Autor Téma: RTL v DVB-S  (Přečteno 128843 krát)

Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
RTL v DVB-S
« kdy: 29. 03. 2015, 14:39:35 »
Prosím o radu. Co potřebuji k příjmu RTL  z DVB-S? Jde mi o co nejlevnější konfiguraci a žádný jiný kanál mě nezajímá. Předpokládám, že to bude šlapat bez karty. Díky všem.
« Poslední změna: 29. 03. 2015, 17:07:09 od Daniel Kulhánek »
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ZDF v DVB-S
« Odpověď #1 kdy: 29. 03. 2015, 14:52:01 »
jakýkoliv digitální satelitní přijímeč (bral bych rovnou s S2) ZDF vysíla i v HD. Poté parabolu alespoŇ 80ku a lnb, parabolu namiř na 19,2E. A bude ti běhat cele ZDF i spoustu dalších programů, hodně jich maj v FTA.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 688
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:ZDF v DVB-S
« Odpověď #2 kdy: 29. 03. 2015, 14:52:10 »
Nejlevnější HD box, abyste měl zadarmo i hádečko, nejlevnější parabolu. V kostce nejlevnější satelitní komplet a natočit na pozici 19,2 stupně východně. To je vše. Dekódovací kartu nepotřebujete. K tomu navíc získáte stovky dalších stanic. Těch německých tam bude nepočítaně.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 688
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:ZDF v DVB-S
« Odpověď #3 kdy: 29. 03. 2015, 14:53:07 »
jakýkoliv digitální satelitní přijímeč (bral bych rovnou s S2) ZDF vysíla i v HD. Poté parabolu alespoŇ 80ku a lnb, parabolu namiř na 19,2E. A bude ti běhat cele ZDF i spoustu dalších programů, hodně jich maj v FTA.
Já myslím, že ta 80-ka ani není potřeba...
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RTL v DVB-S
« Odpověď #4 kdy: 29. 03. 2015, 15:16:59 »
Myslíte, že by stačila 60-ka, co tam má otec ještě z dob analogu?

A přijímač třeba tento?
http://www.expert.cz/ecg-dvs-2060-hd/
« Poslední změna: 29. 03. 2015, 17:07:29 od Daniel Kulhánek »
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 688
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:ZDF v DVB-S
« Odpověď #5 kdy: 29. 03. 2015, 15:22:06 »
Ano, ale bude to chtít vyměnit konvertor, což je ve výsledku pakatel, Čili koupit box a konvertor, parabola stačí původní. Vidíte to, vy vlastně ani nemusíte natáčet z dob analogu parabolu. Předpokládám, že jste 19,2 chytali.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RTL v DVB-S
« Odpověď #6 kdy: 29. 03. 2015, 15:23:29 »
Chytal astru, takže asi ano. Doporučíte prosím nějaký obyč konvertor?
« Poslední změna: 29. 03. 2015, 17:07:47 od Daniel Kulhánek »
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RTL v DVB-S
« Odpověď #7 kdy: 29. 03. 2015, 15:30:13 »
« Poslední změna: 29. 03. 2015, 17:08:31 od Daniel Kulhánek »
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 688
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:ZDF v DVB-S
« Odpověď #8 kdy: 29. 03. 2015, 15:36:58 »
Být vámi, tak bych pohledal jakýkoliv HD box na stránkách IPONu, s nímž máme dlouholeté dobré zkušeností. Dodávají nám boxy pro recenze na DZ. Někdo je vychvaluje, jiný na ně nadává, ale myslím si, že s výběrem přijímače nemůžete sáhnout vedle. Poradí vám i s konvertorem.

Web: http://tvdigitalne.cz/

Použité "železo" nekupovat!!!
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RTL v DVB-S
« Odpověď #9 kdy: 29. 03. 2015, 15:41:41 »
Myslíte, že použitý přijímač nesplní službu přenést 20 šampionátů F1 ročně do TV?
« Poslední změna: 29. 03. 2015, 17:08:48 od Daniel Kulhánek »
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:ZDF v DVB-S
« Odpověď #10 kdy: 29. 03. 2015, 16:26:50 »
A není lepší namísto nějakých starých krámů z bazaru, když už se do toho investuje, rovnou Combo mašinka? Připíchnete si k tomu i pozemní anténu a vše pak pohodlně ovládáte jedním ovladačem.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 688
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:ZDF v DVB-S
« Odpověď #11 kdy: 29. 03. 2015, 16:53:58 »
Osobně si myslím, že na koupi přijímače by se nemělo šetřit, tedy v tom smyslu, že uvažujete o již použitém boxu, který bude pravděpodobně i bez záruky...
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:ZDF v DVB-S
« Odpověď #12 kdy: 29. 03. 2015, 17:02:14 »
F1 je na ZDF? Něco mi uniklo?
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RTL v DVB-S
« Odpověď #13 kdy: 29. 03. 2015, 17:06:38 »
Omlouvám se RTL, ale ta dostupnost je tuším stejná jako u ZDF.
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)