reklama

Autor Téma: Bludy na TV Nova  (Přečteno 9590 krát)

Daniel Neumann

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 89
    • ICQ komunikátor - 336558387
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Bludy na TV Nova
« kdy: 18. 06. 2010, 19:46:52 »
Tak nám Nova zase odprezentovala chybné informace, a to ohledně Meteoradaru pro Čechy. Zaznamenali jste také, že dvakrát řekli, že je ten radar v Praze?

Je přeci jasné, že je umístěn v Brdech
DVB-T - Votice - Mezivrata, Sušice - Svatobor, Domažlice - Vraní vrch, Plzeň - Krašov, Příbram - vrch Praha, Hoher Bogen, Hohe Linie, ...
DVB-S - Skylink

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #1 kdy: 18. 06. 2010, 19:56:11 »
Někdo holt viděl "Brdy - Praha" a netrkl ho vrch Praha v Brdech, ale rval to do města ;)


david.kriz

  • Host
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #2 kdy: 18. 06. 2010, 20:14:49 »
v Prazeeeeee je přace všechno! :D asi tam někoho ten radar ozářil....


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #3 kdy: 18. 06. 2010, 20:28:38 »
v Prazeeeeee je přace všechno! :D asi tam někoho ten radar ozářil....

Jo jo, hezky řečeno.  ;D
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Pavel-original

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 242
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #4 kdy: 18. 06. 2010, 21:23:29 »
Je přeci jasné, že je umístěn v Brdech
Jasné je to možná vám. Pohopte, že jsou lidé i s naprosto jinými zájmy.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



david.kriz

  • Host
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #5 kdy: 18. 06. 2010, 21:34:09 »
Je přeci jasné, že je umístěn v Brdech
Jasné je to možná vám. Pohopte, že jsou lidé i s naprosto jinými zájmy.

Potom si mají zjistit dostatečně přesné informace, kor novináři...


Daniel Neumann

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 89
    • ICQ komunikátor - 336558387
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #6 kdy: 18. 06. 2010, 22:04:36 »
Je přeci jasné, že je umístěn v Brdech
Jasné je to možná vám. Pohopte, že jsou lidé i s naprosto jinými zájmy.

Potom si mají zjistit dostatečně přesné informace, kor novináři...

To asi vymyslel ten jejich MediaFax nebo jak se to jmenuje :)
DVB-T - Votice - Mezivrata, Sušice - Svatobor, Domažlice - Vraní vrch, Plzeň - Krašov, Příbram - vrch Praha, Hoher Bogen, Hohe Linie, ...
DVB-S - Skylink


Štěpán S.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #7 kdy: 18. 06. 2010, 23:45:39 »
Možná má v Prahe Nova svůj nějaký tajný Meteo-radar  :D Jasnačka - Brdy a Skalka, přeci  ;)

Skalka jim nějak zkolabovala, proto je Ostravsko bez počasí  ;) Ted' jedou jen ty Brdy, prdy  :D

http://www.chmi.cz/meteo/rad/updated_show.php?den=trgif&oro=0&kriz=1&auto_nahraj_pocet=6&lon=14.447&lat=50.008&rep_index=3&add_index=6&obnov_index=4&lang=cz
« Poslední změna: 18. 06. 2010, 23:52:58 od Štěpán S. »


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 446
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #8 kdy: 19. 06. 2010, 11:11:43 »
v Prazeeeeee je přace všechno! :D asi tam někoho ten radar ozářil....
Všechno v Praze sice není, ale věž po meteorologickém radaru na observatoři ČHMÚ v Praze -Libuši stále stojí. Původní radar značky TESLA byl provozován jen ze střechy observatoře, později, celkem přes 25 let, do roku 2000, další ruské radary na věži z ilustrace. ;)
Až potom byla pro nový americký meteorologický radar postavena nová věž v Brdech na kótě Praha. Tím nechci novinářskou chybu omlouvat, spíše vysvětlit.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 446
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #9 kdy: 19. 06. 2010, 11:21:57 »
Možná má v Prahe Nova svůj nějaký tajný Meteo-radar  :D Jasnačka - Brdy a Skalka, přeci  ;)

Skalka jim nějak zkolabovala, proto je Ostravsko bez počasí  ;) Ted' jedou jen ty Brdy, prdy  :D
Když už si někdo dělá legrácky z ostatních, měl by svojí kritiku opírat o skutečnost. Na Moravě není meteoradar na Skalce, ale Skalkách a kvůli poruše radaru Ostravsko o počasí nepřišlo. Stále tam mohou vnímat stav a působení počasí, jako kdekoliv na Zeměkouli.  ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


david.kriz

  • Host
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #10 kdy: 19. 06. 2010, 11:32:23 »
pro naše lokální počasí se raději dívám k sousedům :)
http://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_radar


Pavel-original

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 242
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #11 kdy: 19. 06. 2010, 16:36:39 »
Je přeci jasné, že je umístěn v Brdech
Jasné je to možná vám. Pohopte, že jsou lidé i s naprosto jinými zájmy.

