Ale když to nepůjde, tak ho mám poslat k přezkoušení, ale že fakt neví. Asi ten fotbal neuvidím a děcka budou furt mraštět, že jdou jen 2 programy na TV a ještě blbě
Já vám poradím jednu jedinou věc. Zavolat si na místo, kde je přijímač používán, někoho, kdo tomu rozumí. Nejlépe profesionálního technika, který bude mít měřicí přístroj!
Nastavovat parabolu (navíc s monoblokem, ještě hůře s multifokusem) svépomocí bez měřicího přístroje je nesmysl. Zatímco laická instalace antény pro pozemní vysílání cca. možná je (namíříte ji na vysílač, a ono to většinou nějak chodí), i když to třeba není ideální, laická instalace paraboly a satelitního příjmu je opravdu úplně mimo. Podle bargrafu na přijímači prostě nelze kvalitně parabolu nastavit. Minimálně jemné nastavení elevace, které často hraje zásadní roli, bez měřáku prostě nezvládnete.
U monobloku se pak často laikům stává, že jej nastaví nikoliv na Astru 19,2+23,5, ale natočí to blbě a nastaví Astru 23,5+28,2. Už jsem takový případ taky řešil, skupina nájemníků včetně mého dědy se domluvila, dali parabolu s monoblokem na střechu (jeden z nich to tam montoval svépomocí). Zprvu mi nebylo jasné, proč je na frekvenci 11954 místo ZDF britská BBC News, když jsem s měřákem vylezl na střechu, hned jsem to odhalil. Navíc zmíněná elevace také nebyla ideálně nastavená.
Takže naprosto jasné doporučení: Zavolejte si profesionála. Sice za to dáte pár stovek, ale věřím, už jste s parabolou a problémy s přijímačem strávil dost času a protelefonoval dost Kč. On pak často ten profesionál vyjde dokonce levněji, a hlavně nemusíte nic řešit a máte jistotu kvalitního příjmu.