Autor Téma: Samsung TV a externi repro Philips  (Přečteno 26207 krát)

Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:Samsung TV a externi repro Philips
« Odpověď #30 kdy: 07. 01. 2015, 07:15:10 »
ona je potíž už i v tom, že skutečně sluchátkový výstup ve spotřebitelské technice prakticky nenajdeme (pravý sluchátkový výstup se slušnými dynamickými sluchátky je úplně jiný zážitek). Za sluchátkový se dnes označí jakýkoli výstup na malé jacky, který má někde v signálové cestě řízení úrovně. Ale ve skutečnosti je to běžný nízkoúrovňový výstup s proměnnou úrovní.
Je naprosto správné, připojit do něj jakýkoli vstup libovolného dalšího spotřebního zařízení, které mě napadne. A vyvolávání démonů o odpálení vstupu či výstupu nebo ztrátě záruky je už úplně nadbytečné.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Samsung TV a externi repro Philips
« Odpověď #31 kdy: 07. 01. 2015, 07:39:41 »
ona je potíž už i v tom, že skutečně sluchátkový výstup ve spotřebitelské technice prakticky nenajdeme (pravý sluchátkový výstup se slušnými dynamickými sluchátky je úplně jiný zážitek). Za sluchátkový se dnes označí jakýkoli výstup na malé jacky, který má někde v signálové cestě řízení úrovně. Ale ve skutečnosti je to běžný nízkoúrovňový výstup s proměnnou úrovní.
Je naprosto správné, připojit do něj jakýkoli vstup libovolného dalšího spotřebního zařízení, které mě napadne. A vyvolávání démonů o odpálení vstupu či výstupu nebo ztrátě záruky je už úplně nadbytečné.
To je všechno sice hezké ale právě tak to tazateli nefunguje.....! :)


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:Samsung TV a externi repro Philips
« Odpověď #32 kdy: 07. 01. 2015, 11:02:55 »
To je všechno sice hezké ale právě tak to tazateli nefunguje.....! :)
Protože je to rozbitý…! :D


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Samsung TV a externi repro Philips
« Odpověď #33 kdy: 07. 01. 2015, 11:19:37 »
podle manuálu má Philips SPA5300  zařízení 2.1 reproduktorů. Jako konektor k TV/PC atd. má celé zařízení jeden jack 3,5mm stereo, jinak všechny ty kabely slouží k vzájemnému propojení 3 reproduktorů jsou mezi sebou.
Technická pomoc je třeba http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=en&scy=in&ctn=SPA5300/10 , také na youtube je několik videí k Philips SPA 5300.
Tazatel píše, že vše propojil mezi reproduktory dle návodu správně a správně dal jack 3.5 mm stereo do zdířky sluchátek, vše chvíli hraje a pak ztichne. Pokud to tak je opakovaně při každém zapnutí ( a není způsobeno uživatelem či naprogramovaným vypnutím/stažením zvuku na TV či zařízení), tak to zřejmě odpojuje nějaká ochrana. Důvodem může být, že je vše bud nepropojeno dle návodu nebo je na zařízení závada. Řešením je kontaktovat servis nebo či jiného odborníka aby diagnostikoval problem.
Pan Petr Svoboda zde má vesměs opravdu dobré technické rady, ale myslím, že podceňuje um mnoha nejen kutilů odpálit i zdánlivě neodpálitelné.


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Samsung TV a externi repro Philips
« Odpověď #34 kdy: 07. 01. 2015, 11:29:49 »
To je všechno sice hezké ale právě tak to tazateli nefunguje.....! :)
Protože je to rozbitý…! :D
netvrdím, že ne....... ale na začátku píše, že když to připojí k rádiu, tak to hraje normálně!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Samsung TV a externi repro Philips
« Odpověď #35 kdy: 07. 01. 2015, 11:43:11 »
To je všechno sice hezké ale právě tak to tazateli nefunguje.....! :)
Protože je to rozbitý…! :D
netvrdím, že ne....... ale na začátku píše, že když to připojí k rádiu, tak to hraje normálně!
pokud fungují repráky na radiu napadlo mi - nemá tazatel na TV nastaveno jako aktivní, aby se po nějakém čase zvuk/sluchátko vypnulo ?


