb nás pěkně lakuje, tady vás Pamětníku asi dostane. Jeho fotoaparát může být napájen dvěma bateriemi AA. On totiž netvrdí, že ta fotka je pořízena jeho fotoaparátem. Jinde totiž uvedl:
... Mě člověk, který u toho byl a instaloval ty AS, poslal tuto fotku. ...
Jenomže je zde pár jiných nesrovnalostí.
Model fotoaparátu, kterým to bylo foceno, byl uveden na trh na začátku roku 2013. I kdyby byl ve fotoaparátu ponechán datum z výroby, s největší pravděpodobností by muselo k výměně AS dojít v loňském roce a to v říjnu (datum z výroby bývá nastaveno správně, čas obvykle je podle místního času výrobního závodu). A divil bych se, kdyby se o tom nikde neobjevila žádná informace.
A potom: když se na AS podívám, je více méně všesměrový. To se mi nějak nezdá.
A do třetice. Pokud jsem viděl fotky našich vysílačů, vždy byl AS červeno-bílý.Ani jedno samozřejmě nic neznamená a mohu se mýlit, ale něco mi na tom nesedí...

To, že má AS AJ do všech směrů, ještě neznamená, že je VŠESMĚROVÝ(!!!!!), záleží totiž na délce jednotlivých dílčích napaječů od děliče výkonu k jednotlivým AJ, tímto "fázováním" se docílí požadované SMĚROVOSTI AS dle MK!

To, že AS není "červenobílý", TO NIC NEZNAMENÁ, PROTOŽE PŘÍSLUŠNÉ PŘEDPISY V OBORU LETECKÉ BEZPEČNOSTI HOVOŘÍ A PŘEDEPISUJÍ, ŽE POSLEDNÍ (MINIMÁLNĚ) ČTYŘI PATRA MUSÍ MÍT ČERVENOU BARVU a ještě specifikují vlastnosti výstražného osvětlení! Není tedy žádným PRAVIDLEM, že AS musí být "červenobílé"! Zde (pravděpodobně proto, že AS dodala německá strana) je tento celý červený, což NENÍ V ROZPORU s pravidly bezpečnosti leteckého provozu. Např. Ještěd (z estetických důvodů) má laminátový tubus šedý, aby splynul z barvou zbývajících částí vysílacího objektu. Zde výstrahu řeší jen předepsané osvětlení. Snad jsem to popsal pochopitelným způsobem!

A proč o tom nikde nic neproběhlo? To se zeptejte jinde, novináře zřejmě co je mimo Prahu nezajímá a tento vysílač je z hlediska počtu potencionálních příjemců DVB-T signálů zcela na okraji. Aspoň u nás!

Edit: Ještě doplním, že pro všesměrové AS se v drtivé většině používají ST antény v tubusu (nemusí být ovšem pravidelm), které jsou jednodušší na výrobu a mají téměř dokonalý kruhový vyzařovací charakter. Z jednotlivých AJ se AS sestavují právě proto, aby bylo možno docílit toho, že ERP bude do nežádoucích azimutů potlačeno o příslušnou hodnotu, jak si žádá MK.
« Poslední změna: 24. 01. 2016, 10:28:11 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #143 kdy: 24. 01. 2016, 16:57:27 »
Je to blbost, nemůže to být Vraní vrch ... a ty informace které tady popisuješ vůbec nesedí s realitou ....


1.) Tvrdíš že vršek je (má být) pro Němce jo?  :D Jak by mohl a proč by byl když mají kousek vedle HoherBogen, navíc by si dali na případné dokrytí bludičku na svém území.

2.) Němce by to stejně moc dobře nepokrylo protože tam stíní hřeben ... proto mají Nemanice onen dokrývač .... Chápu že je situace horší když současné AS je na boku vysílače navíc v nižší výši, no stejně.

3.) všesměrové AS - proč by bylo, proč pro CZ a proč pro Němce ... jistě by dali rakvičky pouze tak aby pokrývali své území a né území opačné. Pochybuju že by je tam jen tak dali a pak např. byli potřebné vyplé .... asi blbost, ne?  :D

4.) pro CZ by tam stačilo na vršku těch rakviček i polovina a do 2 směrů. Tak jako je v současnosti. (max do 3) rozhodně né 4.


Takže tomu nevěřím, bohužel si tam nemůžu zajet jako důkaz, nejspíš bych tam viděl prd, max starý známý stav.


Stassi, ty nás tady lakuješ ....  ;D  >:(  :D Ani David Kříž by ti to nevěřil .... přeci vysílání jen pro pár veverek jak tvrdí.


Na Radiokomunikacích mi ted' čerstvě potvrdili že tam nic nového není ..... Stassi, lež se provalila!


Tak z jakého vysílače to je foto?  ;)
« Poslední změna: 24. 01. 2016, 21:06:44 od erteple2 »


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #144 kdy: 24. 01. 2016, 17:27:07 »
Je to blbost, nemůže to být Vraní vrch ... a ty informace které tady popisuješ vůbec nesedí s realitou ....


1.) Tvrdíš že vršek je (má být) pro Němce jo?  :D Jak by mohl a proč by byl když mají kousek vedle HoherBogen, navíc by si dali na případné dokrytí bludičku na svém území.

2.) Němce by to stejně moc dobře nepokrylo protože tam stíní hřeben ... proto mají Nemanice onen dokrývač .... Chápu že je situace horší když současné AS je na boku vysílače navíc v nižší výši, no stejně.

