Autor Téma: SET TOP BOX s MPEG 4  (Přečteno 20969 krát)

Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:SET TOP BOX s MPEG 4
« Odpověď #15 kdy: 11. 10. 2015, 23:30:35 »
Zrovna tento výrobce kvalitou nijak neoslňuje, to věru není moc dobrá volba ani u jednoho z modelů. Pokud bych já něco kupoval pro sebe, tak třeba GoSat 150 HD. Už proto, že má externí zdroj, takže v případ jeho úmrtí (což je nejčastější závada u set-top-boxů) se dá snadno vyměnit.
Mně spíš připadá, že je to spíš už jakýsi folklór, že patří jaksi k "dobrým mravům každého odborníka" právě na značky Ariva, Amiko a pod. neustále frflat, ale realita je jiná, ukazuje se už dlouhodobě od prvních sat. Ariv 100,200, že v dané cenové kategorii to není žádný velký průser jak se předpovídalo, Ariv se prodalo na tisíce a šlapou dodneška... Dnes je problematické hodnotit paušálně jakoukoli značku/výrobce, páč stejně všechno vyrábí čínan nebo korejec (kromě pár skalních značek jako např. Technisat...), smysl má hodnotit jen konkrétní výrobek/typ, ne pouze název "výrobce"  ;)
Souhlas, s "pozemníma" Arivama zatím nemám zkušenost, ale těch "satelitních řad" 100 a 200 jsem v letech 2008-2010 namontoval okolo 70-80ks. Na reklamaci šly 2 a z toho jedna byla oprávněná. Stejně na tom byly třeba goldeny.
Jinak s tím technisatem už to tak nefunguje, německý trh zásobují domácí fabriky a prakticky zbytek Evropy před pár lety otevřená filiálka ve městečku Oborniki Śląskie.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SET TOP BOX s MPEG 4
« Odpověď #16 kdy: 12. 10. 2015, 12:53:58 »
Nevím kolik ti těch Arišrotů prošlo rukama, ale zmetkovitost se u nich počítala na desítky procent. I z tohoto důvodu to také spousta prodejců radši vyřadila z nabídky.
O maďarském Amiku jsem nic nepsal.

Osobne mám jednu Arivu doma a poznám zopár ďalších ľudí, čo rôzne výrobky tejto značky majú. Ak by bola chybovosť v desiatkach percent (desiatky = minimálne 20%, teda minimálne každá PIATA predaná Ariva by bola vadná), tak by aspoň jeden z nich musel výrobok reklamovať.... Ale zatiaľ nič.
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


272930370

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 308
    • Zobrazit profil
Re:SET TOP BOX s MPEG 4
« Odpověď #17 kdy: 12. 10. 2015, 13:35:58 »
Nevím kolik ti těch Arišrotů prošlo rukama, ale zmetkovitost se u nich počítala na desítky procent. I z tohoto důvodu to také spousta prodejců radši vyřadila z nabídky.
O maďarském Amiku jsem nic nepsal.

Osobne mám jednu Arivu doma a poznám zopár ďalších ľudí, čo rôzne výrobky tejto značky majú. Ak by bola chybovosť v desiatkach percent (desiatky = minimálne 20%, teda minimálne každá PIATA predaná Ariva by bola vadná), tak by aspoň jeden z nich musel výrobok reklamovať.... Ale zatiaľ nič.
Matematicky snad, ale prakticky nikoliv. Už proto, že spousta těch Arišrotů se mezi lidi ani nedostala, protože prodejce nefunkčnost zjistil ještě předtím, než to dostal zákazník.


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re:SET TOP BOX s MPEG 4
« Odpověď #18 kdy: 12. 10. 2015, 17:06:43 »
272930370/ Kde jsi přišel k takovým blabolum o značce Ferguson?


272930370

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 308
    • Zobrazit profil
Re:SET TOP BOX s MPEG 4
« Odpověď #19 kdy: 12. 10. 2015, 17:15:37 »
272930370/ Kde jsi přišel k takovým blabolum o značce Ferguson?
V Polsku :D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re:SET TOP BOX s MPEG 4
« Odpověď #20 kdy: 13. 10. 2015, 12:21:16 »
 272930370/Provozují 3 Ferdy/ AF7318UCI 7let,Arivu 200 3roky,T650í 2roky bez problemu. Znamí co mají Ferdky taky neměli dosud problem.


272930370

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 308
    • Zobrazit profil
Re:SET TOP BOX s MPEG 4
« Odpověď #21 kdy: 13. 10. 2015, 13:03:46 »
Ano, 3 kusy (+ pár známých, kteří se tak určitě budou chlubit tím, že koupili krám), to je opravdu měřítko kvality. Ať si každý koupí co chce, já prostě Arišrot nikomu doporučovat nebudu.


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:SET TOP BOX s MPEG 4
« Odpověď #22 kdy: 13. 10. 2015, 13:35:05 »
No ak sa nefunkčnosť zistila ešte pred predajom zákazníkovi, tak to je snáď v poriadku... Bavíme sa snáď o zariadeniach predaných zákazníkovi.... Pokiaľ by sme mali brať počet funkčných kusov výrobku na počet celkovo vyrobených, tak na čelné miesto šmejdov sa dostanú pravdepodobne procesory (a je jedno či ide o Intel, AMD, alebo iných výrobcov).
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


272930370

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 308
    • Zobrazit profil
Re:SET TOP BOX s MPEG 4
« Odpověď #23 kdy: 13. 10. 2015, 13:50:22 »
Proč by měla být řeč jenom o prodaných kusech? Když budu obchodník, tak mě zajímají všechny kusy, které budu výrobci vracet a ne jenom ty, které mně zákazník hodí na hlavu. Také jsem to psal, spousta firem prostě tuto značku díky problémům vyřadila z nabídky. Nevím, co se tady pořád řeší...


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re:SET TOP BOX s MPEG 4
« Odpověď #24 kdy: 13. 10. 2015, 18:24:29 »
 272930370/I removovana firma Omko je má v nabidce.A dost jich prodala. Ja bych si třeba nikdy nekoupil Technisat šrot k vuli menu.


272930370

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 308
    • Zobrazit profil
Re:SET TOP BOX s MPEG 4
« Odpověď #25 kdy: 13. 10. 2015, 19:21:53 »
Lokální Omko neznám, ale velké prodejní řetězce typu Electro World, Datart, HP TRONIC a další tyto zmetky nemají. Fakt nevím, proč má někdo snahu za každou cenu tohoto pochybného polského výrobce obhajovat :(
Mimochodem i ten TechniSat zmršili Poláci dokonale, že dneska už bych si ho taky nekoupil. V dobách "Das original" to bylo to nejlepší, co trh nabízel (i přesto, že někomu nemuselo vyhovovat menu, mně při prvním pohledu také příliš nesedlo, ale časem OK).


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:SET TOP BOX s MPEG 4
« Odpověď #26 kdy: 14. 10. 2015, 15:47:12 »
V tomhle souhlas s Technikem. Nevím jak dnes ale když srovnám třeba tehdejší SD satelitní přijímače Technisat s Fergussonem tak je to nebe a dudy. Technisat měl sice takové netradiční menu ale jak si na něj člověk zvyknul tak žádný problém ale měl jsem v ruce i ty polské výtvory a horší vraky na trhu byly snad jen Strongy, i zadarmo byli tyhle šmejdy drahé.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.