Já nevím, ale zdá se mi, že se tímto vláknem dostáváme na úroveň Paraboly, co se týče obsahu fór a jejich stylu.
![Co??? ???](http://forum.digizone.cz/Smileys/default/huh.gif)
Konspirační teorie jsou hezká věc, ale pokud nemám důkazy, vymýšlet kdo co proč a jak nemá smysl. To vlákno na parabole jsem nepochopil, co bylo smyslem, zřejmě pouze provokace. Že jsou fóra na Parabole "moderována" jak jsou moderována, asi všichni víme. To tady na DZ neplatí, alespoň pokud vím. Musím říct, že osobně nechápu, proč se diskutující na Parabole stále drží v tak početné komunitě, když tam vládne v diskuzích diktatura, navíc i po grafické stránce atd. je to děsné.
Fórum dělají uživatelé, a když tam píše Saxon, že na DZ zakládají vlákna admini atd., je třeba říci, že to tak je, alespoň já zakládám témata často. Ale je to dané tím, že se mi zdá, že bude dané téma zajímavé i pro ostatní. Stejně by měli postupovat i další, ať se diskuze rozvíjí. A je škoda, že spousta zajímavých přispěvatelů se drží na Parabole i přes tamní negativa, kterých prostě vidím více než zde na DZ. Fórum zde má spoustu možností, a je tu prostor otevřený, kdokoliv s konstruktivními příspěvky tu má místo, a nehrozí mazání a banování bez důvodu.
Řádky výše píšu jako přispěvatel na fórum, ač tu mám admin práva, navíc nejsem redaktorem DZ a nepotřebuji tu dělat nějaké selfpromo. Ale naprosto otevřeně, na tomto fóru jsem od začátku proto, že se mi tu líbí, a nacházím zde často zajímavé příspěvky. Doufám, že takto to vidí i ostatní.
Je škoda, že mezi DZ a Parabolou panuje taková rivalita, protože i tam se najdou zajímavé informace a přispívají tam do diskuzí někteří s velmi přínosnými zkušenostmi a postřehy. Bohužel, styl, jaký tam na fóru panuje, mne od čtení často odrazuje. A po přečtení zde zmíněného vlákna a reakcí tamního "admina" tam zase delší dobu nezavítám.
![Smutek :(](http://forum.digizone.cz/Smileys/default/sad.gif)
Každopádně i tomuto fóru by prospělo více příspěvků k tématu a méně osobních debat a napadání!