reklama

Autor Téma: Porucha zvuku ČT1 HD  (Přečteno 17644 krát)

Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Porucha zvuku ČT1 HD
« Odpověď #15 kdy: 02. 05. 2015, 22:55:33 »
Kdo má problém se zvukem. At zkusí přepnout na druhou stopu.  DD hraje skvělé. Dokonce při hokeji to je perfektní 5+1. Kulisa doma je perfektní.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Porucha zvuku ČT1 HD
« Odpověď #16 kdy: 03. 05. 2015, 07:07:20 »
Tondach:

Stereodekodér v DVB-T přijímači??
nějak se tam ten vícekanálový zvuk musí detekovat .... nebo ne?


Sax

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 220
  • Edelweisspitze (2577mnm)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Porucha zvuku ČT1 HD
« Odpověď #17 kdy: 03. 05. 2015, 08:47:37 »
Stereodekoder zvuku jak ho známe napriklad z VKV přijímače(MPX) tam není. Tam je MPEG demultiplexer(TS), pak MPEG dekodér programového streamu(A,V,data) a pak pro stereozvuk už jen D/A převodník. Prostor pro zarusení jen jednoho kanalu audia a druhého nikoliv nevidím. Leda snad až na konci v odvodech analogového výstupu. Pokud by byl zarušen digital, pak by to mělo vliv na oba kanály.
VU+Ultimo, Pioneer Kuro PDP-5010FD, TBS 5980CI a 5881CI, KWS Varos 109, Rover HDTAB7 STC, Planar IT15T2 - ITtools, CrazyScan, 4T2, DAB player - RTL2832&E4000, WaveFrontier T90, Onkyo T9, Onkyo T-4711, Sony ST-S730ES, Tesla 810A, HB9CV, Telefunken Super Koncert.


Čestmír Polák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 145
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Porucha zvuku ČT1 HD
« Odpověď #18 kdy: 03. 05. 2015, 09:31:01 »
Asi dva dny mám také problém se zvukem na ČT sport HD (oba kanály) ale pouze v terestrice. Zvuk je zkreslený a praská. Na Skylinku i fresatu je zvuk Sport HD vpořádku. Neumím si vysvětlit, proč s tím něco neudělají. Máte také tento problém?
VanTage 7100TS Kombo, Kaon KVR-1000TS PLUS, Strong DVB-T2, GigaBlue HD Quad Plus, Technisat DigitRadio 210,  SkyLink, freeSat, T-REX, Irdeto Cryptoworks, IRDETO, SKY IT, Polsat.


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Porucha zvuku ČT1 HD
« Odpověď #19 kdy: 03. 05. 2015, 10:57:02 »
Už jsi je na chybu upozornil? Nebo se stížnost odehrává výhradně v diskuzi na DZ?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Tech7

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Porucha zvuku ČT1 HD
« Odpověď #20 kdy: 03. 05. 2015, 11:06:41 »
Z vysílače Příbram - hvězdárna nic takového nepozoruji. I když jako zkreslení by se dala definovat pařízkova mpeg2 komprese zvuku, ale to je stejné u všech programů muxu 4 a rs 7.
DVB-T: Intel Core i3-530, TechniSat AirStar2, AVerTV Volar HD Pro
DAB: Iriver B20, Iriver B20, Pure One Mini Series II, Tesco DR1403R-CE


Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Porucha zvuku ČT1 HD
« Odpověď #21 kdy: 03. 05. 2015, 22:02:23 »
Asi dva dny mám také problém se zvukem na ČT sport HD (oba kanály) ale pouze v terestrice. Zvuk je zkreslený a praská. Na Skylinku i fresatu je zvuk Sport HD vpořádku. Neumím si vysvětlit, proč s tím něco neudělají. Máte také tento problém?
Chytám z Novodvorské a v druhém zvukovém kanálu (Dolby Digital), žádný problém není. Jenom u rozhovorů mají občas posunutý obraz od zvuku. Zvuk je ale kvalitní a čistý.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Porucha zvuku ČT1 HD
« Odpověď #22 kdy: 04. 05. 2015, 05:13:03 »
Stereodekoder zvuku jak ho známe napriklad z VKV přijímače(MPX) tam není. Tam je MPEG demultiplexer(TS), pak MPEG dekodér programového streamu(A,V,data) a pak pro stereozvuk už jen D/A převodník. Prostor pro zarusení jen jednoho kanalu audia a druhého nikoliv nevidím. Leda snad až na konci v odvodech analogového výstupu. Pokud by byl zarušen digital, pak by to mělo vliv na oba kanály.
Nikde jsem netvrdil, že je tam sterodekodér jak ho známe napřiklad z VKV přijímače.....nějak jsem se o dekódování vícekanálového zvuku vyjádřit musel! Taky jsem netvrdil, že to tak být musí, ale, že to bývá většinou.....stejně tak bych si nedovolil tvrdit, že problém musí být na vysílací straně!
« Poslední změna: 04. 05. 2015, 05:16:53 od amatér Tondach »


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 522
    • Zobrazit profil
Re:Porucha zvuku ČT1 HD
« Odpověď #23 kdy: 04. 05. 2015, 10:01:22 »
Jak uz psal Sax, pro zaruseni jen leveho kanalu audiostopy MP2 nebo AC3 v prijimaci neni zadny prostor. Pravdepodobnost, ze by externi ruseni zpusobilo praskani leveho kanalu u dvou ruznych prijimacu, je nulova.


Liborus

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Porucha zvuku ČT1 HD
« Odpověď #24 kdy: 03. 08. 2015, 19:41:56 »
Nemůžu se ubránit dojmu, dojel jsem po 14 dnech z dovolené, pustím Události ČT, není ten obraz poněkud neHD ? Podobně zvuk, prostě je o poznání horší a nemůžu říct, že bych o dovolené oslepl nebo ohluchl...

Logo HD je ostré ale jinak je vše jako SD, hlasatelka neostrá, zvuk silně komprimovaný a zkreslený. Nepozoruje to někdo taky ?


standa standa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Porucha zvuku ČT1 HD
« Odpověď #25 kdy: 03. 08. 2015, 21:25:21 »
Od 1.8., po dobu rekonstrukce světelného parku v SK8, se vysílají Události a BBV z SK 6, kterýžto je vybaven zatím ,,pouze,, SD technologíí.  Viz též www.ceskatelevize.cz/tv-program/   - bez označení ,,HD,, u pořadu Události a BBV.  Kvalita zvuku se touto dočasnou změnou samozřejmě nezměnila.
« Poslední změna: 03. 08. 2015, 21:31:10 od standa standa »


 

reklama