Petře, tak tohle mě v minulosti také potkalo a vůbec vám nezávidím. Měl jsem tu v minulosti i ČTÚ a ten s tím nic neudělal, pže konstatoval, že jde o rušení, které je v normě ve vzdálenosti antén, a že jde o přirozené vyřazovací pole. Nešlo sice tehdy o LTE, ale výsledek na příjem signálu de facto stejný. Snažil jsem se to řešit i s Vodafonem, ale skončilo to na tom, že předají problém technikům a tím to skončilo. I když jsem se jim připomínal, už se pak nikdo neozval. U mě televizní DX-ing skončil. Sundal jsem Kathrein a nahodil jen síto. Jakž takž je možné ještě provozovat DAB DX-ing, ale není to také úplně ideální. Drážďany bohužel vypadávají, i když signál vykazuje 100 %. Alespoň zbylo to VKV, kde se na pražském Jižním Městě dají dělat stále pěkné úlovky a v nejbližších týdnech plánuji nahodit vertikál, tak snad se opět nějaké stanice objeví.
Takže tolik za mě. Potěšující zprávy to nejsou. Něco málo se s tím dělat dá, ale žádná instituce typu ČTÚ nebo samotný operátor s tím určitě dělat nebude, pokud to nebude rušit místní příjem. Na to vás chci jen připravit.