On je trochu rozdíl v tom, když je někdo zvyklý využívat nějakou službu, má na to HW vybavení, jen se mu zvednou poplatky v SERPO a nutností si zvykat, že už není veškerý pozemní příjem zadarmo, je nově třeba si opatřit příslušný HW a ve výsledku možná přibude pár programů v kdovíjaké kvalitě.
Není tajemstvím, že si platím téměř maximum všech služeb od kabelovky UPC a mám dojem, že výše poplatků je adekvátní využívaným službám. Nejsem ale slepý a i když v rohu obrazovky svítí logo komerční filmové stanice s HD, tak jasně vidím, že film má formát 4:3, barvy odpovídají pásce VHS a přes všechno je nepřehlédnutelný rastr, který nebyl ani v analogu. Přičemž to není chyba přenosu, protože každá reklama je jako vymalovaná. A za tohle si chtějí komerční stanice nechat platit? Což o to, já to při pestrosti nabídky UPC přežiji, vždy si najdu program, který mne zaujme a má kvalitní obraz, ale co ti chudáci, kteří pokorně půjdou na poštu uhradit složenku za ubohou nabídku pay TV v DVB-T2? Budou jen chvíli brblat? Uvidíme....