reklama

Autor Téma: KTB  (Přečteno 41291 krát)

KubiqCZ

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • Vše. co jste dosud nevěděli o druhé světové válce
KTB
« kdy: 15. 02. 2015, 10:51:53 »
Dnes jdem při přepínání narazil na toto

Že by se konečně začalo něco dít kolem té KTB a nebo je to už úplný konec?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:KTB
« Odpověď #1 kdy: 15. 02. 2015, 11:38:11 »
hmmm, to už jsem dlouho neviděl - Workbench 3.1, takže jako zdroj modulace je Amiga 1200, nebo 4000? Amigu 500 jsem kdysi měl :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Miroslav Vlasák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 198
  • Slatina pod Hazmburkem (Ústecký kraj)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:KTB
« Odpověď #2 kdy: 15. 02. 2015, 11:51:17 »
Dnes jdem při přepínání narazil na toto

Že by se konečně začalo něco dít kolem té KTB a nebo je to už úplný konec?
Včera večer jsem tam ještě na KTB viděl monoskop s nápisem "již brzy". Přitom jsem se tenkrát dočetl, snad tady na Digizone, že tato stanice vysílat nebude.
Skylink + Digi (HD Box 9105+), Skylink (Ariva 202 E HD), DVB-T: Praha ( kanál 37, 41, 42, 46, 47, 51, 53, 59),


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:KTB
« Odpověď #3 kdy: 15. 02. 2015, 11:55:35 »
Spíš jim vypadl ten "odbavovací" PC ze kterého se monoskop vysílal a nyní je tam tato chybová hláška.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:KTB
« Odpověď #4 kdy: 15. 02. 2015, 12:31:05 »
ano, máš pravdu, že se ten počítač z neznámých důvodů restartoval.........i když, vypadá to, že jsi Amigu nikdy neměl, protože, kdybys ji měl, tak bys nepsal, že je to chybová hláška :) to je standardní úvodní obrazovka, před náběhem grafické nadstavby AmigaOS, zvané Workbench :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:KTB
« Odpověď #5 kdy: 15. 02. 2015, 12:58:36 »
Ne, neměl a ani jsem po tom nikdy netoužil.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 551
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:KTB
« Odpověď #6 kdy: 15. 02. 2015, 12:58:58 »
co jse to za MS dos :D to se ještě něco takoveho používá? U televize sem čekal tak windows 7 až 8.1 :D
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:KTB
« Odpověď #7 kdy: 15. 02. 2015, 13:01:16 »
Pro tyto účely se používají jiné SW a OS než profláklé komerční WIN7 nebo 8.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


milan pospisil

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 79
    • ICQ komunikátor - 314039702
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:KTB
« Odpověď #8 kdy: 15. 02. 2015, 13:18:30 »
V 90tých letech byla většina infokanálů postavena na Amigách se SW Scala IC500,který uměl vytvářet scripty a playlisty z textových stránek, obrázků,videa a spouštět externí videoplayery. Na tu dobu to bylo jedinečné řešení. Dnes je to už hodně zastaralý systém.
« Poslední změna: 15. 02. 2015, 13:32:05 od milan pospisil »
Nejhorší lidé na forech jsou ti,kteří musí za každou cenu neustále něco psát! téměř vždy je to totální blbost
Edision Argus mini IP
PHILIPS 32PFL5605H
PHILIPS 40PFL5606H
PHILIPS 40PFL5007H/12


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:KTB
« Odpověď #9 kdy: 15. 02. 2015, 13:37:28 »
jj, tak nějak to bývávalo, a vypadá to, že Rusové šetří kvůli jejich krizi :) ...to byla nadsázka :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 435
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:KTB
« Odpověď #10 kdy: 15. 02. 2015, 13:41:16 »
Scala pak existovala i pro Windows, ale stabilita za moc nestála a použít se to dalo jen na nějaký infokanál sestavený z grafiky a textu. Odbavit z toho standardní prokládané video rozumně nešlo, protože PC s tím ani při správném nastavení grafiky operovat neumělo, byť DirectX podporu obsahuje.
Dneska se softy běžící na W7/W8 používají běžně. Jde jen o to, co je požadavkem - zda odbavovat klipy maximálně s jednoduchou grafikou (titulky, logo), nebo naopak infokanál, kde je grafika a text základem. Jedna ukázka novějšího SW je tady: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3050.msg45208#msg45208
« Poslední změna: 15. 02. 2015, 13:52:07 od Jan Novák »


milan pospisil

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 79
    • ICQ komunikátor - 314039702
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:KTB
« Odpověď #11 kdy: 15. 02. 2015, 13:58:32 »
Díky za odkaz. Je zajímavé srovnat na čem jsme to kdysi dělávali a co frčí dnes. ;)
Nejhorší lidé na forech jsou ti,kteří musí za každou cenu neustále něco psát! téměř vždy je to totální blbost
Edision Argus mini IP
PHILIPS 32PFL5605H
PHILIPS 40PFL5606H
PHILIPS 40PFL5007H/12


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:KTB
« Odpověď #12 kdy: 15. 02. 2015, 14:06:22 »
Tak k tomu není, co dodat. Snad jen, to si zaslouží aktualitu. ;D ;D ;D
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


rh01

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re:KTB
« Odpověď #13 kdy: 15. 02. 2015, 22:25:29 »
Scala pak existovala i pro Windows, ale stabilita za moc nestála a použít se to dalo jen na nějaký infokanál sestavený z grafiky a textu. Odbavit z toho standardní prokládané video rozumně nešlo,

Na Slovensku to používají některé regionální TV, třeba TV Skalica. Scalu mají pro videotext, videa přehrávají automaticky přes VLC.




Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 551
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:KTB
« Odpověď #14 kdy: 15. 02. 2015, 23:48:09 »
Scala pak existovala i pro Windows, ale stabilita za moc nestála a použít se to dalo jen na nějaký infokanál sestavený z grafiky a textu. Odbavit z toho standardní prokládané video rozumně nešlo,

Na Slovensku to používají některé regionální TV, třeba TV Skalica. Scalu mají pro videotext, videa přehrávají automaticky přes VLC.



Windows 95 :D
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


 

reklama