Potom si mají zjistit dostatečně přesné informace, kor novináři...

Zjistit jaké informace?? Aby mohli něco zjišťovat, museli by nejdřív vědět, že jim nějaká informace chybí.


david.kriz

  • Host
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #12 kdy: 19. 06. 2010, 17:18:39 »
Je přeci jasné, že je umístěn v Brdech
Jasné je to možná vám. Pohopte, že jsou lidé i s naprosto jinými zájmy.

Potom si mají zjistit dostatečně přesné informace, kor novináři...

Zjistit jaké informace?? Aby mohli něco zjišťovat, museli by nejdřív vědět, že jim nějaká informace chybí.

Ale to je snad jejich práce, ne? Snažit se zjistit co nejvíce informací a pak taky třeba přemýšlet.

OK, můj laický, ne-novinářský pohled, jak bych na to šel já:
Jsem novinář, netuším která bije bo píšu o čemkoli od šoubiznysu po politiku, teď chci udělat reportáž, bude to kafrání o počasí resp. meteo-radarech. Pokud o tom nic netuším a nevím že u nás je ČHMÚ, zeptám se třeba kolegů z počasí, když už je v té televizi máme. Ti mne jistě (snad...doufám) odkážou na ČHMÚ. Na webu ČHMÚ když už vydedukuju že je to velmi složitě chmu.cz, na mne po deseti sekundách pátrání očima svítí heslo "radar". Super, kliknu a vidím jeden z prvních a hlavních odkazů "Meteorologická radarová síť ČHMÚ"... super! Kliknu, a vidím že jsou u nás dva a ten druhý je

Stanoviště              Brdy - Praha
Oblastt                 střední Čechy
WMO indikativ       11480
Zeměpisná šířka      49,658 N
Zeměpisná délka      13,818 E

a přímo pod tím je tlačítko MAPA! Pokud mne napadlo na ni kliknout a podívat se kde že se ten radar tedy " v té Praze v Brdech nachází" (když už nevím že Brdy nejsou v Praze ani Praha v Brdech) tak mapa mi snad jasně ukáže že je to u Příbrami od Prahy asi 80km na jih...

Takto bych postupoval já, ale netvrdím že novinář tak má postupovat, že nemá opsat první co vidí... asi to bude poněkud obvyklý způsob "práce".
« Poslední změna: 19. 06. 2010, 17:32:18 od David Kříž »


Daniel Neumann

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 89
    • ICQ komunikátor - 336558387
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #13 kdy: 19. 06. 2010, 19:47:54 »
Je přeci jasné, že je umístěn v Brdech
Jasné je to možná vám. Pohopte, že jsou lidé i s naprosto jinými zájmy.

Potom si mají zjistit dostatečně přesné informace, kor novináři...

Zjistit jaké informace?? Aby mohli něco zjišťovat, museli by nejdřív vědět, že jim nějaká informace chybí.

Ale to je snad jejich práce, ne? Snažit se zjistit co nejvíce informací a pak taky třeba přemýšlet.

OK, můj laický, ne-novinářský pohled, jak bych na to šel já:
Jsem novinář, netuším která bije bo píšu o čemkoli od šoubiznysu po politiku, teď chci udělat reportáž, bude to kafrání o počasí resp. meteo-radarech. Pokud o tom nic netuším a nevím že u nás je ČHMÚ, zeptám se třeba kolegů z počasí, když už je v té televizi máme. Ti mne jistě (snad...doufám) odkážou na ČHMÚ. Na webu ČHMÚ když už vydedukuju že je to velmi složitě chmu.cz, na mne po deseti sekundách pátrání očima svítí heslo "radar". Super, kliknu a vidím jeden z prvních a hlavních odkazů "Meteorologická radarová síť ČHMÚ"... super! Kliknu, a vidím že jsou u nás dva a ten druhý je

Stanoviště              Brdy - Praha
Oblastt                 střední Čechy
WMO indikativ       11480
Zeměpisná šířka      49,658 N
Zeměpisná délka      13,818 E

a přímo pod tím je tlačítko MAPA! Pokud mne napadlo na ni kliknout a podívat se kde že se ten radar tedy " v té Praze v Brdech nachází" (když už nevím že Brdy nejsou v Praze ani Praha v Brdech) tak mapa mi snad jasně ukáže že je to u Příbrami od Prahy asi 80km na jih...

Takto bych postupoval já, ale netvrdím že novinář tak má postupovat, že nemá opsat první co vidí... asi to bude poněkud obvyklý způsob "práce".

Davide, z Tebe něco bude :-)
DVB-T - Votice - Mezivrata, Sušice - Svatobor, Domažlice - Vraní vrch, Plzeň - Krašov, Příbram - vrch Praha, Hoher Bogen, Hohe Linie, ...
DVB-S - Skylink


david.kriz

  • Host
Re: Bludy na TV Nova
« Odpověď #14 kdy: 19. 06. 2010, 19:51:14 »
Davide, z Tebe něco bude :-)

Pozdě! :D


 

reklama