reklama

Autor Téma: Přechod na DVB-T2  (Přečteno 481820 krát)

Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #120 kdy: 23. 01. 2016, 17:45:20 »
Ty nevíš takovou základní informaci, že se z toho nového UHF AS budou vysílat i německé DVB-T a DAB multiplexy? Němci totiž projevili zájem, dokrýt některé své lokality na území Bavorska. Kdo myslíš, že by to jinak cvaknul? UHF anténa má šestnáct pater. A protože bude "svítit" i do Bavor, tak tam jsou osazeny všechny čtyři směry! Až to spustí (nejpozději v červnu, řeší se tam ještě nová VN linka na VS), budeš mít pořádný bourák a počítám, že všechny tvoje instalace, které jsi v okolí ML provedl (a ke kterým se teď nechceš znát) budou mít velké problémy a budou KO, díky přebuzení aktívních prvků, protože se rapidně zvýší vstupní úroveň DVB-T signálů! Takže tě čeká nejen LTE, ale i tohle! Proto bys neměl váhat ani vteřinu a rychle objednat mnou doporučený měřák Alcad FSM-630 nebo aspoň ten Deviser, ale Alcad je Alcad a oproti Deviseru to je jiný LEVEL! S jeho pořízením neprohloupíš a v ceně máš i základní školení!
« Poslední změna: 23. 01. 2016, 17:50:04 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #121 kdy: 23. 01. 2016, 17:53:28 »
i německé? Cože?  :o

Jo, bourák to je, to vidím ...  ;D  Taky konečně ...
« Poslední změna: 23. 01. 2016, 17:57:43 od erteple2 »


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #122 kdy: 23. 01. 2016, 17:58:54 »
Ano, i německé! A to určitě nevíš, že ty vysílací AS jsou vlastně dva, každý má osm pater (celkem těch šestnáct), horních osm pater je pro Bavory s V polarizací a spodních osm pater pro naše DVB-T2 v horizontálu. Z té fotky to nejde vidět, ale vedou tam dva koaxiální napaječe. DVB-T na současných K34 a 48 se pak přenese ze současné antény do této nové na vrcholu věže.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #123 kdy: 23. 01. 2016, 18:06:06 »
Ano, i německé! A to určitě nevíš, že ty vysílací AS jsou vlastně dva, každý má osm pater (celkem těch šestnáct), horních osm pater je pro Bavory s V polarizací a spodních osm pater pro naše DVB-T2 v horizontálu. Z té fotky to nejde vidět, ale vedou tam dva koaxiální napaječe. DVB-T na současných K34 a 48 se pak přenese ze současné antény do této nové na vrcholu věže.

Pane jo, tak to je dobrej hybrid  ... ano rozumím tomu. Přestože pojede spodní polovina, tak pořád lepší nežli ty nižší postranní na současné DVB-T. A to německý pojede v SFN s Bogenem?

No už se těším až se to spustí z tohoto nového. CZ i Německé se spustí současně, nebo zvlášt'?
« Poslední změna: 23. 01. 2016, 18:07:58 od erteple2 »


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #124 kdy: 23. 01. 2016, 18:15:43 »
To  se kterým německým vysílačem to bude v SFN nevím a jestli se německé a naše muxy spustí zároveň nebo zvlášť taktéž nevím, ale naše T2 se spustí nejdřív v polovině roku. Kdy německé, to ví Němci. Neváhej s tím měřákem Alcad, protože když budeš váhat, předběhnou tě konkurenti a vyfouknou kšefty a ještě budou muset opravovat ty tvé "instalačky" v Plané a okolí.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #125 kdy: 23. 01. 2016, 18:23:13 »
Nechci žádnýho předraženýho Alcada  :D ani na něho nemám. Kdybych měl tak škoda toliko peněz.

Teoreticky, pokud bude zachován výkon těch 10kW tak nedojde k žádnému zahlcení. To by hrozilo, pokud by se zvyšoval výkon ... Podle mě se pouze zlepší pokrytí, signál v místě příjmu ale k zesílení nedojde, pokud tak bude minimální. Leda že by ho spustili na plných povolených (25kW? nebo kolik má) ovšem tomu moc nevěřím ... to by se asi stanicím nechtělo najednou platit víc než to současné ... leda že by to měli grátis jako bonus.  ;D ovšem nevím zda tomu věřit.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 555
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #126 kdy: 23. 01. 2016, 18:26:35 »
Z takový dáli si tam fakt nezajedu ... leda max že by tam zajel David Rácz, já tam kvůli tomu nepojedu. Pokud je to opravdu z Vranního, tak je to velmi pěkný +1. Jen si říkám není to nějak moc těch rakviček a taky do strany? Na současné DVB-T však víš co tam je a stačit to musí.

Díky za foto

Zbožňovaný - to jen proto, že má pro nás význam v dosahu signálu, cca půlka města jede na Vranní. Kdo nemůže chytat Monty (Cheb nechytá asi nikdo) tak je to jediná možná varianta ten Vraňák. Krašov je většinou ve stínu, takže ten taky moc nepřipadá v úvahu pro nás co jsme k úpatí Slavkovského Lesa. Nejlepší opravdu chytat tento JihoZápad - Domažlice, Klatovy atd. ve vyšších polohách i Svatobor.

