ahoj,
prozatím vím o domě na Havlíčkově náměstí v Ostravě-Porubě blízko Panoramy, kde najatá firma v domě z roku 1953 pustila štávu do více jak 30 let starých rozvodů. Byl jsem zde minulý týden jednomu známému 80letému pánovi instalovat stb a zároveň čekal na technika UPC, který si měl vyzvednout přijímač po zrušení smlouvy. Dům má včetně zvýšeného přízemí 5 pater, úplně nahoře, kde dotyčný bydlí byl signál na úrovni od 56-65 dBuV. Příjem Mux 1,2,3 z pochopitelných důvodů by 63. kanál Muxu 4 starými dráty neprolezl. Na konci větví to nebude nic moc, jelikož rozdělení na nějaké segmenty se zde nekoná. Prostě přístup udělat digitalizaci co nejlevněji.
Firma RPG byty je kapitola sama o sobě, loni jsem pracoval pro IP providera, který se ucházel o uvedenou zakázku na rekonstrukci STA, ale holt nám bylo naznačeno složit všimné. Podrobnosti bych nerad rozváděl.
Ještě perlička ve vchodech kde jsme měli internet většinou družstva vlastníků požadovala max. 20kč/měsíčně po každém uživateli internetu (spotřeba switche, modemy,routery apod). U RPG vchodů to bylo 120kč!! na měsíc. Přitom základní cena internetu startovala na 230kč. Zajímavá je symbióza UPC a RPG byty, kvůli tomu že RPG zakazuje instalaci vlastních antén a parabol na střechy a stěny domů. No ňák jsem se rozepsal. Ale jeden bohatý majitel a mecenáš dá raději miliónky politickým stranám, než na nějakou prkotinu související se zlepšením podmínek svých nájemníků, že?....
edit překlepy