David Kříž:
Nejsem dotčen, ale tu narážku jsem prostě nepovažoval za vhodnou, proto jsem se k tomu tak dlouze vyjádřil. Vážím si názorů a rad "profíku", tedy i Vás, proto mně docela vadí, když utrousíte takovou narážku.
Jinak, ohledně logiky a celkového uvažování... Jistě máte pravdu s Vašimi příklady, ale jsou také situace, kde toto tvrzení neplatí, jako třeba vzájemná 100 % kompatibilita mezi USB 2.0/3.0/ a jestli se nepletu, tak i 3.1. Teď samozřejmě nemám na mysli různá specifika této technologie jako přenosovou rychlost, ale kompatibilitu.
Takže můj dotaz ohledně tohoto "měřáku" vznikl na základě toho, jestli i v tomto případě se dá "počítat" s jakousi "kompatibilitou" a jak hluboce.
Znalosti které mám o signálech a soustavách já, bohužel nijak nesouvisí s DVB-T(2) a třeba informace ohledně klíčování apod. jsou u mě také trochu z jiné stránky. Je mně samozřejmě jasné, že uV(dB) je pořád stejný, jak u DVB-T, tak u DVB-T2 apod..
Ohmův zákon také platí v 99 % případů, ale jsou specifické případy, kde tomu tak úplně není, ale do této diskuze se nemůžu pouštět, protože tak daleko zas nejsem, ale vím, že to tak prostě je (přímá informace od daleko chytřejších lidí, kteří se el. technice věnují celý život na úplně jiné úrovni, než my "smrtelníci")...
Jinak k Dreamsky... Nepochopil jsem, proč by neměl být měřícím přístrojem. Obecně se u měřících přístrojů rozlišuje:
Co který zvládne "změřit" a hlavně s jakou přesností/nejistotu atp., takže pokud tento "přístroj" zvládne vyhodnotit např. 5 "složek" z 10, tak mě pak už zajímá jen jejich jakási relevantnost/přesnost.
PS: a věřte, že nikoho nikam neodkazuju a ani nevyhazuju. Na to jsem malý pán a ani nevím, proč bych to dělal. Kdo by nám "mladším" potom radil (v rámci možností)?
Spíš jsem to myslel tak, abychom my "mladí" neničili vaše nervy, tak jako já ve vláknu o výhybce...