reklama

Autor Téma: Kostičkování HD programů  (Přečteno 39652 krát)

amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #15 kdy: 30. 12. 2014, 11:41:59 »
Technik s tím nemusí mít vůbec nic společného,
z Vašeho zmateného popisu jsem akorát pochopil to, že používáte asi Skylink a ne nějaký Skyline. Další problém je ten, že vlastně vůbec netušíte co Vám kdo namontoval na střechu a to je další problém. Z toho neúplného popisu si dovoluju vyvodit to, že je asi namontován monoblok (2 zásuvky se používají a 2 byly vyměněny). Pokud anténní rozvod v domku dělal nějaký elektrikář, kterému je úplně fuk jaký koncový útlum mají zásuvky, pak se té výměně nedivím. Už jsem se s tím setkal mnohokrát. Další problém může být v kabeláži, konektorech atd. Nemusí jít nutně o špatně nastavenou parabolu, ikdyž to nevylučuji.
Bohužel tazatel vůbec neuvedl jaký/jaké používá přijímače, nebo snad jde o moduly s kartami v kombinaci s TV se satelitním tunerem?
Nevíme, zda za poslední 3 týdny nebyl v domácnosti připojen jiný el. spotřebič, nevíme taky to, zda se vady na obraze vyskytují tehdy, když jsou v provozu oba televizory/přijímače současně. Nevíme co se stane pokud je jeden z nich úplně odpojen od el. sítě, případně z ÚZ atd.
Takže těžko soudit kde může být skutečná příčina potíží.
Technik který řekne, že musí odladit konvertor pro lepší příjem s tím má společné všechno!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #16 kdy: 30. 12. 2014, 11:58:40 »
Tondach,
nedělejte z toho drama, ze způsobu vyjadřování tazatele věřím, že mohl říct něco jiného. Třeba myslel zařazení propusti do anténního rozvodu. Je docela možné, že v domku je sveden do jednoho kabelu s+t příjem a slučovač není dost strmý. Pokud tedy víte o čem hovořím.
Že zakladatel vlákna ani neví co mu kdo namontoval skýtá celou řadu spekulací a možností. Souhlasím s nickem Horal. Základem je vždy přesně nastavená parabola a pak funkční rozvod. Je docela možné, že střed paraboly není tam, kde by měl být. Jen připomenu:
na 19E je TP 11934V a na 26E zase 11938V. Víc není potřeba psát. Tahle vertikála je dále citlivá na pokles úrovně signálu, postačí poprašek sněhu na LNB či parabole a hodnoty jdou dolů. Takže zklidněte emoce, ze zmatených a nepřesných informací toho moc vydedukovat nemůžeme.
Honda Enduro Team


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #17 kdy: 30. 12. 2014, 12:18:06 »
Ani dobře nastavena parabola 90cm nezaručí bezchybný příjem.
Za všechno kostičkování nemůže jen závada, či příjmové podmínky na straně příjemce.
Zcela opomíjíte možné výpadky na trase uplinku a u našich dodavatelů programů docela časté zahlcení enkodéru díky mžikově nedostačující přenosové kapacitě. I v DVB-T.
Což ale nebude případ tazatele...
90tka parabola bezchybný příjem signálu zaručí zcela určitě, protože pokud bude správně naladěná, pak jsme schopni pro dvb-s2 (8 PSK modulaci)dosáhnout potřebné úrovně MER a chybovosti. MER min. 13dB, typ. 16dB.
S tím ostatním lze souhlasit, ale už to jde zcela mimo uživatele, když on "splní své" víc udělat nemůže a pokud se nepletu, pak potíže s n koderém a "dodavateli" má v současné době nový TP 12363. Zmíněná vertikála 11934 dané problémy nemá.
Honda Enduro Team


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #18 kdy: 30. 12. 2014, 12:20:30 »
v každém případě tazatel k problému přistupuje racionelně - ptá se zda neznáme někoho v okolí jeho bydliště. Takže odpověď/jednoduchá rada  na tento dotaz - správně děláte, že se ptáte zde, třeba se někdo přeci jen ozve a jinak poptat se u souseda, v nějaké TV prodejně v okolí, či hledat na netu, kdo poskytuje TV/SAT služby v okolí :) Problémy jako máte vy, se nejlépe řeší na místě se znalostí konkrétní situace.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #19 kdy: 30. 12. 2014, 12:23:50 »
pane Wolfe - 90cm parabola v normálních i zhoršených podmínkách (do určité situace) určitě zaručí příjem, ale nezaručí ho ani ještě větší parabola v extremních povětrnostních podmínkách, kdy je prostě signál zarušen deštěm/sněhem/blesky, takže signál není nebo není kvalitní už od zdroje/na přenosové trase. A na takové situace je S2 citlivější nežli S. Mám s tím osobní zkušenost.
« Poslední změna: 30. 12. 2014, 12:28:30 od pepa novák »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #20 kdy: 30. 12. 2014, 12:36:40 »
@pepa novák,
co stále rešíte nějaké extrémní povětrnostní podmínky? V poslední době byly vcelku normální. Zakladatel vlákna ať si jistě pozve koho chce, od nás zde na fóru chtěl znát možnou příčinu potíží. K její identifikaci je potřeba doložit další informace, což bohužel neudělal.  Proto píšu, aby se třeba pokusil komponenty nafotit.