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Samsung TV a externi repro Philips
« Odpověď #36 kdy: 07. 01. 2015, 11:58:25 »
To je všechno sice hezké ale právě tak to tazateli nefunguje.....! :)
Protože je to rozbitý…! :D
netvrdím, že ne....... ale na začátku píše, že když to připojí k rádiu, tak to hraje normálně!
pokud fungují repráky na radiu napadlo mi - nemá tazatel na TV nastaveno jako aktivní, aby se po nějakém čase zvuk/sluchátko vypnulo ?
Tazatel se odmlčel, jak bývá v podobných diskuzích téměř pravidlem....... 8)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Samsung TV a externi repro Philips
« Odpověď #37 kdy: 07. 01. 2015, 12:09:43 »
pokud fungují repráky na radiu napadlo mi - nemá tazatel na TV nastaveno jako aktivní, aby se po nějakém čase zvuk/sluchátko vypnulo ?
Vy znáte nějakou TV, která by toto dělala? Jaký by to mělo význam - vypnout zvuk, ponechat obraz.


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Samsung TV a externi repro Philips
« Odpověď #38 kdy: 07. 01. 2015, 12:20:39 »
pokud fungují repráky na radiu napadlo mi - nemá tazatel na TV nastaveno jako aktivní, aby se po nějakém čase zvuk/sluchátko vypnulo ?
Vy znáte nějakou TV, která by toto dělala? Jaký by to mělo význam - vypnout zvuk, ponechat obraz.
Vypnout zvuk v reproduktorech v televizoru a ponechat ho jen v externím reproduktoru není nic mimořádného:


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Samsung TV a externi repro Philips
« Odpověď #39 kdy: 07. 01. 2015, 12:21:34 »
Vypnout zvuk v reproduktorech v televizoru a ponechat ho jen v externím reproduktoru není nic mimořádného:
Ale ihned, ne dle nálady po nějakém čase.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Samsung TV a externi repro Philips
« Odpověď #40 kdy: 07. 01. 2015, 12:27:22 »
Vypnout zvuk v reproduktorech v televizoru a ponechat ho jen v externím reproduktoru není nic mimořádného:
Ale ihned, ne dle nálady po nějakém čase.
nemá ta TV v továrním nastavení, že nejde aby hrály zároveň TV a externí reproduktory ? Že pokud zapojí ty externí, tak ty na chvíli na zkoušku hrají, ale pokud nevypne TV reproduktory, tak se ty externí vypnou ?


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Samsung TV a externi repro Philips
« Odpověď #41 kdy: 07. 01. 2015, 12:45:51 »
TV Samsung opravdu detekuje, že byla připojena sluchátka. Je otázka, zda to dělá mechanicky spínačem v konektoru nebo elektronicky měřením odporu zátěže, což by mohlo způsobovat problém. Proto jsem navrhoval, aby tazatel zapojil do sluchátkového výstupu přes jack rozdvojku sluchátka i aktivní repro. Pokud by se vyply repro a sluchátka dál hrála, je to problém repro. Pokud by přestala hrát sluchátka, je to problém TV. A pokud se to pak nevypne, může to být právě chyba detekce.
Dokud se tazatel neozve, nemá smysl dál spekulovat, protože se tu objevují stále šílenější důvody, které jsou hodně daleko od toho, jak reálné TV fungují.


H_H

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Samsung TV a externi repro Philips
« Odpověď #42 kdy: 07. 01. 2015, 13:19:33 »
Kdykoliv jsem potřeboval nouzově připojit line-in vstup na sluchátkový výstup, zapojil jsem paralelně odpor cca 100 Ohm (většinou do cinch konektoru, tam se vejde) a nikdy jsem neměl problém s vypínáním výstupu (detekce odporu zátěže) ani nějakými brumy, zkreslením apod. Jednoduché, levné a účinné. Jen je potřeba umět zacházet s pájkou, případně mít nějakého bastlířsky zdatného kamaráda.