Ahoj,
dopředu chci jen upozornit, že jsem lajk tak mě hned nekamenujte 
bydlím v Roudnice nad labem a anténu (Fuba 902B) mám otočenou na ještěd potažmo bukovou horu je to skoro stejný směr. Prahu bohužel nechytám jsem pod kopcem. Problém mám, že tyto vysílače nevysílají MUX4. Nejbližší dokrývač na MUX 4 (kanál 30) jsem našel u Litoměřic (michalovice), pokud otočím anténu na Litoměřice mux 4 chytnu ale zhoší se mi ostatní muxi.
Otazka zní, pokud nechám anténu na ještěd myslíte, že pomůže kanálový zesilovač K30, nebo spíš, jak kanálový zesilovač funguje? Půjdou mi ostatní kanály (myslím tím propustí zesilovač ostatní kanály)?
Děkuji za rady a případné další nápady.
Honza
Anténu, z odkazu neznám, nemám otestovánu. Proti těmto módním trojplošníkům jsem ale docela vysazený.
Obecně širokopásnovky jsou na spodní části UHF pásma tupé a u těchhle to platí ještě více. Bohužel modelové řady alcad (453,238) s poměrně slušným ziskem v počátku pásma se buď nevyrábí a nebo nedováží.
Vaše jediná možnost je nejprve zkusit požadovaný kanál "ulovit" na pasivní anténu a to laborováním a směrováním tam, kde na bargrafech televize dosáhnete nejlepší hodnoty (kvalita). Pokud se to podaří a signál je stabilní máte skoro vyhráno, teoreticky by pak stačilo dvě antény sloučit selektivně (kanálovým slučovačem)pokud ne, můžete si domů pořídit např. nízkošumový Teroz 434 pro takového experimenty. Pokud byste požadovaný kanál zachytil na anténu s nízkošumovým terozem má smysl řešit kanálový předzesilovač a následně laděný slučovač.
Cena toho Terozu je cca 300,-Kč.
Psal jste, že ale máte místo příjmu pod kopcem a obecně je signál špatný. Je tedy otázka, zda je anténa (Fuba) pro uvedenou lokalitu vhodná a zda jste vůbec schopen si to celé sám realizovat bez znalostí a vybavení.