Autor Téma: Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4  (Přečteno 13894 krát)

jiří dvořák

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • ICQ komunikátor - 417043452
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« kdy: 20. 10. 2015, 01:04:37 »
Východočeská televize informovala diváky ná Fb že v listopadu je ná spadnuti přechod z multiplexu 3 do multiplexu 4 patrně jsou k tomu nuceni kvůli připravovaným kanálu Primy které mají vysílat v multiplexech 3 a 4 nevím jestli tím přechodem nepřijdou o diváky Multiplex 4 nemá takové pokrytí jako multiplex 3 a v některých částech obou krajů tedy Pardubického a královéhradeckého je signál Multiplexu 4 mizerný ale jak píší na Fb změna je život a kapacita Multiplexu 3 je už obsazená a jednu pozicí v Multiplexu 3 si blokuje Prima pro svůj připravovaný program tak musí dojít k přeskupení multiplexu

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #1 kdy: 20. 10. 2015, 07:27:42 »
a mux 4 nafukovaci je? pribudou mnau, prima comedy central a regionální tv. tzn. 3 nove kanaly.. cinemu vypnou  urcite jinak neni sance to tam nacpat. mnau stejne asi pujde do rs 8


Aleš Kovářík

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #2 kdy: 20. 10. 2015, 09:26:04 »
Východočeská televize informovala diváky ná Fb že v listopadu je ná spadnuti přechod z multiplexu 3 do multiplexu 4 patrně jsou k tomu nuceni kvůli připravovaným kanálu Primy které mají vysílat v multiplexech 3 a 4 nevím jestli tím přechodem nepřijdou o diváky Multiplex 4 nemá takové pokrytí jako multiplex 3 a v některých částech obou krajů tedy Pardubického a královéhradeckého je signál Multiplexu 4 mizerný ale jak píší na Fb změna je život a kapacita Multiplexu 3 je už obsazená a jednu pozicí v Multiplexu 3 si blokuje Prima pro svůj připravovaný program tak musí dojít k přeskupení multiplexu

No zajímalo by mě, co jim za to Prima nabídla. Nebo jestli snad měli tak blbou smlovu, že je mohl operator muxu 3 jednoduše vykopnout. Každopádně tyhle škatulata jsou docela slušnej vyjednávací úspech, když to vezmete, že oba muxy má někdo jiný a zainteresované televize jsou snad 4, možná 5, pokud se opravdu odporoučí cinema.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #3 kdy: 20. 10. 2015, 10:54:08 »
Tak pokud nechají v muxu 4 N-C, a chtějí do něj napchat ještě další tři programy!!!???!!!, tak to už je přímo na léčbu operátora, když na ten hnus přistoupí. Neboť kdo se na ty rozplizlé kostky bude dívat? O to ale asi nejde, prachy jsou přece vždy až na prvním místě, že >:(
Zlaté Polsko, kde do multiplexů nepustí více než 8 programů, podle toho taky obrazová kvalita vypadá ;)


MiPo77

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 74
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #4 kdy: 20. 10. 2015, 12:39:16 »
ad) Zlaté Polsko, kde do multiplexů nepustí více než 8 programů, podle toho taky obrazová kvalita vypadá.

A to je ještě potřeba uvést, že u nás je použit MPEG2 a v Polsku MPEG4, což ještě více umocňuje rozdíl obrazové kvality.  :'(

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


272930370

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 308
    • Zobrazit profil
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #5 kdy: 20. 10. 2015, 13:13:59 »
Je to zadarmo, takže si nikdo nic nevystěžuje neboli darovanému koni na zuby nehleď...


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #6 kdy: 20. 10. 2015, 13:41:10 »
V Polsku je to taky zadarmo...


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #7 kdy: 20. 10. 2015, 14:03:36 »
Řekněme tzv. zadarmo. Stejně se vše zaplatí v reklamách, jenže to někteří nechtějí připustit a trnem v oku jim je akorát koncesionářský poplatek končící na účtě ČT.
A kromě toho - takový přehršel zbytečných a k ničemu patlanin by sotva v DVB-T vznikl, kdyby ČTÚ nepřiklepl Pařízkovi kmitočty pro dva muxy s celostátním pokrytím. Ona je sice konkurence hezká věc, ovšem všeho moc škodí. Tak sice máme v DVB-T dva operátory, ovšem s ukázkovými příšerami. Přitom když se rozhlédneme po okolních státech, nikde něco takového není. Celostátní sítě provozuje zásadně jeden operátor, a když TV na takový "luxus" nemá... 


