reklama

Autor Téma: Alma S-2130  (Přečteno 22259 krát)

Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 912
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #15 kdy: 11. 01. 2015, 16:05:14 »
Parabola sa nenapája.... Elektrický signál potrebuje len LNB na prepínanie polarizácie (cca 13/18V). A to zabezpečuje satelitný prijímač priamo cez koaxiál.
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 233
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #16 kdy: 11. 01. 2015, 17:36:31 »
Dane - takže si to shrneme: máš zkušenost s Megasaty, Inverto Multiconnect jsi ani neměl v ruce (pouze o něm máš vyčteno z netu...) natož aby jsi ho přímo porovnal s Megasatem, ale víš nejlíp jaký je to oproti Megasatu šunt... napsal jsem něco špatně ??  ;)


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #17 kdy: 11. 01. 2015, 17:50:39 »
Vic jak 10r.používám smart titánium a neměnil bych! 8)
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 233
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #18 kdy: 11. 01. 2015, 18:24:47 »
Vic jak 10r.používám smart titánium a neměnil bych! 8)
Jistě, proč taky? Leda proto, že už bys nebyl cool a že Tvůl LNB je morálně zastaralý... :D :D Ale na to bys musel být jelito, což nejsi.  ;) Já také používám bez problémů staré LNB s šum.číslem 0.6 a jedou líp než některé dnešní 0.1 pozlacené ultra 3D HD ready  ;)


Fidoluky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #19 kdy: 11. 01. 2015, 18:39:28 »
Parabola sa nenapája.... Elektrický signál potrebuje len LNB na prepínanie polarizácie (cca 13/18V). A to zabezpečuje satelitný prijímač priamo cez koaxiál.

- To vím také, asi jsem špatně napsal dotaz. Jde mi o to, že když mám krabičku ve zdi, tak z TV žádný proud na půdu neprojde, alespoň tak je tomu u TV vývodu. Zesilovač bych musel napájet přes smyčku na půdě.

Pokud je tomu u SAT vývodu stejně, pak ani oněch 13/18V se po koaxiálu přes krabičku ve zdi na půdu nedostane.
Nebo ano? To byl můj dotaz...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 233
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #20 kdy: 11. 01. 2015, 19:13:33 »
Parabola sa nenapája.... Elektrický signál potrebuje len LNB na prepínanie polarizácie (cca 13/18V). A to zabezpečuje satelitný prijímač priamo cez koaxiál.

- To vím také, asi jsem špatně napsal dotaz. Jde mi o to, že když mám krabičku ve zdi, tak z TV žádný proud na půdu neprojde, alespoň tak je tomu u TV vývodu. Zesilovač bych musel napájet přes smyčku na půdě.

Pokud je tomu u SAT vývodu stejně, pak ani oněch 13/18V se po koaxiálu přes krabičku ve zdi na půdu nedostane.
Nebo ano? To byl můj dotaz...
Pokud je ta "krabička" (= účastnická zásuvka) zapojena správně, vč. zapojení na půdě... (což nevíme), tak po sat koaxu musí projít všechno z TV (sat.přijímače) do konvertoru - každopádně žádná další krabička (13/18V) nebo nic takového se už nikam nezapojuje, prostě musí být jen propojen sat.příjímač s konvertorem a ta zásuvka to umožňuje. Jestli ji máš ale doma správně zapojenou, vč. zapojení "na půdě", nemůžeme vědět.


Fidoluky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #21 kdy: 11. 01. 2015, 19:49:47 »
OK, chápu, zapojovali to "odborníci", teda dole. Mám RD, tak jsem nepsal účastnická zásuvka, jsem účastník leda tak sám sebe. Na půdu jsou vyvedeny koaxiály a ten z obýváku jsem prostě napojil F spojkou na anténu ven. Když jsen do atntény dal zesilovač, tak se nenapájel.


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #22 kdy: 11. 01. 2015, 19:59:46 »
Lance,za těch víc jak 10r. jsem použil 4ks. ale ty nejstarší /0.6/ ještě jdou,u mě twin 0.2,dokonce i sharp 0.6 ze začátků upc je ještě funkční,ono to bude i o značce!
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Alma S-2130
« Odpověď #23 kdy: 12. 01. 2015, 17:03:39 »
lance: jak ti říkám, ne neměl, byť moc nescházelo k tomu aby se tak stalo, jejich mizerné vlastnosti mi totiž potvrdilo hned několik lidí neboli profíků pokud chceš, kteří se tím živí a které ty sám moc dobře znáš třeba z paraboly či ábéčka a kterým nemám absolutně žádný důvod nevěřit. Tudíž jsem měl štěstí že jsem se jim včas vyhnul, nemám totiž ve zvyku kupovat zajíce v pytlích ať už se jedná o cokoli, nejdřív pátrám a zjišťuji informace a pak teprve nakupuji, věř že se to vždycky vyplácí. Víc bych se v tom fakt nepitval.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Fidoluky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #24 kdy: 17. 01. 2015, 20:07:42 »
Dobrý den,

ještě mám dotaz, pokud si tedy od někoho (viz. např. dole) koupím starší kartu ICE, která je předplacena,
je zaručeno, že mi to poběží třeba ten rok? Není třeba ve vzduchu, že Skylink tyto karty zruší a vymění je za ty nové
a majitelé starých přijímačů budou mít smolíka?

http://elektro.bazos.cz/inzerat/43306735/Skylink-IRDETO-ICE-poplatek-zaplacen-az-do-12016.php

Díky


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #25 kdy: 17. 01. 2015, 20:14:09 »
Karta pojede,zatím se nic nechystá !
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #26 kdy: 17. 01. 2015, 21:45:16 »
U ICE karet navíc není co měnit, i kdyby chtěl Skylink odstřelit CW, tak k tomu nemusí měnit karty.


Fidoluky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #27 kdy: 17. 01. 2015, 21:59:49 »
OK, poslední dotaz, ten přijímač má HD, znamená to, že by mi šel třeba Eurosport2 HD i když nemám HD TV?
U pozemní TV to tak funguje, mám Setopbox HD, ale nemám TV HD a přesto mi funguje třeba TVPHD, nebo ČTHD. I když obraz asi Hd nebude, ale hraje to  8)

Díkec kluci


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #28 kdy: 17. 01. 2015, 23:07:44 »
Fungovat bude všechno, SD i HD.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Alma S-2130
« Odpověď #29 kdy: 18. 01. 2015, 09:18:59 »
Fidoluky: zkus zase navštívit nějaký ples ale takový kde budou mít v tombole jako výhru nějakou placku.   ;D   Ale vážně, jen chci říct že s tou starou telkou co máš je to vážně škoda, zbytečně si díky ní degraduješ obraz.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


 

reklama