reklama

Autor Téma: rtvs HD problém u EPG  (Přečteno 12548 krát)

Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 569
    • Zobrazit profil
    • E-mail
rtvs HD problém u EPG
« kdy: 20. 05. 2015, 13:50:24 »
Zdravím, mám problém se zobrazovaním epg u hd programů, jine programy zobrazují zprávně, ale u hd se mi zibrazuje epg nějak divně.

středa, 20.05.2015, 13:30 - 14:50  (01:20)
STV2 HD (slo)

VeĎcera s Havranom
DiskusnÂa relÂacia o spoloĎcenskÂych fenomÂenoch.

VČaĎcĎsina diskusÂii o stave spoloĎcnosti dnes konĎcÂi konĎstantovanÂim, Ďze v Ďskolstve nie sÂu peniaze. PodĎla OECD sÂu slovenskÂe uĎciteĎlky a uĎcitelia najhorĎsie platenÂymi zo skupiny najbohatjĎsÂich krajÂin sveta. Je ale problÂem Ďskolstva iba v peniazoch? Ako je moĎznÂe, Ďze za 25 rokov sme to nevyrieĎsili, Ďco sme mali urobiĎt a neurobili a Ďco eĎste mĂoĎzeme stihnÂuĎt, aby sme sa nestali rozvojovou krajinou?
HosĎtami Michala Havrana sÂu - VladimÂir Burjan, DobrÂa Ďskola, Zuzana ZimenovÂa, O.Z. NovÂe Ďskolstvo a Juraj Podoba, antropolÂog.
SlovenskÂa republika 2015
Minimum age: svk 12

jiné programy se zobrazí tak jak mají. Je to problem v epg nebo v distribuci? Pokud se to děje více lidem, kde muže být problém? (přijímač, družice, odbavení na Zemi...)
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #1 kdy: 20. 05. 2015, 14:14:25 »
Jaký SAT RX používáš?
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 569
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #2 kdy: 20. 05. 2015, 14:53:02 »
Jaký SAT RX používáš?

tv kartu a přes dvb viewer, on umí zobrazit i ruštinu, řečtinu a tak v epg (míto otazníků či geometrickych útvarů), takto pojebane epg mam jen utěchto 2 programů, proto se divim čím to je.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


vasek812

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #3 kdy: 20. 05. 2015, 16:09:30 »
Na Homecastu to samé.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 061
    • Zobrazit profil
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #4 kdy: 20. 05. 2015, 17:31:27 »
asi chybný descriptor Country ve vysílání (slo). Ale já tam teď vidím správný SVK !
Teď už ti to jede správně? Mně teda jo.

To jsme měli i u nás, s hodnotou CES a CZE. Naštěstí je to dávná historie. Dřív bývalo zvykem, že STB uměl správně dekódovat obojí: ces/cze, slo/svk. Dneska už by ve vysílání měl být pořádek, tak takové boxy běžné nejsou. (I když např. ještě před nedávnem jistí „mistři“, dokázali dlouhé týdny vysílat texty z Wordu, enkódované do "WinEE" (CP1250).

Jinak to co vidíš, je  ISO 6937 (závazné pro DVB) standardní kódování národních abeced do dvoubytových slov. "Ď" znamená, že následující znak je změkčený háčkem, "Â" znamená, že následující znak je dlouhý, atp. Mrkni do normy. To jsou ovšem základy, to bysme měli znát všichni.
« Poslední změna: 20. 05. 2015, 17:44:44 od Petr Svoboda »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 450
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #5 kdy: 20. 05. 2015, 18:50:38 »
Přesně takto se to zobrazuje i u mě....Zkoušel jsem vše možné, ale bez úspěchu.
Gosat 8010.
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 569
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #6 kdy: 20. 05. 2015, 19:03:25 »
Problém se vyskytuje jen u stv, ostatní slovenské televize s identifikací "slo" mají epg v pořádku.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 450
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #7 kdy: 20. 05. 2015, 19:19:17 »
Pouze RTVS. Vypadá to takhle.
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #8 kdy: 20. 05. 2015, 20:09:00 »
V tom případě nezbývá nic jiného než kontaktovat provozovatele (RTVS), ten určitě podá fundovanou a vyčerpávající odpověď, proč se tak děje. Jiná možnost není, tenhle problém nevyřeší toto ani jiné (byť "pozlacené") diskusní fórum. Záráží mě, proč toto dotčení uživatelé řeší ve fórech a neřeší to s provozovatelem dotčené služby.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 441
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #9 kdy: 20. 05. 2015, 20:14:26 »
Záráží mě, proč toto dotčení uživatelé řeší ve fórech a neřeší to s provozovatelem dotčené služby.
Třeba proto, že jsme na fóru o digiTV. Uživatel tak aspoň zjistí, zda se problém týká jen jeho (což třeba při příjmu přes PC a DVBViewer není vzhledem k Windows nic neobvyklého), nebo je to obecná záležitost.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #10 kdy: 20. 05. 2015, 20:34:45 »
Nesmysl. S DIGI TV (rumunský provozovatel) nemá toto vlákno nic společného, jedná se o problém u RTVS. I kdyby byl problém jen u něj, nic mu nebrání kontaktovat provozovatele dané služby. To je jen taková podivná móda, že kdekdo řeší problémy po fórech, místo toho, aby se obrátil na příslušné pracovníky dané tv služby, kteří jsou za provoz  zodpovědní z titulu výkonu svého pracovního zařazení. Nic víc, nic míň!  ;D
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 524
    • Zobrazit profil
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #11 kdy: 20. 05. 2015, 20:40:06 »
Prijimac evidentne zobrazuje text jako by byl ve znakove sade ISO 8859-9 a pritom je ve skutecnosti v sade ISO 6937. Tuto zakladni 6937 by mel kazdy prijimac umet, takze pouzita sada je spravna a bud je znakova sada spatne oznacena nebo oznaceni sady prijimac spatne chape.
edit:Kod jazyka 'slo' s tim souvisi.
« Poslední změna: 21. 05. 2015, 09:30:53 od ivovi »


Fanda Bukovjan

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 151
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #12 kdy: 20. 05. 2015, 20:57:53 »
Kdo má linuxový přístroj a má nainstalovaný encoding od konkurenčního fora tak epg stv 1 a 2 HD  ok...kolega má golden 9080 combo a tam má poslední sw tam je u stv 1a 2 hd špatné epg...a ostatní kanály jsou v pořádku.
« Poslední změna: 20. 05. 2015, 21:00:35 od Fanda Bukovjan »


Pavel P.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #13 kdy: 20. 05. 2015, 21:55:50 »
potvrzuji stejný problém, zrovna dnes jsem uvažoval, že se na to na digizone taky zeptám, protože mě to neuvěřitelně vytáčí...

stb HUMAX IRHD 5100S, nejnovější fw


Jeff_Si

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 108
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:rtvs HD problém u EPG
« Odpověď #14 kdy: 20. 05. 2015, 23:35:21 »
Mně to tedy jde normálně, nic nainstalovanýho nemám a jde o Technistar S1.





 

reklama