reklama

Autor Téma: Astra 2G v provozu.  (Přečteno 64425 krát)

Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #15 kdy: 29. 06. 2015, 13:38:30 »
Obsáhla a kvalitní diskuse se vede na britském serveru Satellites.co.uk. Jsou tam nejen britští diváci, kterým to může být více méně jedno, ale i satelitní uživatelé z Baltu, Skandinávie apod.

https://www.satellites.co.uk/forums/threads/astra-2g-startup-eutelsat-28a-close-down-transponder-changes.165697/
https://www.satellites.co.uk/forums/threads/astra-2g-iberia-balearics-reports.165659/

Jinak vás po návratu z dovolené opět zdravím a od 1. července mě na webu máte opět jako na koni. Zatím se rozkoukávám a sleduji, co se za dobu mé cca. 14-ti denní nepřítomnosti dělo. Nebylo toho věru málo...
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #16 kdy: 29. 06. 2015, 14:26:57 »
tak sis aspon odpočal a určitě se pochlubíš svými úlovky :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #17 kdy: 01. 07. 2015, 15:05:57 »
No vida, ani jsem si nevšiml, že se tam diskutuje i o střední Evropě a přímo i z České republiky. :)

https://www.satellites.co.uk/forums/threads/astra-2e-central-east-europe-reports.159947/
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


ksilt

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 137
    • ICQ komunikátor - 2326654
    • Zobrazit profil
    • last.fm
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #18 kdy: 02. 09. 2015, 14:24:47 »
Maly nahled na nedavno zprovoznenou Prodelin 240cm. Zatim jeste vsechno nejde tak jak bych si pral, s nekterymi frekvencemi bojuju a mozna ani nevybojuju, je potreba spousta jemneho ladeni, snad se to casem poda. Kazdopadne neco uz z toho leze jak po zeleze ;-)

Astra 2E a Astra 2G prijem je patrny z obrazku:

https://goo.gl/photos/SNDeV5yDzmus5ZRq8

lokalita stredni cechy - vychod
veskere ladeni bez jakehokoliv meraku, jen pomoci "teplomeru" v DM800, total partyzanstina :D
_ksilt.
| A2 28,2 |Prodelin 1244 | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #19 kdy: 02. 09. 2015, 15:04:31 »
Maly nahled na nedavno zprovoznenou Prodelin 240cm. Zatim jeste vsechno nejde tak jak bych si pral, s nekterymi frekvencemi bojuju a mozna ani nevybojuju, je potreba spousta jemneho ladeni, snad se to casem poda. Kazdopadne neco uz z toho leze jak po zeleze ;-)

Astra 2E a Astra 2G prijem je patrny z obrazku:

https://goo.gl/photos/SNDeV5yDzmus5ZRq8

lokalita stredni cechy - vychod
veskere ladeni bez jakehokoliv meraku, jen pomoci "teplomeru" v DM800, total partyzanstina :D
tak o tomto si mohu nechat jen zdát. Nemám kam to umístit. Jen bych se Vás chtěl zeptat, zda na té parabole naladíte i hudební programy, které jsou v UK svazku? bliss, flava atd?? Já s mojí 90 cm parabolou se mohu jít klouzat :-)).
Resp. moje otázka zní, kdybych si koupil 150 cm parabolu, kterou bych s problémy, ale přece umístil, zda by ten UK svazek hrál taky? Neví náhodou někdo? lokalita Praha

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



i.nosek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 80
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #20 kdy: 02. 09. 2015, 17:56:16 »
SCUZZ na 11307 hraje na Vysočině i na 140cm,protože to není 8PSK.ale jen DVB-S/QPSK.
lokalita Havlíčkův Brod - parabola KOVOSAT K140,LNB Invacom SNF-031,10m kabel DRAKA AD 10E,receiver Clarke TECH HD 4100PLUS.Kromě toho ještě K120 a LNB INVERTO SINGLE FLANGE BLACK PRO,OP105 a INVERTO BLACK ULTRA TWIN


ksilt

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 137
    • ICQ komunikátor - 2326654
    • Zobrazit profil
    • last.fm
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #21 kdy: 03. 09. 2015, 06:56:24 »
Jen bych se Vás chtěl zeptat, zda na té parabole naladíte i hudební programy, které jsou v UK svazku? bliss, flava atd??
Resp. moje otázka zní, kdybych si koupil 150 cm parabolu, kterou bych s problémy, ale přece umístil, zda by ten UK svazek hrál taky? Neví náhodou někdo? lokalita Praha