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #21 kdy: 30. 12. 2014, 12:41:17 »
Wolfgang Wolf, ............... nedělejte z toho drama! Jak můžete vědět, co tazatel myslel, když napsal, že technik měl "odladit konvertor pro zlepšení příjmu"? Napsal jsem mu, že má vyměnit technika? Napsal! Je zřejmé, že o tom moc neví, tak co mu ještě pletete hlavu vašimi úvahami, co asi myslel nebo nemyslel, že možná má sloučené satelitní a pozemní vysílání.....? Mě to vysvětlovat nemusíte! Přečtěte si znovu, co napsal, byť trochu zmateně! A že ten technik je nemehlo, o tom není třeba pochybovat! 


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #22 kdy: 30. 12. 2014, 12:51:26 »
Odladění=zařazení propusti za výstup z lnb je dnes bohužel v některých oblastech nutnost, především pokud se v blízkosti místa příjmu vyskytuje třeba signál z BTS stanice (GSM 900Mhz). Někdy je zapotřebí parabolu dokonce přesunout jinam. Takže jde o to, jak nám tazatel věci podává a jak je pojmenovává :D.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #23 kdy: 30. 12. 2014, 13:38:06 »
pane tondachu, třeba ani není technik nemehlo, ale jde o problémy příjmu, které "nejsou na vašem přijímači" a divák třeba s tím nemá zkušenosti. I když je mi taky divné, že by dobrý technik nebyl schopen na místě zjistit "diagnozu" a najít řešení.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #24 kdy: 30. 12. 2014, 18:10:41 »
Jedlaa: tady si vyberte:  http://www.digizone.cz/katalog/servisni-a-montazni-firmy/r-kraj-praha/   všechno bude lepší jak ten šašek co už u Vás byl.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Jedlaa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #25 kdy: 30. 12. 2014, 18:50:20 »
není to kostičkování jen v době, kdy třeba prší či sněží či jsou jinak zhoršené podmínky příjmu signálu ze satelitu ? pak by to kostičkování bylo vcelku normálním a jedinou sice ne perfektní obranou je větší parabola. Já mám tyhle problémy u některých slabších transponderů nejen u HD ale i SD na DVB-S2, i když ty vysílající v DVB-S v té době jsou OK. Prostě DVB-S2 je na tyhle vlivy citlivější. Mám parabolu 90 cm. No vydržím to, je to opravdu jen někdy a nechci mít parabolu jak někde v kosmickém středisku  :)

Ne ne dela to i kdyz je venku normalni pocasi... Kdyz mi davali na barak parabolu, tak jsem chtel lepsi a myslim, ze mam 90cm,
Ale ruku do ohne za to nedam. Konvertor u paraboly mam na 8vsupu a mam v nem pripojeno 6kabelu. Nad paradolou mam krabici na stozaru. Vse nafotim a dam na forum...


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #26 kdy: 30. 12. 2014, 18:58:55 »
To bude určitě přínosné, pokud to bude možné, nafoťte i ty prvky v krabici. Anténu na dvb-t máte taky?


Jedlaa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #27 kdy: 30. 12. 2014, 19:01:03 »
V drtivé většině případů kostičkování HD programů způsobuje nepřesně nasměrovaná parabola! To by ten měl technik vědět zcela samozřejmě! Ve vašem případě může být příčinou i rozvod po domě. O tom nic nepíšete. Kolik vlastně máte zásuvek, když dvě byly špatné? To máte nějak udělané rozbočení na dva televizory, nebo máte konvertor typu TWIN? Co to znamená signál 72 až 68? To je síla signálu nebo kvalita signálu? Kvalita musí být vždy co nejvyšší!

Setkal jsem se zpočátku také s kostičkováním programů, které ovšem po několikerém zpřesnění nastavení paraboly zmizelo! Pomoci vám může především jiný technik!

Dekuji za odpoved, rozvody mam v celem baraku nove, cca 6 zasuvek a z kazde zasuvky je sveden kabel na jedno misto kde je potom venku vse pripojeno do paraboly. Jaky konvertor mam to nevim, jenom v mezi reci mi technik rikal, ze musi nechat odladit konvertor pro lepsi prijem. O signalu jestli je to sila nebo kvalita take nevim o jakem typu mluvil, jak pisi jsem novy uzivatel a moc tomu nerozumim.

