reklama

Autor Téma: Výpočet map - Radiomobile  (Přečteno 73175 krát)

Richard Falta

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 57
    • ICQ komunikátor - 595710263
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #15 kdy: 23. 06. 2010, 21:22:23 »
pokusil jsem se Vypočítat mapu vysílače Dresden/Wachwitz a u vysílače se mi udělal hodně velký kruh.Jak ten kruh zmenším do realné velikosti? děkuji
Mapa http://yfrog.com/ccpicture15bj


Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 683
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #16 kdy: 23. 06. 2010, 21:40:19 »
pokusil jsem se Vypočítat mapu vysílače Dresden/Wachwitz a u vysílače se mi udělal hodně velký kruh.Jak ten kruh zmenším do realné velikosti? děkuji
Mapa http://yfrog.com/ccpicture15bj
To jsou Drážďany? Mně to hraje i tady v Praze. Ta mapa, zdá se mi, neodpovídá...
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Richard Falta

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 57
    • ICQ komunikátor - 595710263
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #17 kdy: 23. 06. 2010, 21:46:55 »
To je moje druhá mapa v radiomobile .Mapa není moc přesná, ale je to tak přibližně .Já jsem nemohl najít výšku vysílače, tak jsem jí musel odhadnout ,tak proto ta nepřesnost.


Pav Lucistnik

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #18 kdy: 23. 06. 2010, 22:14:30 »
Jestli myslíš to kolečno hned u vysílače, tak to je vlastnost, to nejde odstranit. Prostě si představuj že je sytě zelené :)

Jinak doporučím před výpočtem převést podkladovou mapu do šedé škály (je na to tlačítko na liště).

Pokud jsi hodně trpělivý a chceš přesnější mapu, použij místo funkce Polar funkci Cartesian a dej si velikost čtverce třeba 3 pro začátek.


Richard Falta

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 57
    • ICQ komunikátor - 595710263
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #19 kdy: 23. 06. 2010, 22:17:27 »
jj děkuji, pokusím se

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Richard Falta

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 57
    • ICQ komunikátor - 595710263
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #20 kdy: 23. 06. 2010, 22:49:39 »
a jaký popisek má tlačítko  na upravu mapy do černobílé barvy?


Richard Falta

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 57
    • ICQ komunikátor - 595710263
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #21 kdy: 23. 06. 2010, 23:15:45 »
Tady je mapa vypočítaná druhým způsobem ,ale moc se mi nezdá okruh kolem vysílače.
http://yfrog.com/jxpicture3qjj


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #22 kdy: 23. 06. 2010, 23:25:34 »
Ten "okruh" kolem vysílače jde lehce odstranit... Stačí správně nastavit "Range radial" při výpočtu na málo (já tam mám 0,1 km, takže to udělá kroužek malý). Mrkněte na ty screeny, je to tam.

Jinak jak říkám, počítat mapy bez znalosti zdrojů a dalších věcí je těžké, a vždy to bude spíše hraní si než přesný výsledek. Ono těch nastavení, která ovlivňují např. rozlišení a přesnost mapy je tam docela dost, a je to třeba vše správně vyladit - a když nevíte, co je co, je to složité.

Černobílost je velmi lehká - je to takové to tlačítko se stupni šedi, v horním panelu cca. uprostřed. Načtete si barevný podklad, pak to "zčernobílíte" a pak počítáte  8)
Ale ta mapa pro Dresden je celkem odpovídající :)
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Richard Falta

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 57
    • ICQ komunikátor - 595710263
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #23 kdy: 23. 06. 2010, 23:35:54 »
děkuji, ta první nebo ta druhá?


Pav Lucistnik

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #24 kdy: 23. 06. 2010, 23:37:35 »
No ta díra v Drážďanech je hodně divná, skoro to vypadá, že máte nastaveno omezení signálu jak ze spoda tak z vrchu. Překontrolujte si ještě nastavení. Ale ta škála vlevo nahoře vypadá v pořádku.


Richard Falta

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 57
    • ICQ komunikátor - 595710263
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #25 kdy: 24. 06. 2010, 10:10:10 »
já fakt nevím ,já jsem žádné omezení signálu nenastavoval. :'(


Pavel Moravec

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #26 kdy: 24. 06. 2010, 11:04:22 »
já fakt nevím ,já jsem žádné omezení signálu nenastavoval. :'(

A nemáte zaškrtnutý ten checkbox u To pri dBuV/m? Pak je tam zapnute omezeni horni hodnotou v textboxu pod tim. Nevim, jak se to projevi  u Single polar (to moc nepouzivam), ale Combined Cartesian takhle urcite funguje.

Ono se da vyhrat i s "rainbow" barevnou skalou a dalsimi nastavenimi, je tam toho opravdu hodne (napr. prijem FO, MO, PI, ...).

Pred par mesici jsem se pokousel jet pri vypoctech presne podle vzorcu z metodiky RRC06, nicmene jestli to clovek pocita od 43 dB, 45 nebo 40 podle referencnich hodnot pro ruzne kmitocty je uz asi temer jedno...
« Poslední změna: 24. 06. 2010, 11:25:40 od Pavel Moravec »


Richard Falta

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 57
    • ICQ komunikátor - 595710263
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #27 kdy: 24. 06. 2010, 11:21:54 »
ano, mám to zaškrtlé.


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 267
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Výpočet map - Radiomobile
« Odpověď #28 kdy: 17. 01. 2014, 09:18:45 »
Kdo znáte program Radiomobile, tak bych se chtěl zeptat, jestli ho lze použít i pro pásmo 5GHz.
Díky.
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


 

reklama