Autor Téma: Zapojení DVB-S2 a normální antény POMOC  (Přečteno 14282 krát)

Lvana6

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVB-S2 a normální antény POMOC
« Odpověď #15 kdy: 26. 02. 2015, 11:43:50 »
Ahoj,

mám doma satelit a normální anténu a potřeboval bych rozdělit signál jak satelitní tak anténí do všech místností. Mám zapojení od těch co mi to doma zapojovali takhle:



Jeden satelitní vstup do jedné rozdvojky a z ní vývod do obývacího pokoje, ostatní jen z antény do pokojů. Potřebuji nyní do jednoho pokoje udělat satelit taky a když sem koupil rozdvojku tak to nefungovalo :(   nějaký tipy?

díky Tom

Pane Toomicku, podle Vašeho vyjadřování a používaného pojmosloví jsem dospěl k názoru, že v tomto případě je třeba svěřit tuto odbornou práci kvalifikované osobě. Tou vy nejste, ušetříte tak sám sobě i ostatním spoustu času.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Krutoslava Saďourová

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVB-S2 a normální antény POMOC
« Odpověď #16 kdy: 27. 02. 2015, 21:16:57 »
Dobrý den, prosím vás někdo, můžete mě poradit jestli na jeden satelitní "talíř" připojit víc tv přijímačů nebo ST boxů? Děkuji.


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVB-S2 a normální antény POMOC
« Odpověď #17 kdy: 27. 02. 2015, 22:40:43 »
Jestli lze? Ano.


Toomicek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVB-S2 a normální antény POMOC
« Odpověď #18 kdy: 02. 03. 2015, 13:16:06 »
Ahoj,

Díky za odpovědi. Asi koupím Twin LBN a svedu dva kabely, okopíruju rozvod do obýváku a to by mělo stačit (Nejsem zas takovej nešika, ptám se abych tomu rozuměl). Bourat kvůli satelitu fakt nechci (Nemám husí krky a lišty mám zakázaný od designérky domu :D:D:D)

Jaké TWIN LNB by jste doporučili?

Díky


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 323
    • Zobrazit profil
Re:Zapojení DVB-S2 a normální antény POMOC
« Odpověď #19 kdy: 02. 03. 2015, 14:52:31 »
Ano, kup nějaký twin, celkem jedno jaký, hrát budou včechny, k tomu přikup TV sat slučovač a doveď Tv, R i SAt signály na dané místo jedním kabelem, je to technicky čisté a bezproblémové řešení. Takže pokud tam jeden kabel už máš bohatě to stačí. Nenech se zastrašit některými takyanténáři, kteří ze strachu, aby se náhoddou něco nestalo tahají úplně zbytečně mraky kabelů sem a tam. Pak z toho vznikne sice funkční, ale diletantské řešení.  :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Zapojení DVB-S2 a normální antény POMOC
« Odpověď #20 kdy: 02. 03. 2015, 15:08:10 »
Toomicek,
na "obyčejné" účely mám odzkoušeny tyhle "levné" twiny
http://www.tipa.eu/cz/satelitni-konvertor-emme-esse-80189k-twin-02db/d-86059/
http://www.penta.cz/cz/konvertory/39890-konvertor-inverto-red-extend-twin-long-neck-40mm-lnb-0-3db
http://www.omko.cz/lnb-technisat-skyline-ce-hd-twin/
trochu lepší kvalita je pak inverto black ultra twin
Jinak je to tak jak tu napsal kolega Dráb, Wolf atd. vše se dá řešit.


Toomicek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVB-S2 a normální antény POMOC
« Odpověď #21 kdy: 06. 03. 2015, 13:44:42 »
Tak jsem koupil Twin inverto black, slučovač a všechno maká jak má.

Díky všem za rady :)


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Zapojení DVB-S2 a normální antény POMOC
« Odpověď #22 kdy: 06. 03. 2015, 18:04:26 »
tak ať to slouží, je dobře, že jste se ozval