Autor Téma: Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím  (Přečteno 40682 krát)

Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #15 kdy: 03. 01. 2015, 12:10:27 »
Možné je vše pohnutá parabola, sněhová či ledová vrstva na ní, vadné svody, lnb....
vyloučit chybu v přijíači lze tak, že ho zkusíte u souseda/známých atd. Víc se poradit nedá, pčedpokládám, že neběží ani program ČT24.
Kolega Rozsíval má pravdu, tazatel do diskuse nepřispívá, tedy je zcela zbytečné spekulovat co a jak dál. Možná si už svůj problém vyřešil.
Souhlasím jinak s kolegou Drábem a jednou z prvních rad-viz citace, zkusit ten přijímač jinde je určitě rozumnější řešení, než jeho totální reset.
Soudě podle toho, jak nám tazatel prolém popsal. Pro mnohé koncové uživatele může jít o "nevratný zásah" a poté už jim opravdu nezbývá než sehnat odbornou pomoc.
Honda Enduro Team

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #16 kdy: 03. 01. 2015, 23:52:02 »
Zkusil jste přeladit? ted se hodně přidávali a přelaĎovali programy, takže to muže bejt i tím, ja taky neměl nekde signál nebo se mi stavalo že mi třeba misto primy hralo hbo a tak, ale stačilo přeladit a jelo to ;)
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #17 kdy: 04. 01. 2015, 00:14:12 »
J. Honzík,
nejde mu ani ČT24, stačí, ne?


Amiigo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #18 kdy: 24. 03. 2015, 15:05:19 »
Zdravím vás ... Koukám že tohle téma je již delší dobu neaktivní.... Rád bych to tímto oživil.... Mám stejný problém jako na začátku. Jedna se o přijímač opentel 1600cw servisní poplatek uhrazen. Na satelit máme 2lnb konvertory pro dvě televize. Na jedné vše hraje druha z ničeho nic přestala. Kabely všechny zapojené parabola v pořádku nic nejeví známky poškozeni . Po prehozeni nefungující ho přijímače na místo fungujícího se problém pouze přenesl proto předpokládám problém v přijímači. Žádné program nic ani ct24 na vyhledávání kanálu to ma signál od 60 do 90 skáče ale kvalita nikde.... Nelze ani nic najít stávající hodnoty programu jsou nastaveny správně ....


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #19 kdy: 24. 03. 2015, 15:27:27 »
A když naopak ten fungující přenesete na to místo nefungujícího, hraje tam? Pokud ano tak je to asi jasné.
Pokud se vada potvrdí tak ale ty Opentely už dneska nemá smysl vůbec řešit, poněvadž příští rok půjdou stejně všechny tyhle staré šroty do popelnic, poohlídnul bych se už po novém.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Amiigo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #20 kdy: 24. 03. 2015, 15:44:48 »
Právě jsem vyzkoušel ten fungující zapojit na místo nefungujiciho a nefunguje taky..... Signál tam skáče od nuly do 30 kvalita nikde ....po opětovném zapojeni na své místo tak vše funguje....


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #21 kdy: 24. 03. 2015, 16:01:46 »
Zkusil bych ještě přehodit ty výstupy na twinu LNB obráceně tzn. ten nefunkční svod přehodit k tomu fungujícímu přijímači a naopak. Pokud je vadný LNB tak ten problém by jste měl nyní mít obrácený.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Amiigo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #22 kdy: 24. 03. 2015, 16:52:46 »
Po prehozeni výstupu se problém otočil jak píšete tam kde původně hrálo nehraje a naopak.... Ale momentálně se mi na tom místě rozjely oba přijímače .... Na střeše jsem ale prohodit konečně výstupy ze slučovačů nebo jak se tomu říká do lnb jsem se nechtěl pačit kvůli tesnicim gumkam.... Muže byt špatný lnb nebo ten slučovač předpokládám když tedy budu zapojovat oba přívodní kabely přímo na lnb na jednom z nich by mi některé programy mohli jet na obou přijímacích do zakoupení náhradního dílu .... Nebo se pletu???


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #23 kdy: 24. 03. 2015, 17:38:02 »
Může být špatný LNB, slučovač nebo taky něco úplně jiného. Nejlíp uděláš, když zavoláš někoho, kdo tomu rozumí.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #24 kdy: 25. 03. 2015, 07:20:54 »
Nevím tedy jaký slučovač máte na mysli, předpokládal jsem že tam máte obyčejný nějaký takový monoblok:  http://www.eltasat.cz/satelitni-prijem/mascom-mc-m4-t01-hd-monoblok-twin  a to přehození kabelů v něm mohlo ukázat na vadu v něm.
« Poslední změna: 25. 03. 2015, 07:22:38 od Dan Rozsíval »
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #25 kdy: 25. 03. 2015, 09:54:58 »
Možná slučovačem myslí diseqc a možná taky ne :). Pokud tu budou dávat zakladatelé vláken takové popisy jeko tento a nebo ten "o patro níže" pak je těžko něco vyšetřovat.


Amiigo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #26 kdy: 25. 03. 2015, 15:51:41 »
Děkuji dotyčným za radu. Závada je odstraněna. Rád bych vám řekl čím to bylo ale určitě bych se dopustil nějakých ne odborných výrazů a někteří by se mohli cítit dotčeni... Ano nejspíš to bude diseqc je to na tom napsané. Omlouvám se za můj slovník, takové věci jsem se ve škole neučil.


Amiigo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #27 kdy: 25. 03. 2015, 15:55:43 »
Možná slučovačem myslí diseqc a možná taky ne :). Pokud tu budou dávat zakladatelé vláken takové popisy jeko tento a nebo ten "o patro níže" pak je těžko něco vyšetřovat.


Pane Horal můžete být klidný, sem už žádné vlákno dávat nebudu.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #28 kdy: 25. 03. 2015, 16:11:57 »
Jestli založíte-li vlákno nebo ne, je Vaše volba já jsem v klidu, ale pokud chcete (nejen Vy) aby někdo účinně poradil pak je třeba velmi přesně definovat jak ta přijímací soustava vypadá a pokud neznáte nebo nevíte přesné názvy komponentů dají se třeba nafotit. Jinak problém opravdu může být kdekoliv.


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Satelit najednou nemá signál - poraďte prosím
« Odpověď #29 kdy: 25. 03. 2015, 16:22:20 »
Možná slučovačem myslí diseqc a možná taky ne :). Pokud tu budou dávat zakladatelé vláken takové popisy jeko tento a nebo ten "o patro níže" pak je těžko něco vyšetřovat.


Pane Horal můžete být klidný, sem už žádné vlákno dávat nebudu.
Tady Vám ale nikdo žádnou křivdu nepáchá, za účelem pomoci je fakticky nutno popsat věci přesně, proto to z Vás taky kolega Rozsíval páčil. Takže klídek.
Honda Enduro Team