Autor Téma: Přechod na dvb-t2-finální sítě  (Přečteno 33048 krát)

Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #105 kdy: 28. 07. 2020, 20:48:14 »
Vysílat nemůže žádným výkonem když ho ČRa nemají ani v seznamu,stačí jen otevřít oči.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


p18

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 28
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #106 kdy: 28. 07. 2020, 20:55:58 »
Vysílat nemůže žádným výkonem když ho ČRa nemají ani v seznamu,stačí jen otevřít oči.
Aha, takže o vydání IO pak na ČTÚ požádal kdo? :D
VU+ Ultimo 4K [S2/T2/C] + TBS 6205


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #107 kdy: 28. 07. 2020, 20:59:12 »
Žádost a skutečné spuštění jsou dvě různé věci.To neznamená že toho musí vyużít.


p18

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 28
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #108 kdy: 28. 07. 2020, 21:02:02 »
Žádost a skutečné spuštění jsou dvě různé věci.To neznamená že toho musí vyużít.
Jenže to IO bylo skutečně vydáno a je platné.  :D
VU+ Ultimo 4K [S2/T2/C] + TBS 6205


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #109 kdy: 28. 07. 2020, 21:05:45 »
Ale jak je vidět tak ČRa to vidí jinak,prostě nevysílá a moje tv to říká taky.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


BeatJ

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 890
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #110 kdy: 28. 07. 2020, 21:39:35 »
Vysílat nemůže žádným výkonem když ho ČRa nemají ani v seznamu,stačí jen otevřít oči.

CRa nema v seznamu takovych veci. Seznam neznamena nic.
DISKUZNÍ SKUPINA DAB+   https://www.facebook.com/groups/1296962067091947/
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání, FM, DAB+
Kathrein AV12, Emme Esse 15RB3 pro DAB+ III.pásmo
Kathrein ABH01 a Small Five-Element Yagi pro FM
Emme Esse 40XD pro DVB-T


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #111 kdy: 28. 07. 2020, 21:48:30 »
To je možný ale co se týče výluk vysílačů tak vždy co to už delší dobu sleduji,mají komplet frekvence který vysílač vysílá a taky to uveřejňují ke každému vysílači.Proto když má výluku tak by musel být vypnut i 59k. Ale když nevysílá tak se nevypíná.


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 345
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #112 kdy: 28. 07. 2020, 21:58:11 »
Ale jak je vidět tak ČRa to vidí jinak,prostě nevysílá a moje tv to říká taky.
Oni schválně vysílají K59 právě tak slabě, aby to ta Tvoje TV neviděla. Páč kdyby to viděla, tak by Ti nic nehrálo :) To je taková finta, kterou nechápeš, ale nic si z toho nedělej, za chvíli už bude DVB-T v pánu a finální sítě 21,22 a 23 budou z Děvína vysílat normálně  :)
tady to máš písemně: https://www.televizezadarmo.cz/kraj/jihomoravsky-kraj/

PS: Omar při výluce Kojálu také asi nechytal k59 z Děvína  ;)


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 691
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #113 kdy: 28. 07. 2020, 22:20:51 »
To je možný ale co se týče výluk vysílačů tak vždy co to už delší dobu sleduji,mají komplet frekvence který vysílač vysílá a taky to uveřejňují ke každému vysílači.Proto když má výluku tak by musel být vypnut i 59k. Ale když nevysílá tak se nevypíná.
S tebou je to jen ztrata casu. Ja ti rikam, a verit mi to samozrejme nemusis, ze jsem osobne zmeril a overil na miste ze k59 z Devina vysila. Nebudu ti popisovat jak, abych eliminoval ostatni vysilace, je to moje knowhow a to se po forech nerozdava. Mam to zaznamenane v meraku. Nasledne pres odborne kontakty u provozovatele potvrzeno. Stejny stav je treba i k25 na Plostinach a dalsi pripady. Ze ty tu blekotas svoje vlhke predstavy jak neco je nebo neni, protoze ty neco nechytas, neznamena vubec nic :D Opakovane zduraznuji, ze vykon je tak nizky, ze na sve TV ho opravdu nenaladis. Chce to zvednout zadek. Jak pisou ostatni, IO byla vydana, vysilace spusteny. Bez toho by nebyly prevedeny na nove kanaly pod 48. Vse to ma system a poradek.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 691
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #114 kdy: 28. 07. 2020, 22:25:11 »
Dalsi vec kterou Lubosku nemuzes pochopit je, ze na Devine je nekolik oddelenych AS. Pokud se chteji hrabat v jednom systemu kde jsou slouceny nektere vysilace, nemusi kvuli tomu vypinat jiny, Takze to ze je nahlasena udrzbova prestavka na kanalech 40, 28 a 51 neznamena vubec nic. Vidis tam treba k26? Aha? :D


