reklama

Autor Téma: Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4  (Přečteno 8356 krát)

Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 056
    • Zobrazit profil
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #15 kdy: 16. 12. 2014, 13:20:34 »
Autor dotazu už nejspíš nenapíše nic.
Taky to tak vidím.
… že anténařina je jak škrabání brambor… 
Ale ono to je takto snadné. Sáhněme si do svědomí. Kdo z nás ještě zná něco z teorie pole, teorie obvodů a vf techniky a umí to použít? Tedy navrhnout, spočítat a realizovat? A aby to fungovalo, pochopitelně?
Já už jsem skeptik a jsem přesvědčen, že všeobecně používáme jen 2 metody:
a) pokus-omyl
b) když něco fungovalo jednou, musí to fungovat i napodruhé

Prostě zkušenosti vydáváme za znalosti a moc se nám hodí, že nám to laikové „žerou“.
V nové době už člověk nemusí „znát“, aby se uživil, stačí když to NIC umí „prodat“.
« Poslední změna: 16. 12. 2014, 13:23:59 od Petr Svoboda »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 056
    • Zobrazit profil
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #16 kdy: 16. 12. 2014, 13:37:01 »
Takže kdyby náhodou na tu pokojovku chytla signál na okně v obýváku, tak jí poradíš si dopasovat koax přes půl bytu do ložnice?
I když mi tady podsouváš něco, co jsem neřekl, upozornil jsi na jeden významný rozpor.
ŘEŠENÍM je takový výsledek, který vyhovuje ZADAVATELI,  resp. INVESTOROVI, a je vtělen do ZADÁNÍ. A nikoli to, co vyhovuje ŘEŠITELI.
Každý má svou roli určenu. V našich českých hlavách zavládl nebezpečný zvratek, že řešitel může řešit, co se líbí jemu.
V konkrétním případě, když má tazatelka pokojovou anténu A náhodou by měla signál v obýváku A 60korunová cena by právě odpovídala její ochotě investovat A nevadil by jí položený/pověšený kabel, je to ŘEŠENÍ. Můžu s tím nesouhlasit, ale víc nic. Když si budu plést role, nebudu mít zakázky a stále budu nadávat na nespravedlivost světa.
« Poslední změna: 16. 12. 2014, 13:48:37 od Petr Svoboda »


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #17 kdy: 16. 12. 2014, 14:10:14 »
-nevím co to je "zvratek v hlavě". To jsem za 50let svého života ještě neslyšel.
-řeší se příjem TV signálu v ložnici a v tom smyslu pokojová anténa v ložnici selhala-to už víme
-řešení by mělo být funkční a praktické, k čemuž má umístění (pokojové či "skoro pokojové" antény jinde v bytě či třeba v jiném místě v ložnici v bodě "A" a možný přetah káblu do bodu "B" za předpokladu funkčnosti) docela dost daleko.
-až si někdo vedle v bytě nebo pokoji zapne mikrovlnku, mixer, fen nebo cokoli jiného a vznikne problém s rušením pak teda poradíš co? Aby ji vystrčila z okna ven a dokoupila okenní průchodku?
Jinak je mi docela fuk jak si to dotyčná vyřeší. Tahle diskuse už stejně postrádá smysl.




Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 056
    • Zobrazit profil
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #18 kdy: 16. 12. 2014, 15:06:12 »
Tahle diskuse už stejně postrádá smysl.
Jo, to už nastalo. Mj. když problém vymyslíš, vyřešíš i vyvrátíš v jedné větě…

Čta příspěvky, vidím jen 2 návrhy pro tazatelku. A ještě dost neurčité a, pro laika, komplikované. Pokud očekávala, že prosba o jakoukoliv radu jí přinese déšť odborných názorů, číslem dvě bude zklamána. A už ji tu neuvidíme.


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #19 kdy: 16. 12. 2014, 17:57:18 »
@
Petr Svoboda,
Vy byste snad kolego naučil tazatelku spát při otevřeném okně nebo jí zakázal odkopávat se. Aby náhodou nenarušila fresnelovu zonu té pokojovky :D. Nechápu co tím doporučováním laborovat s tímto paskvilem sledujete. Je to ale docela k pobavení :D.
Jediné funkční řešení je zřejmě domluva se sousedem a aktivní rozbočení nebo vlastní anténa na střeše domu, Jinak nic.
Honda Enduro Team

