Autor Téma: ČT2 HD  (Přečteno 35629 krát)

Vladimír Volný

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 55
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #15 kdy: 17. 12. 2014, 17:24:34 »
Pane Poctivý, pokud na svém recieveru nepoznáte rozdíl mezi DD a mpeg stereo zvukem, tak buď si zajděte k ušnímu a nebo vyhoďte reciever a bedny. Další perlou je, že při zvolené stopě DD(je naprosto jedno jestli 5+1, 2+0, 2+1) Vám z recieveru leze DS pro logic. Pro logic je analogový prostorový zvuk, který naprosto nedosahuje kvalit digitálního zvuku. Osobně doufám, že ČT ke svému druhému kanálu DD stopu přidá. A ještě poznámka k Nově. Na kanálu Nova sice je stopa DD, kterou reciever zobrazí jako 6ti kanálový, ale bohužel nováci do toho pouští naprosto ořezaný zvukový paskvil.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #16 kdy: 17. 12. 2014, 18:19:56 »
Abych se přiznal, tak já ten rozdíl také nijak nevnímám. Navíc DD má výrazně vyšší hlasitost, což v kontextu dalších stanic působí spíš rušivě, když je přepínám za sebou, takže jsem to nastavil na obyčejné stereo.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 073
    • Zobrazit profil
Re:ČT2 HD
« Odpověď #17 kdy: 17. 12. 2014, 18:37:26 »
2Vladimír Volný:
toto školení z letákových sloganů se, myslím, moc nepovedlo.
Na druhou stranu jsem rád, Vladimíre, že to píšeš. Pro mě je užitečné, že vidím, čím je zaplevelena mysl veřejnosti. Díky.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 624
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #18 kdy: 17. 12. 2014, 19:33:26 »
tak AC3 u čt2 hd bude ;) zeptal jsem se v čt a odpověděli:

Citace
Dobrý den,

děkujeme za Váš ohlas i zájem o vysílání České televize.

Se zvukovým doprovodem AC3 počítáme, ale o termínu jeho spuštění ještě nebylo rozhodnuto.

S pozdravem

 

Ladislav Richtrmoc
ČESKÁ TELEVIZE
 Divácké centrum
 Kavčí hory
 140 70 Praha 4
 Tel.: 261 136 113
 Fax.: 261 014 101
e-mail:info@ceskatelevize.cz
http://www.ceskatelevize.cz
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #19 kdy: 17. 12. 2014, 20:06:50 »
Pane Volný jste opravdu opravdu uplně mimo mísu.A nebojte se o mé uši ani AV vybavení.Při 5.1 AV automaticky přepne Prologic na 3/2/1 nebo případně na DTS.....Nejste náhodou jeden z mnoha co poslouchají hudbu nebo koncert v případě jejího vysílání 5.1 a jsou nadšeni?Pokud ano tak nemám co dodat.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Vladimír Volný

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 55
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #20 kdy: 18. 12. 2014, 12:51:32 »
Pane Poctivý, nemějte obavy. CDčka poslouchám ve stereu. Koncerty, pokud jsou nahrány v 5.1, 7.1.... poslouchám v prostorovém zvuku, ale taky né vše. Mimochodem, když napíšu DD nemyslím tím jen 5.1, 7.1. DD může být klidně i 2.0 či 2.1...což je taky stereo, že. ;o)


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #21 kdy: 18. 12. 2014, 13:41:51 »
Zvuk např.CT1HD iCT4HD je sice DD ale zásadně 2.0.Takže co myslíte že vám všem ve výsledku vyleze i z kvalitního AV receivru oproti klasickému stereu?Obyčejný Pro-Logic 2 at jakkoliv vylepšený podle daného AV recei.Na programech CT a je celkem jedno na jakém bych tedy 5.1 neočekával.To Nova a Prima je tedy v tomto trochu progresivnější.
Ne zásadně, ale většinou! Jsou programy, které mají zvuk v 5.1! Stejně je to například u německých programů!


Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #22 kdy: 18. 12. 2014, 14:13:01 »
Dobrá milerád se opravím až uslyším na CT4HD 5.1.Jinak si za vším stojím DD 2.0 a stereo neslyším na receivru žádné pozitivum v případě 2.0.

Komplet liga mistrů, ZOH, MS v hokeji atd, vše co ČT nakoupí a live pustí. originál DD5+1 je za předpokladu že Av zařízení signál rozpozná a bez úpravy pošle na výstup.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #23 kdy: 18. 12. 2014, 21:57:35 »
Takže si počkáme 4 roky na ZOH?Nebo rok na MS v hokeji?Tak já si to ověřím u té LM a pak se ozvu.Osobně jsem přesvědčen že LM je 2.0.Rád bych se pletl.Mimochode jak si myslíte že v případě drtivé většiny sportovních přenosu je snímán případný zvuk 5.1?Snad jakési ruchové mikrofony které ten zvuk spíše mrší?


Vladimír Volný

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 55
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #24 kdy: 19. 12. 2014, 00:28:26 »
LM je rozhodně na ČT v 5.1. V zadních reproduktorech jsou ruchy a zvuky z hlediště. Kolem hřiště je dost ruchových mikrofonů.


Míša Kulička

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 243
  • Satelitní i po(d)zemní plně digitální medvídek
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #25 kdy: 02. 01. 2015, 22:30:56 »
Tak i po novem roce ma CT1 HD na novem transponderu stale ubohy bitrate mezi 5-6.5Mbps. >:(

Nerikali nahodou, ze se to ted v lednu zlepsi? Zatim to nejak nepozoruju... :(

Porad maji cas do 10.1., tak budu verit, ze s tim za ten tyden jeste neco udelaji.
« Poslední změna: 02. 01. 2015, 22:32:40 od Míša Kulička »
DVB-S/S2: 23.5E - Skylink (TechnoTrend S2-3650 CI)
DVB-C: UPC Komfort+ (TechnoTrend CT2-4650 CI)
DVB-T: CZ MPX 1,2,3 (TechniSat AirStarII)
vše v PC přes DVBViewer 5.6.4


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #26 kdy: 02. 01. 2015, 22:50:50 »
Co by se mělo lepšit, když má ČT pronajatou kapacitu 27Mbps pro všechny 3 programy? Datový tok je VBR (oproti CBR na původních TP, kde byla ČT1 HD a ČT4 HD) a tím to hasne.


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #27 kdy: 02. 01. 2015, 22:51:36 »
Hlavně je to celkem dost vidět i u ČT 1 HD, když to srovnám s původní pozicí, která využívá 10 Mbit/s. Dvojka je na tom podobně, jen nelze srovnat jako u jedničky.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


Míša Kulička

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 243
  • Satelitní i po(d)zemní plně digitální medvídek
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #28 kdy: 02. 01. 2015, 23:10:06 »
Toho VBR se trosku bojim. Zrejme maji nastavene moc nizke minimalni hodnoty. Rozhodne bych dal vyssi, aby se prumer pohyboval aspon kolem tech 8-9Mbps na kanal, kdyz maji k dispozici 27.
DVB-S/S2: 23.5E - Skylink (TechnoTrend S2-3650 CI)
DVB-C: UPC Komfort+ (TechnoTrend CT2-4650 CI)
DVB-T: CZ MPX 1,2,3 (TechniSat AirStarII)
vše v PC přes DVBViewer 5.6.4


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:ČT2 HD
« Odpověď #29 kdy: 03. 01. 2015, 00:23:31 »
A co když se na tomhle TP jednou vyskytne ještě ČT24 HD?
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky