reklama

Autor Téma: ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?  (Přečteno 6723 krát)

jirkazdevitky

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« kdy: 22. 12. 2014, 10:38:16 »
už se toto téma probíralo v mém článku ale zatím nikdo nic nepotvrdil.

Může mi někdo prosím potvrdil jestli skutečně v této kabelovce jde o nativ?

http://forum.digizone.cz/index.php?topic=4274.15


Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #1 kdy: 22. 12. 2014, 10:58:46 »
Máš tam jasně napsáno, že tento program se v HD neodbavuje. Ani se s ním do budoucna nepočítá, to znamená v horizontu nejbližších dvou let rozhodně ne.


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 179
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #2 kdy: 22. 12. 2014, 11:29:38 »
Je to opravdu upscale, ale profesionální a z kvalitního zdrojového signálu.
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #3 kdy: 22. 12. 2014, 18:34:22 »
Profesionální upscale :D  To je asi jako Trabant na 18" kolech aneb z ho*na bič neupleteš :D


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 179
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #4 kdy: 22. 12. 2014, 20:55:05 »
S tím pletením je to samozřejmě pravda.
Já si přesto radějí pustím ten profesionální upscale, než obyčejné SD. Nativ to není, ale kvalitativní posun je viditelný.
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #5 kdy: 22. 12. 2014, 21:17:12 »
Čas od času někdo píše o profesionálním upscalingu, ale zatím nikdy nikdo nedoložil, jakéže to vlastně profesionální zařízení je, které ten upscaling provádí...


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #6 kdy: 23. 12. 2014, 08:22:05 »
Např. tohle: http://www.snellgroup.com/documents/brochures/conversion-and-restoration/Quasar.pdf

Web výrobce je zde: http://www.snellgroup.com/

Doporučuju pro případné zájemce na hraní, protože tato "hračka" umí spoustu věcí.

 

Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #7 kdy: 23. 12. 2014, 09:47:38 »
Ani není potřeba používat takhle drahé hračky. To nejdůležitější, čím se liší upscaling provedený kabelovkou a doma, je v datovém toku na vstupu. Zatímco TV upscaluje z mpeg2 3-4Mb/s, tak kabelovka si může na vstupu zajistit podstatně kvalitnější signál.


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #8 kdy: 23. 12. 2014, 10:20:52 »
A jste si vy dva jisti, že to opravdu SELF používá a má k dispozici nějaký podstatně kvalitnější signál? Ono totiž nejde o to, jak je to teoreticky, ale co je v praxi...


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #9 kdy: 23. 12. 2014, 10:39:11 »
Nevím, co používá SELF. Ale UPC scaluje Zoom nebo předtím Primu HD a taky v obraze nejsou mpeg2 kostičky z nízkého datového toku. Protože s Palmovkou propojení mají, stejně jako s Barrandovem, odkud zase přímo z odbavení berou Barrandov HD a HD klony Novy.


Jiří Jursa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #10 kdy: 23. 12. 2014, 12:53:04 »
Rozdíl mezi SD a "HD" ČT Art u Selfu je opravdu značný. Nativ to samozřejmě není, ale rozdíl to je. Tak dva roky zpátky mi kdosi z Selfu říkal, že mají přímo optiku do ČT, odkud si ten signál berou a potom převádí.

Co mě ale u Selfu vadí víc je to, že nativně nemají ani Cool, ani Novu Cinema a ani hlavní Primu (i když podle jejich webu ano). Je sice pravda, že u všech těchto programů je rozdíl mezi SD a HD velký, ale nativ to není (není značka HD u loga)...


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #11 kdy: 23. 12. 2014, 13:15:06 »
A jste si vy dva jisti, že to opravdu SELF používá a má k dispozici nějaký podstatně kvalitnější signál? Ono totiž nejde o to, jak je to teoreticky, ale co je v praxi...

Já nevím co používá neb nepoužívá nějaká pochybá garážová firma SELF, ale v profi branži se používají tyto "hračky". Můj příspěvek byl myšlen obecně, nikoliv konkrétně o tom co používá kdejaký garážník, který se snaží provozovat "takykabelovku".
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #12 kdy: 23. 12. 2014, 13:16:26 »
Ani není potřeba používat takhle drahé hračky. To nejdůležitější, čím se liší upscaling provedený kabelovkou a doma, je v datovém toku na vstupu. Zatímco TV upscaluje z mpeg2 3-4Mb/s, tak kabelovka si může na vstupu zajistit podstatně kvalitnější signál.

Pokud jde o to poskytovat kvalitu, tak ANO!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Jiří Jursa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #13 kdy: 23. 12. 2014, 13:51:48 »
Já nevím co používá neb nepoužívá nějaká pochybá garážová firma SELF, ale v profi branži se používají tyto "hračky". Můj příspěvek byl myšlen obecně, nikoliv konkrétně o tom co používá kdejaký garážník, který se snaží provozovat "takykabelovku".
Já teda nevím, ale říct o Selfu, že je to garážová firma je docela troufalé. Vznikli v roce 1991 a mají přes dva tisíce km optiky. To podle mě moc nesedí na garážovou firmu...


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:ČT D/art v sefnetu upscale nebo v hd?
« Odpověď #14 kdy: 23. 12. 2014, 14:23:37 »
To, ale vůbec nic neznamená. Můžou mít i třikrát "omotanou" zeměkouli optikou, mě je to celkem fuk.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


 

reklama