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Roman Čech

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 80
  • 49°56'27.596"N, 15°5'52.295"E-místo příjmu(GPS)
    • Zobrazit profil
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #20 kdy: 16. 12. 2014, 18:26:43 »
Pánové není náhodou čas vánoční?Vaše hádky tazatelce nepomohou..... :'(
1x tv Samsung UE50ES5500+1x tv Samsung UE40ES5500
1X anténa ColorSupra naklopená na 45°
Zesilovač na svorkách Teroz 453+rozbočovač
Svod max.18m
Přijímané kanály č:33,37,42,46,47,51,55,57,58,59,60
Za inverze německé muxy na kanálech č.22,27-nekódované,28-kódován


cloe

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #21 kdy: 16. 12. 2014, 20:11:56 »
Moc děkuji všem co se vyjádřili ...a rovnou píšu - ozvala jsem se! A doopravdy jsem žena  :D. Bohužel, která má muže věně pryč, takže když se těší s malou dcerkou na vánoční pohádky, vezme vše do vlastních rukou než čekat na chlapa. Máte pravdu, že na odborníka jsem myslela, až v poslední řadě. Celý dům je od odboníka udělaný, vše po bytech rozvedený a já si říkala, že koupím malou levnou telku a užijeme si ty pohádky a že to nebude přeci žádný problém to naladit. Pokojová anténa mě nikdy nenapadla jako první, jako první byla ta rozdvojka z antény na střeše, když ale soused přilítl, že mu jde díky tomu jen to co jsem psala, mi rodiče půjčili pokojovku. S ní jsem chtěla pouze zkusit zda vůbec něco chytnu, a kupodivu jsem až překvapená kolik toho jde. Ještě jsem si s tím v noci pohrála a dala jí někam jinam, mám už 13 programů, kde je čt atd., muslím mux1...ale stále chybí mux2 tedy nova a prima. Dnes jsem taky vyhnala toho souseda na střechu, že prostě není možné, aby to najednou nešlo po tom co jsem to zapojili a hned vypojili....no hnul anténou a má zase vše, včetně novy. Takže jak vidím s pokojovkou už asi víc hýbat nebudu a zkusím ukecat souseda ještě jednou rozdvojit anténu na střeše, třeba to teď už půjde. Při kupování té rozdvojky a kabelu mi to pan odborník vysvětloval, že se sníží kvalita signálu.
Takže děkuji všem za rady i nerady :-) a určitě se ozvu jak jsem dopadla.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #22 kdy: 16. 12. 2014, 20:48:23 »
Pokud by to ale opět nešlo tak prostě pasiv rozbočovač už nedostačuje a je potřeba aktivní + napájecí výhybka, dobré zkušenosti mám s tímto: http://www.eltasat.cz/prislusenstvi/aktivni-rozbocovac-2x-vystup-423x  Rozdvojení přímo na střeše opravdu ale pouze tehdy pokud bude ten rozbočovač 100% chráněn před vlivy počasí poněvadž je určen pouze na vnitřní montáž.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #23 kdy: 16. 12. 2014, 21:22:44 »
Ta cena za tuto prkotinu je tam ovšem opravdu strašná.....
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #24 kdy: 16. 12. 2014, 21:41:34 »
..to je fakt, Teroz T 465 je s tím samým tranzistorem a o polovic levnější. Rozbočovač už doma mají.


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #25 kdy: 16. 12. 2014, 22:39:35 »
OBjednej to přímo z teroz,cz
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #26 kdy: 17. 12. 2014, 07:04:00 »
Ta cena za tuto prkotinu je tam ovšem opravdu strašná.....

Už ani nevím na kolik to tehdy přišlo, letos jsem ho po letech vyřazoval a nahrazoval čtyřvýstupovým a ten přišel tuším i s dopravou z Terozu na cca 620 Kč, přesně už nevím takže tenhle dvojvýstup zase tak strašný snad nebude.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #27 kdy: 17. 12. 2014, 15:44:33 »
OBjednej to přímo z teroz,cz
Ivo Záborec to má za poloviční cenu a ještě s nižším šumovým číslem...
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 313
    • Zobrazit profil
Re:Prosím o radu, jde mi naladit pouze multiplex4
« Odpověď #28 kdy: 18. 12. 2014, 08:18:07 »
A jste si jistá, že jste rozbočovač zapojila dobře? Situace, kdy po rozbočení signálu dojde k výpadku  prakticky všech přijímaných multiplexů až na ten co hraje i na kus drátu je divná. Mezi signály jsou zpravidla mírné rozdíly, jak v síle, tak v kvalitě, takže by bylo přiměřené, pokud by přeci jen něco zůstalo hrát. Navíc proč po montáži a opětovné demontáži rozbočovače bylo nutné dosměrovat znovu anténu? Nemá náhodou soused zesilovač, který jste rozbočovačem vyřadila z činnosti? Pro mě je na vašich pokusech stále dost otázek pro jednoznačnou odpověď. :)


 

reklama