3.) všesměrové AS - proč by bylo, proč pro CZ a proč pro Němce ... jistě by dali rakvičky pouze tak aby pokrývali své území a né území opačné. Pochybuju že by je tam jen tak dali a pak např. byli potřebné vyplé .... asi blbost, ne?  :D

4.) pro CZ by tam stačilo na vršku těch rakviček i polovina a do 2 směrů. Tak jako je v současnosti. (max do 3) rozhodně né 4.


Takže tomu nevěřím, bohužel si tam nemůžu zajet jako důkaz, nejspích bych tam viděl prd, max starý známý stav.


Stassi, ty nás tady lakuješ ....  ;D  >:(  :D Ani David Kříž by ti to nevěřil .... přeci vysílání jen pro pár veverek jak tvrdí.


Na Radiokomunikacích mi ted' čerstvě potvrdili že tam nic nového není ..... Stassi, lež se provalila!


Tak z jakého vysílače to je foto?  ;)

Nevím kdo je David Kříž, neznám ho a nechápu proč by mi měl  nebo neměl věřit??

Na žádost německé strany není veřejné informování o této akci žádoucí! Mají proto své důvody, které jsou v režimu důvěrné! Proto ti (pokud jsi vůbec na nějaké ČRa vznesl dotaz) odpověděli tak jak odpověděli. Navíc včera odpovědní pracovníci ČRa byli příslušně instruováni, protože jsem předpokládal, že jim budeš psát, jak mají ve věci odpovědi tvé osobě postupovat! Nezbývá ti tedy nic jiného než osobně na kótu zajet a stav si ověřit!

Ostatní tvé domněnky, pod čísly 1. až 4. komentovat nebudu, z technického hlediska se snažíš rozporovat něco, o čem nemáš ani zdání! Zvlášť tvé úvahy o AS a jeho technických vlastnostech! Kolik AS jsi měl možnost v reálu vidět? Nemyslím tím koukat na ně jak jsou namontované na nosiči odněkud z okolí vysílače! Opět dokazuješ, že rád komentuješ věci, kterým absolutně nerozumíš, ovšem teď jsi to dokázal v plné nahotě.

A věřit tomu (zatím) nemusíš, uvěříš v momentě až ten bourák provozovatel spustí a tobě všechny ty antény ve skříních po půdách z těch skříní vyběhnou a navíc tě budou po Mariánkách honit tví rozzuření "zákazníci". To bude koncert! A možná i v Plané v tom domě na náměstí (jak zaznělo po jiných diskusích) vykvete ta umělá květina, která je na bedně ve které je tebou "rekonstruovaná" HS STA!  ;D ;D ;D ;D ;D
« Poslední změna: 24. 01. 2016, 17:44:38 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #145 kdy: 24. 01. 2016, 18:21:36 »
Tak tahle diskuze je opravdu srandovní  ;D
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


Geofyzik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 136
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #146 kdy: 24. 01. 2016, 19:29:08 »
Ano, už je skoro srandovní.
Sice do problematiky domluvy s německou stranou ohledně tohoto VS nevidím, ale proč nazvaly ČRa tuto kótu Vraním vrchem opravdu nevím (snad by věděli "domorodci"), když oficielní název kopce je skutečně Modřínovec.
A taky je při letmém pohledu na morfologii terénu v dané oblasti zřejmé, že v cestě do "Němec" stojí o něco vyšší hřeben ještě před vzájemnou státní hranicí. (jak už správně poznamenal jeden z předřečníků, Nemanice, schované za něj, potřebují svůj dokrývač.)
To však samozřejmě nevyvrací fakt, že některé vzdálenější a zájmové lokality mohou být právě vhodně dokryty zrovna z této vysílací kóty. A toho si musela být D administrace vědoma, když se jí vyplatilo investovat do vysílače za hranicemi, než budovat dokrytí z vlastního území.


Geofyzik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 136
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #147 kdy: 24. 01. 2016, 20:10:35 »
A ještě "nemístný" od tématu odbočující dovětek: Škoda, že i naše "vysílatele" asi nenapadla stejná myšlenka jako Němce.

I na Moravě by se dalo v pokrytí mnoho vyřešit, případně zlepšit, při použití kóty Velká Javorina, než "topiti" duplicitně z Rovniny, Kapánska, Slavonína..., Tlusté hory (město Zlín a okolí nepotřebuje 3x100kW vysílač z takto nízké kóty).Je ale pravda, že v případě MUX 4 by nebyla zajištěna regionalizace vysílání, jako je tomu nyní.(Někdy ovšem zbytečná a asi i nechtěná. Kdopak asi v Ostravě, Příboře, Kopřivnici ... potřebuje sledovat vysílání TVS(TV Slovácko) v MUX 4 z V. Javorníka?)).


THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #148 kdy: 24. 01. 2016, 20:22:09 »
A já si říkal, kde je problém, když už vypadala na chvilku diskuze mezi bramborákem a Stasi-DDR jako "vážná"...  ;D


erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #149 kdy: 24. 01. 2016, 21:11:11 »
Stasi-DDR žije ve svém snu, to je celá jeho realita.  ;D

Už toho nech, jseš trapnej!  >:( Bude houno.


Nech si zejtra předepsat nějaký prášky jo? Aspoň už neuvidíš ty nesmysly.  8)  ;D
« Poslední změna: 24. 01. 2016, 21:14:22 od erteple2 »


 

reklama