Flva, Bliss vseechno funguje, prijem kolem 8.5 db bez vypadku. Co se tyce Prahy a 150cm, to by bylo asi malo, pod 180cm bych nesel a jeste bych radsi pridal. Jak zjistuju mam sam problemy s vertikalnima transponderama v 8PSK, vypada to, ze se mi je ani nepodari naladit a kuprikladu Syfy Channel v QPSK je na hranici locku, ale prekvapive jede uplne stabilne.

Updatnul jsem galerii: https://goo.gl/photos/SNDeV5yDzmus5ZRq8. Par screenshotu s SD prijmu pridam pozdeji.
_ksilt.
| A2 28,2 |Prodelin 1244 | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #22 kdy: 19. 11. 2015, 09:53:32 »
Chtěl bych se zeptat, zda je problém jen u mě, či také někomu přestal hrát tp 11553 /22000 /H na 28,2?? a u tp 11223/27500/H pozoruji velmi velké zhoršení signálu. Ráno to ještě hrálo, ale již nikoliv.


Pavel F.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #23 kdy: 19. 11. 2015, 10:06:17 »
Problém bude asi u Vás. V Klatovech na šilhačku vše OK.


lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 233
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #24 kdy: 19. 11. 2015, 10:15:54 »
vitr ti pohnul s talířem... ;)


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #25 kdy: 19. 11. 2015, 12:41:23 »
Chtěl bych se zeptat, zda je problém jen u mě, či také někomu přestal hrát tp 11553 /22000 /H na 28,2?? a u tp 11223/27500/H pozoruji velmi velké zhoršení signálu. Ráno to ještě hrálo, ale již nikoliv.
Ano, vítr mi asi pohnul talířem. :-(


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #26 kdy: 24. 11. 2015, 16:11:50 »
Tak jsem se konečně nechal přemluvit a koupil jsem si pro kvalitnější příjem Maximum E 85 Multifocus. Konečně to hraje pořádně, bez žádné šilhačky, ale jediný, co nešlo naladit ani za nic - opravdu jediné (fakt nechápu proč) byl tp 12 480/27500/V na 28,2. Neví někdo proč? Už tam mám zisk na té družici 13,5 db místo 5,5 db. Má pro to někdo nějaké vysvětlení?


Pavel F.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #27 kdy: 24. 11. 2015, 19:20:11 »
Tak na frekvenci 12480 mám sice slabší signál ale opět bez problémů funguje. Klatovy - parabola Fuba 85  a jak říkám šílhám na 28,2. Je to ASTRA 2E takže asi musíte ještě poštelovat parabolu. Svazek je EU takže by vám to mělo normálně běhat.


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #28 kdy: 15. 12. 2015, 20:02:57 »
Tak na frekvenci 12480 mám sice slabší signál ale opět bez problémů funguje. Klatovy - parabola Fuba 85  a jak říkám šílhám na 28,2. Je to ASTRA 2E takže asi musíte ještě poštelovat parabolu. Svazek je EU takže by vám to mělo normálně běhat.
Dobrý den, i když po delší době. Stále nemohu naladit ten tp 12 480 na 28,2 s multifokusem E85. Konečně jsem si na to našel trochu času, ale vůbec nevím jak na to, když nemám měřák a ten pán, co mi to dělal, tak to má ke mě fakt trošku víc z ruky. Dá se vůbec něco takového doladit bez měřáku a přitom nepřijít o ten zbytek co hraje? Nechci to ještě více rozházet. Docela mi ten tp schází :-(


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2G v provozu.
« Odpověď #29 kdy: 15. 12. 2015, 21:13:15 »
Na jakém stroji ti to nejde,nemám sice naladěno,ale můžu se v noci mrknout motorem,zadej pozici ručně-je tam signál?!85al mám taky,ale teď nemohu!
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


 

reklama