Já tam byl naposledy a poprvé když byl nahoře ještě laminát ...  ;D viz foto.
Ty jsi nějaký zdvojovač písmenek! Někde dvě "ss", tady zas dvě "nn"... A ještě to ypsilon. Oni tam někde sídlí vranNíci? Nehnízdí tam spíš vrány?


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #127 kdy: 23. 01. 2016, 18:37:11 »
Nechci žádnýho předraženýho Alcada  :D ani na něho nemám. Kdybych měl tak škoda toliko peněz.

Teoreticky, pokud bude zachován výkon těch 10kW tak nedojde k žádnému zahlcení. To by hrozilo, pokud by se zvyšoval výkon ... Podle mě se pouze zlepší pokrytí, signál v místě příjmu ale k zesílení nedojde, pokud tak bude minimální. Leda že by ho spustili na plných povolených (25kW? nebo kolik má) ovšem tomu moc nevěřím ... to by se asi stanicím nechtělo najednou platit víc než to současné ... leda že by to měli grátis jako bonus.  ;D ovšem nevím zda tomu věřit.

Logicky, pokud je nový AS s větším ziskem, tak pro dosažení potřebného ERP stačí nižší instalovaný (PA) výkon než je tomu se současným AS. A tv stanice platí provozovateli muxu za instalovaný a nikoliv vyzářený výkon, takže ber to tak, že vysílače zůstanou (třeba) původní, ale s novým AS dojde ke zvýšení ERP za stejnou platbu od tv stanic. Takže, ano je to takový bonus. Jinak je mezinárodně pro toto stanoviště koordinováno (dle údajů BNA) 50dBW, čili 100kW, ovšem tento ERP zde nebude nikdy plně využit, není to zas tak významná kóta. Bavoři, ti určitě využijí maximální zkoordinovaný výkon, takže ty tvé instalačky 100% kleknou! A vem si, že když se ERP u našich muxů zvýší na 30kW, tak taky! Máš to marné, rozlobeným "zákazníkům" stejně neunikneš.
« Poslední změna: 23. 01. 2016, 18:58:20 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #128 kdy: 23. 01. 2016, 18:52:31 »
Hmm, zajímavý. Rozumím.

Uvidíme jak bude až bude ...

Díky za velmi zajímavé informace.

Koordinovaný dokonce 100kW, no pane jo. A dodnes se to šušní s 10kW  ;D No chápu, šetří se kde se může.
« Poslední změna: 23. 01. 2016, 18:55:38 od erteple2 »


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #129 kdy: 23. 01. 2016, 19:01:42 »
A můžeš mě říct proč by na této vcelku nevýznamné kótě, která vysílá pro pár měst a jinak do lesů pro lesní zvěř a veverky měl být plný koordinovaný ERP 100kW? Musely by zde být výkonnější vysílače a tím by se samozřejmě zvedly platby pro TV stanice (to jsem už, ale psal).
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 448
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #130 kdy: 23. 01. 2016, 20:35:40 »
Pěkné zpestření stagnující diskuze. Jen by se nemělo zapomenout smazat EXIF.  ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 555
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #131 kdy: 23. 01. 2016, 21:16:03 »
Tak datum ve foťáku se taky dá nastavit špatně ;)


erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #132 kdy: 23. 01. 2016, 22:00:32 »
A můžeš mě říct proč by na této vcelku nevýznamné kótě, která vysílá pro pár měst a jinak do lesů pro lesní zvěř a veverky měl být plný koordinovaný ERP 100kW? Musely by zde být výkonnější vysílače a tím by se samozřejmě zvedly platby pro TV stanice (to jsem už, ale psal).

Však já nic neříkám .... Naopak se divím že úřady koordinovali pro sekundární vysílač do příhraničí 100kW.

S novým AS by mohlo být lepší pokrytí nežli ty současné 4 rakvičky na boku vysílače  ;D Já to už dávno říkal že jako trvalé řešení je to dost mizerný a bída. Však si pánové vzpomeňte. Ale mohlo být 22kW, tak jako má Cheb, Jedlák pokud se nepletu.

A 5 či víc okresů nejsou žádný veverky, spočítej si obyvatele pro které to svítí a bude to pěkný číslo.

Davide, jakto že nic nehlásíš ... takovej expert na vysílače a víš hned kde se co šustne .... to mělo být jako překvapení nebo jak mám chápat to tvé ticho.  ???
« Poslední změna: 23. 01. 2016, 22:08:30 od erteple2 »


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 555
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #133 kdy: 23. 01. 2016, 22:26:50 »
Jo jo Domažlice a okolí, nejlukrativnější okresy v republice, za ty vysílací společnosti rády zaplatí a nejen české, i německé :D


erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #134 kdy: 23. 01. 2016, 22:32:13 »
Takže podvrh? Tady by mě to vůbec nepřekvapovalo.  ;D
« Poslední změna: 23. 01. 2016, 22:47:54 od erteple2 »


 

reklama