Autor Téma: Jaký má Skylink transpordér  (Přečteno 14383 krát)

FandaX-cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 87
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Jaký má Skylink transpordér
« kdy: 17. 02. 2015, 22:28:47 »
Zdravím, právě jsem dal do provozu nový televizor s DVB-s2 a chce po mne nějaký transpordér. Jaka je frekvence Skylinku (Astra 23,5E)? Na rovinu říkám, ze na tato témata nejsem zrovna odborník.
FandaX-cz | Televizi zapínám jen v případě, že tam je něco zajímavého. Takže téměř nikdy

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


kolenac2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 200
    • Zobrazit profil
    • E-mail


kolenac2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 200
    • Zobrazit profil
    • E-mail


FandaX-cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 87
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký má Skylink transpordér
« Odpověď #3 kdy: 17. 02. 2015, 22:56:18 »
Chápu to teda dobře, když si myslím, ze potrebuju nejakym způsobem Zadat více transponderu a nestačí jeden univerzální?
FandaX-cz | Televizi zapínám jen v případě, že tam je něco zajímavého. Takže téměř nikdy


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re:Jaký má Skylink transpordér
« Odpověď #4 kdy: 17. 02. 2015, 23:11:35 »
Záleží co máte za televizor. Nějakému tupému asi jo. Lepší by tam ty transpondéry už měl +- mít tak by mělo stačít vybrat z nabídky jeden a dát něco jako hledat sítě nebo NIT. No a super chytrý by mohl mít něco jako fast scan a ten by se to mohl obstarat celý sám i srovnat programy.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 073
    • Zobrazit profil
Re:Jaký má Skylink transpordér
« Odpověď #5 kdy: 18. 02. 2015, 08:36:46 »
Na Astře 3 (23,5° East) vyber:
 12.070 MHz, polarizace Horizontální, symbolová rychlost 27,5 Msym/s
nebo (když se nezadaří)
 12.525 MHz, polarizace Vertikální, symbolová rychlost 27,5 Msym/s

a rozhodně zaškrtni volbu Síťové vyhledávání/Network searching či cokoli aspoň trochu podobné (toto ti zabezpečí „dohledání“ dalších programů i mimo zadaný kmitočet). Tento postup je sice univerzální, ale asi nebude 100% úspěšný, naladíš odhadem 90 %.

No, a když to selže, teprve pak tě bude čekat martýrium s hledáním kmitočtů a dalších parametrů, zmíněné v odkazech výše.

Poznámka: o správně nainstalované anténě se ani zmiňovat nebudu – musíš se spolehnout, že v kabelu je signál těch správných družic a že znáš potřebná nastavení (aspoň DiSEqC, protože plně funkční proceduru automatického vyhledání/nastavení jsem ještě v televizoru neviděl). Pokud si ani v tomto nejsi jist, rovnou volej někoho zběhlého, kdo ti ušetří hodiny času s marným pokusy.
« Poslední změna: 18. 02. 2015, 13:37:31 od Petr Svoboda »


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Jaký má Skylink transpordér
« Odpověď #6 kdy: 18. 02. 2015, 08:43:49 »
LG, Sony, Philips novější řady už mají funkci Fast Scan
Samsung, Panasonic atd. ne, přesto bych je nenazvl jako tupé.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 073
    • Zobrazit profil
Re:Jaký má Skylink transpordér
« Odpověď #7 kdy: 18. 02. 2015, 12:15:10 »
LG, Sony, Philips novější řady už mají funkci Fast Scan
Samsung, Panasonic atd. ne, přesto bych je nenazvl jako tupé.
A je to vůbec FastScan podle M7 (Skylink)? Tedy, má to hledání FT tabulky a načtení z 12,07 ?
Protože v seznamu Skylinku nevidím, že by na to byly odzkoušené - a nebo špatně hledám.

Naopak běžně se setkávám s televizory, kde je jako "FastScan" uvedeno běžné ladění pouze z továrně předvolených transpondérů. Jinou volbou pak bývá FullScan, příp. BlindScan.

Nemáš bližší typ nějaké TV?


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Jaký má Skylink transpordér
« Odpověď #8 kdy: 18. 02. 2015, 12:45:18 »
Dle toho jak se ptá nemá absolutně šanci dát dohromady ani externí přijímač natožpak ten zabudovaný zázrak.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


micha

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 147
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký má Skylink transpordér
« Odpověď #9 kdy: 18. 02. 2015, 13:32:12 »
Chápu to teda dobře, když si myslím, ze potrebuju nejakym způsobem Zadat více transponderu a nestačí jeden univerzální?
Stačí. U ladění nastavit "Vyhledávání sítě" na ANO. Z jednoho transpondéru se dají naladit všechny, tedy kompletní nabídka M7.
LG 32LB580V-ZM * DENON RCD-M39
HTPC (OpenELEC) * NAS


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Jaký má Skylink transpordér
« Odpověď #10 kdy: 18. 02. 2015, 13:37:08 »
Nevím co má tazatel za televizi, ale nedávno (před vánoci) jsem u zákazníka ladil TV LG 42LM615S (snad jsem to napsal přesně) a v položce automatické ladění byla normálně podpoložka a)poskytovatel skylink/cslink a b)poskytovatel žádný.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 073
    • Zobrazit profil
Re:Jaký má Skylink transpordér
« Odpověď #11 kdy: 18. 02. 2015, 13:46:15 »
Nevím co má tazatel za televizi, ale nedávno (před vánoci) jsem u zákazníka ladil TV LG 42LM615S (snad jsem to napsal přesně) a v položce automatické ladění byla normálně podpoložka a)poskytovatel skylink/cslink a b)poskytovatel žádný.
Zkus vzpomenout, jak to ladilo. A naladilo.
Skutečně to natáhlo programy pomocí FastScan?
Pak by seznam programů vypadal jako v tabulce http://www.skylink.cz/doc/download_file/fastscan_150113cz-13.pdf.

Někdy totiž volba "Skylink/CSlink" znamená jen vytažení předpřipraveného seznamu programů a transpondérů z vlastní paměti a pak se spoléhá na aktualizaci přes NITku (a SDT), ať už ručně nebo pomocí Dynamic Channel Management.
« Poslední změna: 18. 02. 2015, 13:47:48 od Petr Svoboda »


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Jaký má Skylink transpordér
« Odpověď #12 kdy: 18. 02. 2015, 13:54:06 »
Podle té "skylinkovské" tabulky to asi setříděné nebylo. K dotyčnému zákazníkovi ale v dohledné době půjdu měnit lnb kvůli přidání více Tv do RD, tak se na to podívám.


FandaX-cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 87
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký má Skylink transpordér
« Odpověď #13 kdy: 18. 02. 2015, 19:37:01 »
Děkuji moc, už to běží  ;D, stačila frekvence 12070
FandaX-cz | Televizi zapínám jen v případě, že tam je něco zajímavého. Takže téměř nikdy


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 073
    • Zobrazit profil
Re:Jaký má Skylink transpordér
« Odpověď #14 kdy: 19. 02. 2015, 08:32:09 »
je dobré, že píšeš výsledek. Pro diskutující je často motorem právě reakce tazatele. A naopak odpuzující je, když tazatel vystřelí dotaz a už se v tématu neukáže, a když, tak ještě všechny seřve, že neznají jednoduchou odpověď (tak, aby ji i neználek pobral).
Za mě, díky.