Spíše z legrace jsem chtěl otestovat dálkový příjem ze Žižkova v lokalitě, kde německá mapka pokrytí dává jistou naději. Nejblíže k mému dovolenkovému pobytu byl poměrně rozsáhlý zelený "flek". Mapka byla asi počítaná modelem podle prostých geografických parametrů, nadmořská výška bude výchozím parametrem. Nebere tedy ohled na konkrétní stav lokality. Zde to byl hustý a vysoký les. Musel jsem tedy sestoupit o pár desítek metrů níže, na okraj lesa, kde byl volný výhled do kraje SV směrem. Horizont byl dost vzdálený, čili jistá naděje zde stále žila. K dispozici jsem měl jen svá 2 DAB rádia z těch přenosných = LINGO iJoy a SONY XDR-S56DBP. Oba přijímače mají jen integrované anténky ve formě teleskopického proutku, nebo přívodu k peckám. Sony má sice dodělaný funkční anténní konektor pro externí anténu, ale žádnou pro III. pásmo jsem v tomto okamžiku stejně neměl k dispozici. Zázrak se zkrátka nekonal. Ani jeden přijímač ani náznakem nezaregistroval žádný signál na manuálně laděném kanále 12C. Externí anténa by to možná mohla vylepšit, ale užívat by si to stejně mohly jen veverky, žádné stavení, s případným posluchačem, tam stejně nebylo.