reklama

Autor Téma: ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?  (Přečteno 6723 krát)

Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
« Odpověď #1 kdy: 25. 03. 2015, 21:32:38 »
Tady je lepší článek přímo z Německa.
Kódování je podle něj pochopitelně až úplně ta poslední možnost.
http://www.areadvd.de/news/ard-schliesst-verschluesselung-und-satelliten-spot-beams-fuer-ihre-programme-in-zukunft-nicht-aus/


mmc

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 278
    • Zobrazit profil
Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
« Odpověď #2 kdy: 26. 03. 2015, 19:32:23 »
Dokáže SES pohnúť spotbeam na Astra1KR alebo bude treba novú družicu ? A keby aj minimálne v Čechách žiadne obmedzenie spotbeamom nehrozí, to by museli prejsť do KA-bandu.
3.7-4.2 linear ... 230cm PF mesh
3.4-4.2 + 10.7-12.75 circular ... 180cm PF
10.7-12.75 linear ... 130cm offset
18.3-18.8 + 19.7-20.2 circular ... 130cm ofset
(a to všetko pekne v garáži)


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
« Odpověď #3 kdy: 26. 03. 2015, 20:30:06 »
Dokáže SES pohnúť spotbeam na Astra1KR alebo bude treba novú družicu ? A keby aj minimálne v Čechách žiadne obmedzenie spotbeamom nehrozí, to by museli prejsť do KA-bandu.

Tak na Astře 3B by stačilo přepnout z panevropean beam na evropean beam a ubrat na výkonu,Němci můžou zkusit to co zkoušeli poláci spotbeam na Astra1KR ořezali to dost,ale než to doladili tak toho ředitele odvolali.
« Poslední změna: 26. 03. 2015, 20:41:57 od Karlos68 »
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
« Odpověď #4 kdy: 26. 03. 2015, 22:03:42 »
rači ad to zakodujou než nejaky beamy, pak to bude jak angličani na 28,2E... bez kravsky paraboli si neškrtnout...
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
« Odpověď #5 kdy: 26. 03. 2015, 22:27:50 »
Tak pro nás ve střední Evropě by bylo lepší nekódovat a udělat spotbeam, protože ten stejně neořežou přesně na hranice a většina Česka bude v plném signálu. (podobně jako britský svazek chytá bez problému Benelux). Je ovšem otázkou jak na to budou reagovat Němci jinde po Evropě, v různých dovolenkových destinacích. Taková Mallorka je v podstatě v létě německý ostrov a tam by určitě raději viděli celoevropský signál a dekódování už si nějak zařídí.


dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
« Odpověď #6 kdy: 26. 03. 2015, 23:30:44 »
Zároveň se plánuje zrušení internetového geoblockingu v Evropě. Takže např. BBC iPlayer bude dostupný pro všechny.
http://www.digitalfernsehen.de/Geoblocking-koennte-abgeschafft-werden.126121.0.html
Takže si prostě pustí každý ty pořady na internetu. Internetové streamování má beztak do roku 2020 překonat sledovanost klasické televize.
https://www.eco.de/2015/pressemeldungen/bis-2020-ueberholt-streaming-und-co-das-klassische-fernsehen.html
« Poslední změna: 26. 03. 2015, 23:46:43 od dubailove.forum »


mmc

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 278
    • Zobrazit profil
Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
« Odpověď #7 kdy: 27. 03. 2015, 06:34:47 »
Je ovšem otázkou jak na to budou reagovat Němci jinde po Evropě, v různých dovolenkových destinacích.
pre rozcestovaných nemcov je Satelio, alebo na Mallorke urobia niečo ako briti na Costa Blanca - Superbeam.tv
« Poslední změna: 27. 03. 2015, 12:02:27 od mmc »
3.7-4.2 linear ... 230cm PF mesh
3.4-4.2 + 10.7-12.75 circular ... 180cm PF
10.7-12.75 linear ... 130cm offset
18.3-18.8 + 19.7-20.2 circular ... 130cm ofset
(a to všetko pekne v garáži)


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:ARD / ZDF spotbeam nebo rovnou kodování?
« Odpověď #8 kdy: 27. 03. 2015, 07:46:14 »
Spotbeam na Astra1KR můžou vyzkoušet na této družici vysílá ZDF HD 11362 H DVB-S2/8PSK 22000 2/3.
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


 

reklama