Jak pisete asi budu muset vymenit technika za "technika" .) Pokud byste nekdo vedeli o dobrem technikovi v okoli Praha - východ dejte prosím vedet. dekuji moc M.

"nechat odladit konvertor pro lepsi prijem"? To je dost silná káva....takový nesmysl!
Konvertor typu TWIN se dvěma samotnými svody pro příjem do dvou přijímačů, nebo konvertor pro příjem pro čtyři účastníky a čtyři svody do čtyř místností a to je všechno! Zásuvky jsou jen zbytečná "ozdoba" a když jsou zvoleny nevhodné typy, tak páchají jen škody i když na nich není připojen žádný přijímač!!

Ano mel jsem na parabole konvertor a ten vubec nechytal signal cca 30-40 a ani nesli naladit programi. Technik ten konvertor ovezl a rekl ze ho necha odladit. Pote uz to vse fungovalo a i HD programi sli v poradku, ale cca po mesici fungovani mi zacli HD kostickovat. Mam konvertor na 8 kabelu a 6 kabelu je pripojeno. Myslite, ze kdyz je spatna zasuvka a neni pouzivana, tak muze mi vliv na ostatni zasuvky/tv? Dekuji


Jedlaa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #28 kdy: 30. 12. 2014, 19:22:19 »
Technik s tím nemusí mít vůbec nic společného,
z Vašeho zmateného popisu jsem akorát pochopil to, že používáte asi Skylink a ne nějaký Skyline. Další problém je ten, že vlastně vůbec netušíte co Vám kdo namontoval na střechu a to je další problém. Z toho neúplného popisu si dovoluju vyvodit to, že je asi namontován monoblok (2 zásuvky se používají a 2 byly vyměněny). Pokud anténní rozvod v domku dělal nějaký elektrikář, kterému je úplně fuk jaký koncový útlum mají zásuvky, pak se té výměně nedivím. Už jsem se s tím setkal mnohokrát. Další problém může být v kabeláži, konektorech atd. Nemusí jít nutně o špatně nastavenou parabolu, ikdyž to nevylučuji.
Bohužel tazatel vůbec neuvedl jaký/jaké používá přijímače, nebo snad jde o moduly s kartami v kombinaci s TV se satelitním tunerem?
Nevíme, zda za poslední 3 týdny nebyl v domácnosti připojen jiný el. spotřebič, nevíme taky to, zda se vady na obraze vyskytují tehdy, když jsou v provozu oba televizory/přijímače současně. Nevíme co se stane pokud je jeden z nich úplně odpojen od el. sítě, případně z ÚZ atd.
Takže těžko soudit kde může být skutečná příčina potíží.

Dobry vecer,
Pravda nevim jakou mam parabolu, ale myslim ze 90cm. Kdyz jsme merili vystup signalu na jednotlivych kabelech v baraku, tak byl signal na 6kabelech cca 68-74, ale v jakych jednotkach netusim.  Jestli to byla sila signalu nebo kvalita signalu nevim. Jenom jsem poslouchal a snazil se vyresit muj problem, ale bezvysledne. Kdyz jsme meriłi signal na parbole, tak byl 76. Takze mi technik rikal, ze utlum po kabelech je 4-8. Dale mi rikal, ze i se signalem 68-74 co mam na kabelech v baraku mi musi behat vsechno bez kostickovani a minimum pry je cca 50.  Dale si vzpominam, ze rikal, ze tato parabola muze mit max 80silu signalu a ja mam 76.

Prjimace pouzivam LED Samsung vyssi rady. Mam tam karty Standard HD M7 a moduly Technisat. Pripojeny zadny novy spotrebic v dome nebyl a dela to na obou Tv soucasne.

Dekuji moc za pomoc
M.


Jedlaa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kostičkování HD programů
« Odpověď #29 kdy: 30. 12. 2014, 19:23:35 »
"Dekuji za odpoved, rozvody mam v celem baraku nove, cca 6 zasuvek a z kazde zasuvky je sveden kabel na jedno misto kde je potom venku vse pripojeno do paraboly. Jaky konvertor mam to nevim, jenom v mezi reci mi technik rikal, ze musi nechat odladit konvertor pro lepsi prijem. O signalu jestli je to sila nebo kvalita take nevim o jakem typu mluvil, jak pisi jsem novy uzivatel a moc tomu nerozumim. "


zkuste to nafotit (tu věc do které jdou kabely a talíř na střeše). Pokud nevíte co máte.

Ano nafotim a dam na forum....


 

reklama