Také mám doma plně funkční S-VHS od Panasonicu, někdejší nejvyšší model NV-HS930. Ale už přes pět let se na tom video nepouštělo, já to jeden čas používal na nahrávání dlouhých pořadů z rádia, když jsem nebyl doma (8 hodin dostatečně kvalitního zvuku v LP...), poslední dobou mi tu celkem stojí ladem.
Když jsem ještě nahrával na kazety, tak jsem používal S-VHS ET na kvalitnější pásky (BASF EQ240, TDK E-HG) popřípadě tu mám ještě asi 6 ks S-VHS kazet TDK. Obraz byl vynikající, dalo by se říci, že na kvalitní kazetě nebyl znát rozdíl výrazný mezi DVD rekordérem a S-VHS (zdroj obrazu byl tehdy z analogové kabelovky UPC). S-VHS ET záznamy byly o něco méně ostré, ale opět výrazně lepší než VHS. Zejména fungovaly (jak zde již bylo zmíněno) obvody TBC, takže se obraz netřásl, navíc tento můj rekordér má i digitální redukci šumu (3D DNR), která mírně zlepšila barevnost u přehrávaných pásků, i u obyčejných VHS.
Docela zajímavé je, když už jsme u VHS a kvality, že stereozvuk z VHS kazet (zejména těch kvalitních) byl v SP vynikající, bez šumu, s velkou dynamikou. Skoro se to blížilo kvalitě z CD. Zkoušeli jsme kdysi srovnávat poslech CD a nahrávku na S-VHS kazetě (pouze zvuk) a ty rozdíly samozřejmě slyšet byly, k překvapení ale nebyly nijak velké. Nahrávky na levnějších MC kazetách tak VHS Stereo strčila do kapsy.