Zasláno provozovateli:
Dne 28. února 2015 19:59 Aleš Pipek <*****@*****.cz> napsal(a):
Dobrý den,
v posledních dnech jsem zaznamenal zvýšený počet stížností na kvalitu příjmu MUX 4 ve východních Čechách. Ve všech případech (ITA, STA) jsem na místě pomocí měřícího přístroje zjistil, že je vše v pořádku a od zákazníka odjel bez nutnosti jakéhokoliv servisního zásahu. Dnes jsem všechny zákazníky telefonicky obvolal a zjistil jsem, že problém zaznamenali pouze u programu Fanda TV, na ostatních problém nezaznamenali. Doma jsem tedy dlouhodobě začal sledovat tento program na běžné TV a zjistil jsem, že v nepravidelných intervalech zde dochází ke změně příznaku formátu 4:3 a 16:9 v časech, kdy k tomuto docházet nemá! Při této změně dojde často současně i k rozpadu obrazu a zvuku. Ostatní programy v tomto multiplexu jsou zcela v pořádku. Po RF stránce je multiplex rovněž v pořádku, při měření měřící technikou vykazuje neměnné dostačující parametry (MER, CBER, VBER). Všichni zmínění zákazníci používají jako primární zdroj příjmu MUX 4 vysílač Hradec Králové - Chlum k45/H. Jestli se jedná o problém na jednom vysílači, nebo na více jsem ale neměl čas pozorovat.
Proto bych chtěl požádat za své zákazníky o prověření výše popsaného technického problému. Předem děkuji.
Aleš Pipek, Pardubice
TV technik