reklama

Autor Téma: Astra 2G v provozu.  (Přečteno 64716 krát)

Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #45 kdy: 17. 12. 2015, 15:20:23 »
Vidím, že jste docela mimo-bez urážky.
Takže první pomoc studovat a učit se, přečíst návod. Po internetu je návodů a rad plno.
Nastavení skew samozřejmě podle zeměpisné polohy + použití měřáku. Doporučuji povolat někoho znalého, nastavit na zemi a pak jen zavěsit na určené místo.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #46 kdy: 17. 12. 2015, 15:36:02 »
Proto jsem mu také, než úplně rozvrtá parabolu, radil vyzkoušení jiného modelu přijímače, aby na něm vyzkoušel zda-li je chyba opravdu v ní anebo v té Arivě. Bohužel to řeší klasicky jako každý nováček, namísto od A tak od Z. Je to ztráta času.
« Poslední změna: 17. 12. 2015, 15:44:27 od Dan Rozsíval »
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #47 kdy: 18. 12. 2015, 09:58:27 »

situace dnes okolo 9.45h. Opava, zataženo, mrholí.


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #48 kdy: 18. 12. 2015, 11:47:49 »
Tak abych to shrnul. Omlouvám se za včerejšek. Možná to vypadalo pro některé tak, že se všemu bráním a ničemu nerozumím. Nikdo ze sousedů satelit nemá a nic si od nikoho půjčit nemohu na vyzkoušení. Mám doma 2 arivy (152 combo a 202e) připojené na ten samý satelit. Obě vykazují ty samé hodnoty, i když jsem to prohodil. K jedné jde kabel zhruba 6 metrů, k druhé zhruba 20 metrů. Ta druhá mi včera vypověděla službu, tak jsem byl proto i naštvaný a odpovídal jsem tak, jak jsem odpovídal, ale kolem 23 hodiny večerní jsem jí naštěstí oživil přes kabel RS232. Nyní je již plně funkční. Ještě zkusím na té parabole prohodit ten nový konvertor, který mám teď na 13E, (jak je vidět na obrázku výše v diskuzi) s konvertorem, který je teď na 28,2.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #49 kdy: 19. 12. 2015, 09:42:28 »
Pokud jste té arivě přehrál sw, znamenáto, že je v defaultu, zkuste se tedy podívat, zda v menu instalace nebo ladění programů uvedený TP je, pokud ano, zkuste jej odebrat a znovu přidat. 

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #50 kdy: 19. 12. 2015, 15:48:32 »
Pokud jste té arivě přehrál sw, znamenáto, že je v defaultu, zkuste se tedy podívat, zda v menu instalace nebo ladění programů uvedený TP je, pokud ano, zkuste jej odebrat a znovu přidat.
Uvedený tp tam je, odebral jsem ho a znovu přidal a nic. Já to prostě už vzdávám. Obejdu se i bez toho. Děkuji všem za rady a pomoc.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #51 kdy: 19. 12. 2015, 17:00:59 »
Byť zdaleka nejlepší je se těmto polským šunkám vyhnout tak na verzi fw bych se přesto určitě podíval, příp. ji přehrál, poněvadž to může být problém zásadní, na ábéčku je pro tyto typy informací dost a dost.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #52 kdy: 19. 12. 2015, 19:23:50 »
Neštěstí může být taky nahrat nový sw a nedat tovární nastavení,znova vše naladit,výmaz tp nestačí-zkušenost s manhatanem! 8)
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #53 kdy: 17. 03. 2016, 06:48:07 »
zdravím po delší době. Když už se mi konečně podařilo seřídit parabolu (multifokus E85), která nebyla úplně tak dobře nastavena a naladil jsem tam ty programy kerrang, the box, smash hits a kiss tv, tak oni to přeladili na nový tp 12,304 H 27500, který stejně není zachytitelný na malé paraboly. To mám teda smolíčka :-((. Další programy šly do britského svazku.
Mohl by to někdo zkusit na větší parabole, pokud jí má k dispozici? Aspoň, že už hraje o něco lépe ten zbytek :-))


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #54 kdy: 17. 03. 2016, 17:41:01 »
No Martine,
ono to asi dopadne tak, že se 28°E (evropský svazek) bude furt více osekávat. Někde jste psal, že jste z Prahy, takže fix parabola 180cm pokud jsou možnosti a nebo 100cm parabola na 27°w.


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #55 kdy: 18. 03. 2016, 15:11:03 »
No Martine,
ono to asi dopadne tak, že se 28°E (evropský svazek) bude furt více osekávat. Někde jste psal, že jste z Prahy, takže fix parabola 180cm pokud jsou možnosti a nebo 100cm parabola na 27°w.
Ano, jsem z Prahy. 180 parabola nelze, neni kam umístit :-(


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #56 kdy: 18. 03. 2016, 15:27:32 »
Na angličany je dneska daleko rozumnější pozice 27.5W než se plácat s 28kou.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


kolenac2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 200
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #57 kdy: 18. 03. 2016, 16:54:21 »
To by mě zajímalo bez kterých britských tv nemůžete žít. Skladba tv kanálu je podobná všude na světě. Jedině , že jste závislí na
nějakých reg. vysíláních této ostrovní země.


ksilt

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 137
    • ICQ komunikátor - 2326654
    • Zobrazit profil
    • last.fm
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #58 kdy: 18. 03. 2016, 17:08:52 »
@kolenac2: no to je tezky, jak ti to vysvetlit, asi bys musel umet jazyk abys pochopil, muzu snad uz jen dodat, ze skladba programu muze byt "stejna" ovsem kvalita programu, to jsou dva svety; schvalne se zkus zamyslet nad jednoduchou otazkou: proc tak vsichni touzi prijimat britske programy a ne napriklad treba Slovinkou statni televizi?

v souvislosti s timhle si vzdycky s usmevem vzpomenu na jeden stary post na nejakem zahranicnim foru ohledne hranicniho prijmu Astry 2E,F,G , kde si portugalsky divak stezoval na znemozneny prijem BBC ve sve zemi, ze je to ted k nicemu nebot portugalska televize je appalling - priserna; rikam si, to jeste nevidel nektere nase programy ;-)
_ksilt.
| A2 28,2 |Prodelin 1244 | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402


kolenac2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 200
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #59 kdy: 18. 03. 2016, 17:17:38 »
Já denně skenuju zhruba 1000-2000 kanálů a je všude stejný . Občas narazím na britský, ale žádný zázrak.


 

reklama