Autor Téma: DVB-T STB s HbbTV  (Přečteno 18139 krát)

Jiří Macich ml.

  • Administrator
  • Nováček
  • *****
  • Příspěvků: 46
    • Zobrazit profil
    • DigiZone.cz
    • E-mail
DVB-T STB s HbbTV
« kdy: 30. 08. 2015, 21:50:13 »
Nemáte někdo tip na set-top-box pro terestriku s podporou HbbTV? Konkrétně iVysílání? Buď levnější s DVB-T pro současné multiplexy, nebo klidně i dražší s DVB-T2 a H.265? Myslel jsem, že se časem nějaké objeví, ale asi jsem se spletl nebo špatně hledám :(

PS: Chytrý televizor můj problém nevyřeší.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Sax

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 220
  • Edelweisspitze (2577mnm)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T STB s HbbTV
« Odpověď #1 kdy: 30. 08. 2015, 23:44:45 »
Receiver s Enigmou a DVB-T tunerem.
VU+Ultimo, Pioneer Kuro PDP-5010FD, TBS 5980CI a 5881CI, KWS Varos 109, Rover HDTAB7 STC, Planar IT15T2 - ITtools, CrazyScan, 4T2, DAB player - RTL2832&E4000, WaveFrontier T90, Onkyo T9, Onkyo T-4711, Sony ST-S730ES, Tesla 810A, HB9CV, Telefunken Super Koncert.


Jiří Macich ml.

  • Administrator
  • Nováček
  • *****
  • Příspěvků: 46
    • Zobrazit profil
    • DigiZone.cz
    • E-mail
Re:DVB-T STB s HbbTV
« Odpověď #2 kdy: 31. 08. 2015, 03:59:44 »
Receiver s Enigmou a DVB-T tunerem.

Díky, tuhle možnost si nechávám jako jednu ze záložních, jestliže vážně není na trhu STB DVB-T s HbbTV.

Asi se ho vážně už nikomu nevyplatí vyrábět při dolních cenách Smart TV :(


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T STB s HbbTV
« Odpověď #3 kdy: 31. 08. 2015, 08:24:56 »
PS: Chytrý televizor můj problém nevyřeší.
Myšleno, že nechcete kupovat nový Smart TV?
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


Jiří Macich ml.

  • Administrator
  • Nováček
  • *****
  • Příspěvků: 46
    • Zobrazit profil
    • DigiZone.cz
    • E-mail
Re:DVB-T STB s HbbTV
« Odpověď #4 kdy: 03. 09. 2015, 19:52:51 »
PS: Chytrý televizor můj problém nevyřeší.
Myšleno, že nechcete kupovat nový Smart TV?

To ne, ale potřebuji nějak dostat HbbTV do počítače, abych tam s ním mohl pracovat (testování + screenshoty). Koupil jsem si software ProgDVB a jeho oficiální plug-in pro HbbTV, ale již hodně dlouho mi nejde hybridní vysílání zprovoznit. Zkusil jsem už všechno. Ani tvůrce programu neuměl poradit a vrátil mi peníze (všechna čest).

Mám však videograbber s IR vysílačem, takže jsem uvažoval, že bych díky němu připojil a ovládal set-top-box s podporou HbbTV. Kabel s DVB-T signálem již mám k počítači natažený, takže mi to přišlo jako docela schůdná cesta. To by se ale musel prodávat nějaký set-top-box pro DVB-T s HbbTV.

Ale asi se neprodává. Prodejci nemají a neznají. Distributoři totéž. ČT totéž. Akorát od jednoho výrobce se mi dostalo odpovědi, že dost možná nějaký uvede na trh, jakmile se začne přecházet na DVB-T2 + HEVC.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T STB s HbbTV
« Odpověď #5 kdy: 03. 09. 2015, 19:59:34 »
V tom případě DVBViewer + HbbTV plugin. Používám úspěšně a funguje.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


matchb0xx

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T STB s HbbTV
« Odpověď #6 kdy: 03. 09. 2015, 20:34:16 »
Nemáte někdo tip na set-top-box pro terestriku s podporou HbbTV? Konkrétně iVysílání? Buď levnější s DVB-T pro současné multiplexy, nebo klidně i dražší s DVB-T2 a H.265? Myslel jsem, že se časem nějaké objeví, ale asi jsem se spletl nebo špatně hledám :(

PS: Chytrý televizor můj problém nevyřeší.

Poradim ti http://tevii.com/Products_P405T_1.asp a iVysilani nainstalujes do KODI  a mas vse co jsi chtel i H.265


Jiří Macich ml.

  • Administrator
  • Nováček
  • *****
  • Příspěvků: 46
    • Zobrazit profil
    • DigiZone.cz
    • E-mail
Re:DVB-T STB s HbbTV
« Odpověď #7 kdy: 03. 09. 2015, 22:04:41 »

Poradim ti http://tevii.com/Products_P405T_1.asp a iVysilani nainstalujes do KODI  a mas vse co jsi chtel i H.265

Díky, ovšem nepotřebuji multimediální centrum, potřebuji terestrický set-top-box s podporou HbbTV.



Jiří Macich ml.

  • Administrator
  • Nováček
  • *****
  • Příspěvků: 46
    • Zobrazit profil
    • DigiZone.cz
    • E-mail
Re:DVB-T STB s HbbTV
« Odpověď #8 kdy: 03. 09. 2015, 22:18:53 »
V tom případě DVBViewer + HbbTV plugin. Používám úspěšně a funguje.

Pardon, spletl jsem jména programů. Myslel jsem právě DVBViewer  :-[

Ať dělám, co dělám, nedokáže se dostat do menu HbbTV. K mému tuneru výrobce nedodává dálkové ovládání, takže nemám kde stisknout červené tlačítko. A klávesová zkratka přímo v programu nefunguje. Stisknu, ale nic se neděje. Instalací a nastavením mě dokonce provedl přímo tvůrce programu (přes Skype a sdílenou obrazovku) a nepřišel na důvod, proč plug-in nefunguje. Zkusil jsem jiný tuner s dálkovým ovládáním, ovšem zas bez úspěchu. Prý asi nějaká specifická chyba  ::)


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T STB s HbbTV
« Odpověď #9 kdy: 04. 09. 2015, 09:10:23 »
Také nepoužívám dálkové ovládání, ale se spuštěním HbbTV problém nemám, v aplikace je signalizována dostupnost HbbTV na každém takovém programu (Vám taky?) a pak jej stačí zvolit a funguje.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T STB s HbbTV
« Odpověď #10 kdy: 04. 09. 2015, 09:32:26 »

Poradim ti http://tevii.com/Products_P405T_1.asp a iVysilani nainstalujes do KODI  a mas vse co jsi chtel i H.265

Díky, ovšem nepotřebuji multimediální centrum, potřebuji terestrický set-top-box s podporou HbbTV.
Kdyz napisete "Konkrétně iVysílání?", tak tezko rict co potrebujete. :)
Jinak je pravdou, ze obycejne dvb-t/hbbtv stb se skoro nedelaji.
Delal se Icecrypt T2300HD, ale hbbtv jsem na nem nerozjel, ani prodejce to nebyl schopen vyresit. Asi mel hbbtv nejak podivne nakonfigurovano na prazske dvb-t, radsi nebrat.
Taky Technisat chysta obycejnejsi dvb-t2/hbbtv stb.