Co je pro komerční TV výnosné a vůbec celý jejich obchodní model, to nechej na nich. A když naznaly, že za HD budou chtít peníze a nebudou ho šířit na svoje náklady, tak to vezmi jako fakt a nesnaž se pořád spekulovat co by bylo kdyby. Také tvrzení o nenažranosti je poněkud mimo, protože ty největší komerční stanice musely v posledních letech investovat nemalé peníze do celého řetězce v HD, k tomu i do rozšíření počtu stanic a logicky to nemůže vykompenzovat jenom reklama. Norma s tím pak nesouvisí už vůbec, protože Nova HD a Prima HD skončily v pozemáku v době DVB-T, kdy o nějakém T2 ještě nebylo pomalu ani slyšet.
Pokud jde o mě, tak samozřejmě budu rád, když něco dostanu zadarmo. Ovšem jsem realista a ne snílek, takže u komerčních TV jsem už v době "HD krize" u programů Novy pochopil, že éra zadarmo definitivně skončila a je pouze otázku času, než se to stopne i u SD (podobně, jako to udělala třeba Markíza na Slovensku). Doba se mění a kdo není úplně zastydlý v čase, tak mu to dávno docvaklo.