reklama

Autor Téma: Barrandov HD  (Přečteno 35393 krát)

Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Barrandov HD
« Odpověď #15 kdy: 15. 05. 2015, 14:15:43 »
už to jede ;)
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Jiří Job

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 298
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Barrandov HD
« Odpověď #17 kdy: 15. 05. 2015, 19:03:57 »
Ale hlavní Barrandov nemá HD symbol vedle loga.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:Barrandov HD
« Odpověď #18 kdy: 15. 05. 2015, 20:06:18 »
Nemá a nikdy neměl.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Barrandov HD
« Odpověď #19 kdy: 16. 05. 2015, 06:58:04 »
Je to z toho důvodu, že Barr. tv od samého počátku odbavuje svůj hl. prog. v HD a pro SD platformy se provádí down z tohoto HD výstupu z ODK. Kdyby tam dodali logo s písmeny HD, tak by se objevovalo i v SD signálu. Ale neznamená to, že je daná situace setrvalá a není možné ji změnit. Možná, po rozhodnutí kompetentních činitelů v Barr. tv k tomu dojde. U dvou nových programů od Barr. tv je ODK udělán jinak, proto je možno mít písmena HD u loga.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 437
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Barrandov HD
« Odpověď #20 kdy: 16. 05. 2015, 08:52:17 »
Stejné zapojení s downscalingem do SD má od začátku i Nova a po přechodu od ČT HD na ČT1 HD na něj přešla i ČT. Proto označení HD není součástí základního loga stanice, ale je vkládáno zvlášť do HD cesty až za scalerem. Některé stanice ponechávají písmena HD i při reklamě, takže ani nepotřebují, aby tento logogenerátor byl ovládán odbavením.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Barrandov HD
« Odpověď #21 kdy: 16. 05. 2015, 19:30:06 »
Stejné zapojení s downscalingem do SD má od začátku i Nova a po přechodu od ČT HD na ČT1 HD na něj přešla i ČT. Proto označení HD není součástí základního loga stanice, ale je vkládáno zvlášť do HD cesty až za scalerem. Některé stanice ponechávají písmena HD i při reklamě, takže ani nepotřebují, aby tento logogenerátor byl ovládán odbavením.

v cizině se to používá taky, například na 16E je několik SD programů s HD logem, tam si na to pozor jaksi nedali.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Jiří Job

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 298
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Barrandov HD
« Odpověď #22 kdy: 16. 05. 2015, 19:37:14 »
Na Facebooku je uvedeno že symbol HD na hlavní stanici dodají v nejbližších dnech.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Barrandov HD
« Odpověď #23 kdy: 17. 05. 2015, 07:37:06 »
Upraví (jak jsem psal v minulém příspěvku) výstupy z ODK.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


 

reklama