reklama

Autor Téma: Alma S-2130  (Přečteno 22250 krát)

Fidoluky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Alma S-2130
« kdy: 08. 01. 2015, 20:05:50 »
Dobrý den,

vyhrál jsem na plese satelit Alma S-2130 s parabolou 80. Zjistil jsem, že nemá čtečku na nové karty Sky-link,
pouze na FreeSat. Spolu s FreeSat ale zase nelze přijímat z Astry německé programy zdarma.
Myslíte, že by tuto sestavu někdo koupil za víc než poštovné? Díval jsem se, že komplet se to dá pořídit asi
za 1800 Kč.

Děkuji

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #1 kdy: 08. 01. 2015, 20:26:52 »
monoblok by samozřejmě připojit šel, takže Freesat + 19,2E, proč ne? ICE karta by měla snad běžet, nové Irdeto? to je otázka...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Alma S-2130
« Odpověď #2 kdy: 08. 01. 2015, 20:33:50 »
Proč by měl čtečku jen na Freesat když je to UNI? Nové karty Irdeto M7 od Skylinku v něm sice nepůjdou ale starší Irdeta a především ICE kterých jsou všude plné bazary v něm půjdou určitě.
Koneckonců ale i ten příjem Freesat a 19,2E je bez problémů řešitelný, byť ne s touto parabolou.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Alma S-2130
« Odpověď #3 kdy: 08. 01. 2015, 20:40:25 »
Uvedený přijímač má tzv. uničtečku, znamená to tedy, že si poradí s kartami ice i irdeto, jediné co není schopen dekódovat je karta skylink irdeto M7 Hd.
Mám to osobně ověřeno na Ice caid 0d96 i irdeto caid 0624 (skylink).
V okolí mi "hraje" asi 4-5ks přijímačů alma s-2210, které jsem koupil v jednom známém slovenském e-shopu loni v únoru a březnu a není s nimi žádný problém.
Pokud to nechcete provozovat, dal bych to do inzerce nebo na aukro, VOC toho boxu odhaduju na 1000,-Kč vč. DPH. Někomu se to třeba na chatu může hodit.


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #4 kdy: 08. 01. 2015, 21:20:29 »
Celý komplet je prodejný tak za tu tisícovku, a to je snad lepší si to nechat. Buď na FTA programy nebo na HD+SD od České televize (pokud se někomu nechce platit za programy u Skylinku nebo freesatu).

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Fidoluky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #5 kdy: 10. 01. 2015, 20:05:39 »
Díky všem za rady. Nechám si ho na německou TV na 19,2, parabola umožňuje příjem dvou družic, lze přijímat
spolu s 19,2 i 16, kde vysílá Slovinská a Chorvatská TV?

Pokud ne, dá se nějak na 23,5 dekódovat STV1 a STV2 pomocí nějaké slovenské karty?

Díky


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #6 kdy: 10. 01. 2015, 20:29:41 »
Pokud je na parabole monoblok na 2 družice, tak to bude zcela jistě 19,2E + 23,5E a nic jiného. Extra slovenská karta není, jedině klasická s nabídkou DIGITAL, kde jsou všechny SK programy.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Alma S-2130
« Odpověď #7 kdy: 10. 01. 2015, 21:31:05 »
Díky všem za rady. Nechám si ho na německou TV na 19,2, parabola umožňuje příjem dvou družic, lze přijímat
spolu s 19,2 i 16, kde vysílá Slovinská a Chorvatská TV?

Pokud ne, dá se nějak na 23,5 dekódovat STV1 a STV2 pomocí nějaké slovenské karty?

