Autor Téma: Kanál 55 Ústí nad Labem  (Přečteno 19652 krát)

MiPo77

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
Re:Kanál 55 Ústí nad Labem
« Odpověď #15 kdy: 02. 05. 2016, 10:23:02 »
Všechny kanály co chytáte na kus drátu jdou ze západu kam vidíte z okna 33 -jedl.hora,45-Karlovy Vary, 50-Jáchymov,58-Jedl.hora,30 a 51 je mám dojem Klíše-kdežto 55 je Bukovka,kterou máte z druhé strany,přes Kozí vrch,když to přeženu.Určitě chytnete i 48 a 52.k Plzen a 54 Dakr z Mostu.33 a 58 kanál jdou jak z Bukové hory tak z Jedlové hory.
Ad 45-Karlovy Vary: Už nějaký pátek je k45 přesunut na Klínovec, viz. tento přehled:
http://multiplex4.cz/images/MUX4_pro_web_01102015.pdf
Ad 30 a 51 je mám dojem Klíše: Z Klíše se vysílá pouze RS8 na k51. k30 je tam dostupný buď z vodojemu nad Teplicemi nebo z vysílače na hotelovém domu v Ústí, který je shodou okolností na okraji Severní Terasy, kde má tazatel RD.
« Poslední změna: 02. 05. 2016, 10:28:06 od MiPo77 »

Reklama

• Stálý člen

ivovi

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 02. 05. 2016, 10:47:43 »
21.kanál je MPEG-4,pro který pan asi nemá přijímač.

Opravdu je v RS7 všechno vysíláno v MPEG-4? Nemám možnost ověřit, neb nejsem v dosahu signálu.
Doposud jsem měl za to, že v MPEG-4 jsou pouze HD programy ČT.
Ano, vsechny SD programy v regmux7 jsou v MPEG-2.

Jan Pavlis

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 02. 05. 2016, 15:08:36 »
V pořádku,ale problém není v čem se kde vysílá a odkud.Jde o to ,že pán má výhled z okna na 200 km daleko a vidí všechny vysílače směrem zÚstí na západ.Jediný ,který nevidí a má ho za zády, kde jsou hory, je Bukovka odkud jde 55 Mux3,který nechytne/z řádnou anténou asi ano/ a matou ho jednofrekvenční vysílače 33 a 58 kanál,které myslí ,že chytá z Bukovky,ale ve skutečnosti přijímá Jedlovou Horu a, pro jeho smůlu nebo štěstí, s neoholeným koaxiálem položeným na parapetu.To se některým z nás zdá neuvěřitelné,ale na Severní terase je to pochopitelné.

Dandarul

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 02. 05. 2016, 19:29:25 »
:) můžeš zkusit na konci koaxu sundat cca 10-15cm bílého pláště a vnější opletení přetáhnout zpět dozadu přes koax, prostřední "pahýl" nechej i se střední izolací trtčet tak jak je...  možná uvidíš lepší procenta...  :D
Sundáno, přetáhnuto, pahýl ponechán a procenta žádná. Pravděpodobně jsou možnosti "antény" již vyčerpány :)

Všechny kanály co chytáte na kus drátu jdou ze západu kam vidíte z okna 33 -jedl.hora,45-Karlovy Vary, 50-Jáchymov,58-Jedl.hora,30 a 51 je mám dojem Klíše-kdežto 55 je Bukovka,kterou máte z druhé strany,přes Kozí vrch,když to přeženu.Určitě chytnete i 48 a 52.k Plzen a 54 Dakr z Mostu.33 a 58 kanál jdou jak z Bukové hory tak z Jedlové hory.To jde za digitálu,za analogu by to nefungovalo.Mimochodem jak dlouho bydlíte na Severní terase,jestli od začátku ,určitě pamatujete ten supr příjem Ochsenkopfu konkr. 1.program NSR ARD na televizi s prutovou anténou.Ted by Vám tam šel DAB rozhlas z Bavorska.Mnoho zdaru.Pavlis. PS 52 z Plzně je taky MUX 3 tak to zkuste naladit a když to nepujde na ten drát tak zkuste dipol,nebo nějakou náhražk. anténu bez zesilovače a pak sítovku.
Díky za podrobné info. Na Terasu jsem se vrátil po delší době. A je pravda, že jako prcek si pamatuji, jak otec měl na balkóně anténu po domácku vyrobenou a chytali jsme ARD a snad i ZDF?. Dokonce jsem si vzpomněl i na knihu, podle které anténu vyrobil, viz foto.

Je s podivem, že na "kus drátu" chytáte k45 a 50, které jsou ze vzdáleného Klínovce a k21, které máte od svého okna, co by kamenem dohodil, tak ne?
Spíš to vypadá, že pod oknem máte vedení STA, která je v kdovíjakém stavu a ten Váš "kus drátu" chytá signál z rozvodu STA.
V Ústí je poměrně dost časté, že se Mux4 a RS7 berou z Klínovce právě kvůli nevhodně zvolenému místu ústeckého vysílače pro Mux4 a RS7.
21.kanál je MPEG-4,pro který pan asi nemá přijímač.
Programy ČT v HD přijímám...

To nechápu. Vlastní RD a namísto řádného rozvodu na celý barák řešit nějakou okenní drátotechnu.  :'(
RD jsem koupil nedávno, tento "rozvod" tu již byl. Zatím jsem neměl důvod to nějak řešit, když je toto řešení funkční.

V pořádku,ale problém není v čem se kde vysílá a odkud.Jde o to ,že pán má výhled z okna na 200 km daleko a vidí všechny vysílače směrem zÚstí na západ.Jediný ,který nevidí a má ho za zády, kde jsou hory, je Bukovka odkud jde 55 Mux3,který nechytne/z řádnou anténou asi ano/ a matou ho jednofrekvenční vysílače 33 a 58 kanál,které myslí ,že chytá z Bukovky,ale ve skutečnosti přijímá Jedlovou Horu a, pro jeho smůlu nebo štěstí, s neoholeným koaxiálem položeným na parapetu.To se některým z nás zdá neuvěřitelné,ale na Severní terase je to pochopitelné.
Přesně tak, žil jsem v domnění, že přijímám Bukovku. A lámal jsem si hlavu, v čem je k55 rozdílný, že jej nechytím. Proto jsem se dotázal zde. Absolutně by mě nenapadlo, že na kus drátu můžu přijímat Klínovec nebo Jedlovou Horu... Ještě jednou díky za vysvětlení.

Dan Rozsíval

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 02. 05. 2016, 20:02:44 »
Kdyby byl opravdu funkční tak tohle vlákno neexistuje. Ale na to že je v tomto potřebné udělat radikální řez časem přijdete sám.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

• Stálý člen

Dandarul

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 02. 05. 2016, 20:42:38 »
Kdyby byl opravdu funkční tak tohle vlákno neexistuje. Ale na to že je v tomto potřebné udělat radikální řez časem přijdete sám.
Někdy je to jak s malými dětmi :) Já i chápu, že to pro vás musí být těžko stravitelné. Avšak opravdu nemám potřebu příjem nějak upravovat, dokonce ani přijímat MUX3 nepotřebuji. Na Šlágr mám ještě pár let čas a na Prima Love nemám potřebné anatomické předpoklady :) Možná Prima Zoom bych někdy zhlédnul, ale kvůli tomu anténu stavět nebudu. Nehledě, že na TV koukám opravdu zřídka. A opakuji asi po třetí, že jediným důvodem založení vlákna bylo zjistit, proč tomu tak je. Jen z čiré zvědavosti.