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #115 kdy: 28. 07. 2020, 22:52:54 »
Davídku víš moc dobře že při takových výlukách se vypíná celý vysílač včetně rádií a multiplexů a i  26k ikdyž tam je zapomenutý,můžeš si to klidně změřit jestli ti ten den půjde z Děvína a nezapomeň na 59 když ti ta tvoje mašinka tak skvěle informuje.Někdy se přepne do náhradní antény ale to je vyjímečné.


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 369
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #116 kdy: 28. 07. 2020, 22:56:41 »
PS: Omar při výluce Kojálu také asi nechytal k59 z Děvína  ;)
Zkus si pustit mapy pokrytí od ČTU. Tam uvidíš zhruba dosah vysílání K59 z Děvína.
Jinak pánové oceňuji váš intenzivní zájem o končící vysílání, které za nějaký týden skončí v propadlišti dějin. Když si projedu spektrum JM, tak K59 je spolu s RS8 na K51 posledními vysilači nad 50 kanálem. SK a AT už přeladili dolů.   
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345, Xmux
IPTV: SML


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 345
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #117 kdy: 29. 07. 2020, 01:25:06 »
PS: Omar při výluce Kojálu také asi nechytal k59 z Děvína  ;)
Zkus si pustit mapy pokrytí od ČTU. Tam uvidíš zhruba dosah vysílání K59 z Děvína.
Jinak pánové oceňuji váš intenzivní zájem o končící vysílání, které za nějaký týden skončí v propadlišti dějin. Když si projedu spektrum JM, tak K59 je spolu s RS8 na K51 posledními vysilači nad 50 kanálem. SK a AT už přeladili dolů.
Až na to, že mapy pokrytí jsou spočítány na výkon podle vydaných IO, ovšem těmito výkony (1kW) se v reálu nejspíš nevysílá (myslím tyto dodatečně vydané IO pro mux3 jako např. Mikulov k59, Ploštiny k25, Lysá hora k48...) - já si to jen myslím, nemám změřeno, na to se zeptej Davida...  ;) Výše David popsal proč vlastně byly tyto vysílače muxu 3 dodatečně spuštěny před koncem DVB-T ... problém je totiž v tom, že tyto vysílače jsou geograficky umístěny v SFN mimo GI pro mux3 (a je logické že ČRa si nebudou prznit síť muxu 3 vlastním rušením, v případě Děvína by k tomu na mnoha místech asi docházelo kdyby vysílali předpokládaným výkonem 1kW)  ;)


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 691
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #118 kdy: 29. 07. 2020, 16:04:19 »
Davídku víš moc dobře že při takových výlukách se vypíná celý vysílač včetně rádií a multiplexů a i  26k ikdyž tam je zapomenutý,můžeš si to klidně změřit jestli ti ten den půjde z Děvína a nezapomeň na 59 když ti ta tvoje mašinka tak skvěle informuje.Někdy se přepne do náhradní antény ale to je vyjímečné.
Ty jsi tak "chytrý" až to bolí. Kukni aktuálně třeba Votice kvuli instalaci DAB antén. Vypnuto jen něco. Škoda mluvit... nevíš nic, jsi patlal od televizoru, ale roky tady "radíš" a plácáš svoje "chytrosti" :D k smíchu... Kdyby ses aspoň tak neztrapňoval, ale asi nemáš žádnou sebereflexi.


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na dvb-t2-finální sítě
« Odpověď #119 kdy: 29. 07. 2020, 17:49:26 »
Ale Davídku já přeci neuváděl Votice ale Děvín a tam se žádné DAB chystat nebude.A psal jsem jasně vyjímečně to jde do náhradních antén tak to máš ty Votice,spokojený?Pokud jsem ti k smíchu,nemusíš na mě přeci reagovat,já jsem se tě zrovna včera na nic neptal.