Díky
není to jednoduché, řešením je koupit monoblok pro odstup 3° pro 16°a 19°E
http://www.systemabc.sk/satelitna-technika/paraboly-a-prislusenstvo/lnb-konvertory/lnb-konvertor-silver-sky-monoblok-single-3-0-/
nebo použít multifeed inverto multiconnect kde se dá nastavit menší rozestup. U klasických parabol a mf držáků jsou to min. 4° odstupu


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Alma S-2130
« Odpověď #8 kdy: 11. 01. 2015, 08:51:03 »
Tak multiconnect bych zrovna nedoporučoval, sám jsem byl loni naštěstí těsně před jejich nákupem od nich zrazen, pro ne příliš jejich dobré vlastnosti především za špatného počasí, jinými slovy jsou to naprosto podprůměrné LNB.
Dovolil bych si ale doporučit tyto které mi naopak doporučeny byli a nyní již musím z vlastní zkušenosti říci že právem:  http://www.eltasat.cz/satelitni-a-dvb-t-technika/megasat-multifeed-0-1-db-singl  K tomu Emme Esse držák LNB a 19,2E a 16E na 80 nemůže být absolutně žádný problém. Další možností by mohli být známé LNB raketky od ALPS ale ty už tazatel těžko sežene.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 233
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #9 kdy: 11. 01. 2015, 13:36:51 »
Mezi Inverto multiconnect a úzkým Megasatem není zas až takový velký rozdíl, oba trpí na pokrytí sněhem nebo ledovou krustou vždycky víc než klasické konvertory. Takže při použití úzkých konvertorů je zvlášť užitečné schovat parabolu někde pod střechu, event. alespoň vyrobit samodomo nějako krytku která konv. před sněhem a vodou alespoň trochu ochrání... někdo se tomu směje, ale vyplatí se to  ;)


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Alma S-2130
« Odpověď #10 kdy: 11. 01. 2015, 13:45:45 »
lance: krytku na ty Megasaty fakt nemám a nikdy jsem s nimi žádný problém neměl. Na rozdíl od těch multiconnectů které v diskuzích kritizovali snad všichni kteří s nimi měli něco do činění.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 233
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Dan
« Odpověď #11 kdy: 11. 01. 2015, 13:59:04 »
Jenže Ty na Hané vidíš sníh tak jednou za dva roky  :D  Porovnával sis osobně ten Megasat vs. MC nebo ne...? Já je používám totiž oba a osobní porovnání mám...  ;) PS: ten Megasat je lepší ale žádný zázrak to taky není. Platí co jsem psal výše


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Alma S-2130
« Odpověď #12 kdy: 11. 01. 2015, 14:30:44 »
To určitě ne, ještě před cca 3-4 dny jsem měl na Toroidce na všech LNB cca 10 cm sněhu a u všech Megasatů s výjimkou mírného poklesu signálu žádný problém, to by se u Multiconnectu stalo asi sotva, tam by sis namísto programu tak max. přečetl hlášku "žádný signál".
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Josef Zavřel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 306
  • Místní i dálkový příjem DVB-T/T2 CZ,SK a FTA SAT
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #13 kdy: 11. 01. 2015, 15:15:03 »
Přeji hezkou neděli.
Mám parabolu Emme Esse 80cm a 4x LNB Megasat,co o nich píšete,bez krytky.Nastavení LNB mám na 13-19,2-23,5 a 28,5 E.Jedou dobře,jen při té silné ledovce co byla některé slabší transpodéry na 13 E (Supertenis a pod.) byly slabší,ale nekostečkovaly.Jsem s nimi spokojený.Zdraví J.Z.
DVB-T/T2 Kojál mux1,2,3,PS11,PS12,mux4,RS7,8,PS13 BO-Barvičova.
SK mux1,2,3,4,V.Jav.Ant.1x vel.husté plz.síto s příd.prvky.Zes.26/1,2
TV 43FUB8061-4K Finlux.
DAB+ČRo 12D Křoví,př. Albrecht DR 52 BA a DUAL DAB 4 C, ant.FUBA DAB 307,    
SA.EmmeEsse 80cm Fe+4xLNB Megasat
Družice 13-19,2-23,5-28,2 FTA


Fidoluky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Alma S-2130
« Odpověď #14 kdy: 11. 01. 2015, 15:41:24 »
Mám ještě dotaz ohledně napájení paraboly. Z analogu si pamatuju, že se parabola napájela. Já mám ale doma krabičku ve zdi s vývodem 1x na TV a 1x na SAT. Což je fajn, protože zapojím každé na jiný koaxiál a nepřijdu o Poláky.
Předpokládám ale, že na půdě budu muset dát nějaké napájení paraboly, nebo ne? 8)


 

reklama