272930370

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 308
    • Zobrazit profil
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #8 kdy: 20. 10. 2015, 14:48:18 »
Kdyby ČTÚ nepřiklepnul muxy Pařízkovi, tak tady dodneška je akorát mux 1+2 a poloprázdný mux 3. Kromě toho ty patlaniny se dokáží docela dobře uživit, takže i když na ně může mít člověk názor ledasjaký, tak to automaticky neznamená, že je to názor všech. Svoje diváky nepochybně mají a komu se kvalita nelíbí, nemusí je sledovat, to opravdu není povinnost.


Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 451
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #9 kdy: 20. 10. 2015, 15:29:01 »
ad) Zlaté Polsko, kde do multiplexů nepustí více než 8 programů, podle toho taky obrazová kvalita vypadá.

A to je ještě potřeba uvést, že u nás je použit MPEG2 a v Polsku MPEG4, což ještě více umocňuje rozdíl obrazové kvality.  :'(
...a co Pařezovi brání, hodit to celé do MPEG4 taky??? Myslím, že nic.
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #10 kdy: 20. 10. 2015, 15:43:47 »
To měl už když to rozjížděl, třeba by tam dodnes nějaké HD zůstalo, dneska už to nemá žádný smysl.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


272930370

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 308
    • Zobrazit profil
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #11 kdy: 20. 10. 2015, 15:46:38 »
HD by tam samozřejmě nezůstalo, protože HD je zpoplatněné, což je potřeba vzít jako fakt a ne pořád čekat, že ho někdo bude dávat zadarmo. A pokud by tam zůstalo za peníze, tak to možná jedna nebo dvě stanice, což ekonomicky nijak rentabilní nebude ani pro provozovatele a ani pro diváka.


Aleš Kovářík

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #12 kdy: 20. 10. 2015, 16:54:43 »
ad) Zlaté Polsko, kde do multiplexů nepustí více než 8 programů, podle toho taky obrazová kvalita vypadá.

A to je ještě potřeba uvést, že u nás je použit MPEG2 a v Polsku MPEG4, což ještě více umocňuje rozdíl obrazové kvality.  :'(
...a co Pařezovi brání, hodit to celé do MPEG4 taky??? Myslím, že nic.

Zřejmě klienti-televize, kteří se obávají menšího zásahu, jelikož mpeg-4 v tuto dobu ještě nemají všechny přijímače (STB, Plazmy a LCD z doby prvního D-booku... a prechodu od analogu do DVB-T/MPEG-2)


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 379
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #13 kdy: 02. 11. 2015, 14:50:25 »
Dnes V1 na svém FB oznámila:
Citace
CHYSTÁME SE PŘELADIT!
Od 12. 11. přechází naše vysílání na multiplexu 8 (Regionální síť 8 ).
- pro Hradecko: vysílač Hoděšovice - kanál 57
- pro Pardubicko: vysílač K Polabinám - kanál 46
Vysílání V1 také stále můžete sledovat v počítači, v tabletu i na mobilu, živě i z archivu na V1online.cz.
První reakce tam jsou:
Citace
Míra Šimek Tak to vám pěkně spadne sledovanost.pokrytí RS-8 je na prd a neni to žadnej mux ale Regionální Síť 8.
To že vám radiokomunikace dali levnějši cenu než pan Pařizek z muxu 4 to chápu ale takhle přijdete o hodně lidí  :(

Jiří Dvořák Když už tak běžte do multiplexu 4 ten má větší pokrytí než R8 původně jste psali že půjdete do multiplexu 4 nerad bych o vás přišel R8 vůbec nechytam

Míra Šimek Ono se asi vedení Tv V1 nedivalo na pokrytí rs-8 a jejich výkon vysilačů.

Jenom doufám, že stejný nesmysl nenapadne Jihočeskou televizi. Mě se to sice netýká, přijímám všechny MUXy, ale Jihočeské televizi by pořádně klesla sledovanost. Snad si vedení uvědomí následující fakta (všechny následující vysílače jsou na Kleti):
MUX 3, kde zatím vysílají, má vyzářený výkon 100 kW na K22.
MUX 4, kam mají přejít, má vyzářený výkon 63 kW na K25.
RS 8 má vyzářený výkon 10 kW na K50.
K50 se šíří hůře díky vyššímu kmitočtu, ale navíc má 1/6 výkonu proti MUX 4.
Naopak pokud se rozhodnou pro MUX 4, dostanou se i do Prachatic a jejich okolí. Prachatice mají s příjmem z Kleti problém díky své poloze. Ale MUX 4 je pokrývá perfektně místním vysílačem Prachatice - Křeplice s vyzářeným výkonem 0,5 kW na K56. A tento vysílač je slušně zachatitelný v dost velkém okolí. Inu, uvidíme, co přinesou další dny.
Planar IT-15T2.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod V1 z Multiplexu 3 do Multiplexu 4
« Odpověď #14 kdy: 02. 11. 2015, 15:14:57 »
No jo no. Přečtěte si dnešní hlavní článek a hned budete bez spekulací vědět, jak to bude a proč ;)