reklama

Autor Téma: Astra 2G v provozu.  (Přečteno 64424 krát)

Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #30 kdy: 16. 12. 2015, 03:55:06 »
Na jakém stroji ti to nejde,nemám sice naladěno,ale můžu se v noci mrknout motorem,zadej pozici ručně-je tam signál?!85al mám taky,ale teď nemohu!
Mám arivu 152 combo. Po zadání družice a tp ručně ani nevidí družici ani signál na tomto tp. Ostatní tp jedou.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #31 kdy: 16. 12. 2015, 12:47:48 »
Takže,28.2-najel jsem,ručně zadal 12480V 27500 AUTO.,po vyhledání našlo 10 stan. z toho 4 jedou volně,the box,kiss,kerrang,smash hits-,něco děláš špatně-ariva by to měla zvládnout-ukazuje to 12.7db,/pilot?,3/4,5/6,ap.-mi ukatuje auto-zkusto ještě ručně/
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #32 kdy: 16. 12. 2015, 14:53:11 »
Takže,28.2-najel jsem,ručně zadal 12480V 27500 AUTO.,po vyhledání našlo 10 stan. z toho 4 jedou volně,the box,kiss,kerrang,smash hits-,něco děláš špatně-ariva by to měla zvládnout-ukazuje to 12.7db,/pilot?,3/4,5/6,ap.-mi ukatuje auto-zkusto ještě ručně/
Dobře, zkusil jsem vymazat ten tp, znovu ho zadat a stále nic. Nedá se svítit. Musím upravit konvertor, ale jak bez měřáku?
Zajímavé. Na té původní parabole s průměrem 70 cm a na šilhačku to jelo, ale teď s Maximum E 85 Multifocus to nejede, přitom ten zisk tam mám skoro 13 db a před tím to bylo ztěží 4db na šilhačku :-(((((


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #33 kdy: 16. 12. 2015, 15:19:22 »
tak jsem vyfotil, jak mám ty konvertory


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #34 kdy: 16. 12. 2015, 18:51:49 »
Já bych nejdřív namísto bezmyšlenkovitého rozházení anténní sestavy vyzkoušel namísto toho polského zázraku jiný přijímač. Pak bude jasno.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #35 kdy: 16. 12. 2015, 22:36:34 »
Já bych nejdřív namísto bezmyšlenkovitého rozházení anténní sestavy vyzkoušel namísto toho polského zázraku jiný přijímač. Pak bude jasno.
Nemám nic jiného k vyzkoušení


Danny10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #36 kdy: 16. 12. 2015, 23:11:46 »
No jak to tady čtu..tak jsem to vyzkoušel taky na své E-85..a hledím..teploměrové bargrafy lítají jak kráva..kerang jede,,,ale asi na hraně..musíme s tím..martine..něco udělat..tipuji..označ si současnou pozici držáku a šoupni s ní kousek od středu..zkus dva tři milimetry..možná i pět..něco se nám změnilo na pozici 28 E ..jo a taky se skewem musíme něco udělat..pokud chceme hlavně tyto hudební kanály..
DVB-T 1,2,3 MUX Brno,Zlín,Praděd
                4 MUX + 7 RS Olomouc
           1,2,3 MUX SK Krížava,V.Javorina
Amiko HD Mini,AA2 Spark 1.2.78,offset 70x80 na DG 240
Dreamsky TSC - 70


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #37 kdy: 17. 12. 2015, 06:20:07 »
No jak to tady čtu..tak jsem to vyzkoušel taky na své E-85..a hledím..teploměrové bargrafy lítají jak kráva..kerang jede,,,ale asi na hraně..musíme s tím..martine..něco udělat..tipuji..označ si současnou pozici držáku a šoupni s ní kousek od středu..zkus dva tři milimetry..možná i pět..něco se nám změnilo na pozici 28 E ..jo a taky se skewem musíme něco udělat..pokud chceme hlavně tyto hudební kanály..
Koukám, že to asi nebude jen můj problém. Dnes na to budu mít trochu času, tak snad se zadaří. Zkusím to posunout


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #38 kdy: 17. 12. 2015, 09:54:02 »
Tak jsem si tam vytvořil značku a zkoušel jsem to posunout o pár mm, pak jsem to zkusil posunout i o několik cm a stále nic.  Nakonec jsem to vrátil na původní místo a bez měřáku to prostě nejspíš nepůjde. :-(


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #39 kdy: 17. 12. 2015, 10:43:58 »
Neříkej že se na zkoušku nikde nedá sehnat nebo si od někoho půjčit nějaký starý SD šunt? Jsou jich plné sběrné dvory. Ohledně té úpravy LNB na parabole to doufám zkoušíš tak že při ní vidíš na obrazovku. Jinak je to totiž ztráta času.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #40 kdy: 17. 12. 2015, 11:44:03 »
Nevím,
zda tazatel udal svou lokalitu. Ale momentálně Opava-zataženo a déšť, parabola t-90 se středem na 16°E. Transpoder 12480V podle bargrafu v přijímači Vu+ 12.5dB. Je to přes diseqc a délka kabelu 25-30m.
Pokud se umoudří počasí zkusím proměřit.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #41 kdy: 17. 12. 2015, 12:01:13 »
Já mám 28,2E na T-90 úplně na kraji /olomoucko/, teploměry neukazují nic moc ale i přes déšť jede vše bez výpadků.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #42 kdy: 17. 12. 2015, 12:20:20 »
Nevím,
zda tazatel udal svou lokalitu. Ale momentálně Opava-zataženo a déšť, parabola t-90 se středem na 16°E. Transpoder 12480V podle bargrafu v přijímači Vu+ 12.5dB. Je to přes diseqc a délka kabelu 25-30m.
Pokud se umoudří počasí zkusím proměřit.
Přijímám to v Praze. Prostě a jednoduše. Zjišťuji, že všem to hraje. Nevím, proč mě ne. Délku kabelu mám zhruba 6 metrů k přijímači. Nevím, zda by pomohl nějaký zesilovač či něco podobného, ale podle mě je to blbost.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #43 kdy: 17. 12. 2015, 13:20:25 »
Martin,
Je správně nastaven skew direktoru té paraboly Maximum?
« Poslední změna: 17. 12. 2015, 13:44:55 od Horal »


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #44 kdy: 17. 12. 2015, 14:31:16 »
Martin,
Je správně nastaven skew direktoru té paraboly Maximum?

Jak má být nastaven správně?


 

reklama