Autor Téma: HDTV setTopBox  (Přečteno 4935 krát)

Jarda L

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
HDTV setTopBox
« kdy: 02. 06. 2010, 08:05:40 »
Prosím o radu. V našem paneláku se dokončuje STA, kde bude možnost DVB-T a DVB-S příjmu. Potřeboval bych radu od zkušenějších jaký HDTV setTopBox si pořídit. Nejsem náročný, spíš bych preferoval dobrý poměr výkon/cena. Možnost záznamu by byla dobrá, ale spíš jen okrajově, jelikož vlastním DVB-T HDD rekordér a tak bych HDTV setTop box využil spíš jen na občasné nahrání pořadů, které v DVB-T nejsou. Když jsem procházel internet, tak mě parametry zaujal STB FERGUSON ARIVA 200 HD DVB-S2 (http://www.videotech.cz/hdtv-prijimace/ferguson-ariva-200-hd-dvb-s2). Jelikož jsem v DVB-S nováčkem, nevím jestli je to dobrá volba. Prosím jestli někdo tento přijímač vlastní, zda by se nepodělil o zkušenosti. Navíc nevím, zda tento přijímač zvládne nové šifrování IRDETO (slyšel jsem že s univerzálníma čtečkama, kterou STB má, může být v budoucnu problém). Nebo bych se měl podívat spíš po něčem jiném? Díky za rady. Jarda
-----
TV: Samsung LE37B650
bude možnost přijímat družice - Astra 23 a 19

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


David Rácz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 34
    • ICQ komunikátor - 386244949
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HDTV setTopBox
« Odpověď #1 kdy: 02. 06. 2010, 10:27:23 »
Tento Ferda není špatný a zatím v UNI čtečce karta hraje. Až za pár let bude jen Irdeto, nevyhnete se koupi CI modulu. Přesto za podobné peníze bych raději koupil Comag SL90 HD (nebo model 100) Je to u mě vyzkoušená mašinka, prodal jsem jich už dost a všichni jsou spokojeni. Samozřejmě má funkci PVR a dokonce je USB vstup vzadu, čili nemusíte mít otevřená dvířka, když tam budete cpát kabel od HDD nebo flešku. Hlavně nekupujte satelitní přijímač pro SD vysílání - nemá budoucnost a HD kanály budou časem růst jako houby po dešti. Osobně si nedokáži např.už ani představit, že bych např.koukal na jinou Novu, než-li tu v HD verzi!
satelit 19,2 + 23,5 - Skylink, Comag SL100HD/PVR
terestrial - DVB-T Krašov
LCD TV Panasonic Viera 32"HD Ready 100Hz
favorit.channels - Histrory HD, HBO HD, Discovery, Nat.Geographic, Viasaty, ČT24, ČT2, Leo TV


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 533
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HDTV setTopBox
« Odpověď #2 kdy: 02. 06. 2010, 11:05:27 »
... STA, kde bude možnost DVB-T a DVB-S příjmu .... bude možnost přijímat družice - Astra 23 a 19
Z Vaší úvahy se nedá poznat, jaký typ signálu budete mít skutečně na bytové zásuvce. Pokud by to byl "pravý" satelitní signál, jen jediný vývod by stejně neumožňoval souběžné nahrávání jiného pořadu, ale asi ani sledování další stanice na druhém TV v domácnosti. Pokud budou DVB signály konvertovány do analogu, to není moderní koncepce. Další možnost je i ve vytvoření jakési digitální domovní kabelovky, do které se překlopí stanice z DVB-T i DVB-S. Máte představu o legálním přístupu k očekávané programové skladbě? Ono to nemusí být tak snadné a nebude možná záležet jen na typu přijímače ve Vaší domácnosti. Zkuste nejprve zjistit skutečný stav projektu a všechny detaily, které by mohly příjem komplikovat.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HDTV setTopBox
« Odpověď #3 kdy: 02. 06. 2010, 11:13:01 »
Mám tento přístroj asi 3 týdny. Neseká se, má přehledné menu, je jednoduchý na ovládání. Vadí mi, že musím mít otevřené dvířka kvůli Flešce. Na HD se nedá nahrávat, protože STB sice disk uspí, ale při naběhnutí nevzbudí. Disk musí mít vlastní zdroj. Já nahrávám na flešku Patriot 32, a nemám problém ani s HD.Pokud nastavíte na časovači nahrávání, napíše mi, že nahrává a na nic se nedá dívat, ani na nahrávaný pořad. Pokud se dívám na nějaký program a zmáčknu tlačítko nahrávání, tak se na něho mohu dívat a pohybovat se v něm dopředu i dozadu. Nahrávka může býd tlouhá 100 hodin a délka se dá, během nahrávání měnit. Českou kartu mám v CI modulu, tu univerzální používám na polskou kartu. Občas se mi stane, a to jenom u jednoho programu, že mi ho nerozkoduje, musím se tedy vrátit na jiný program a zpět už mi ho rozkoduje. Je to poměrně levný přístroj, a za ty peníze je super.


Jarda L

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HDTV setTopBox
« Odpověď #4 kdy: 02. 06. 2010, 14:00:50 »
Díky za reakce a rady. Signál nebude nijak převáděn. Bude to prý jakoby jsme měli jen společnou parabou a anténu pro DVB-T. Tj. Když někdo bude chtít DVB-S koupí si DVB-S settopbox a dekódovací kartu, kdo bude chtít DVB-T, koupí si TV nebo setTopBox s DVB-T tunerem. Já jsem chtěl k hlavní telce do obýváku DVB-S a zbytek (DVD rekordér, telka v kuchyni) bych nechal na DVB-T. Každopádně díky moc za pomoc.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: HDTV setTopBox
« Odpověď #5 kdy: 02. 06. 2010, 14:10:34 »
Díky za reakce a rady. Signál nebude nijak převáděn. Bude to prý jakoby jsme měli jen společnou parabou a anténu pro DVB-T. Tj. Když někdo bude chtít DVB-S koupí si DVB-S settopbox a dekódovací kartu, kdo bude chtít DVB-T, koupí si TV nebo setTopBox s DVB-T tunerem. Já jsem chtěl k hlavní telce do obýváku DVB-S a zbytek (DVD rekordér, telka v kuchyni) bych nechal na DVB-T. Každopádně díky moc za pomoc.
jinak, ještě pár věcí je zde: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=238.0
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 533
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HDTV setTopBox
« Odpověď #6 kdy: 02. 06. 2010, 18:09:27 »
Signál nebude nijak převáděn. Bude to prý jakoby jsme měli jen společnou parabou  ... Já jsem chtěl k hlavní telce do obýváku DVB-S ...
Hezky řečeno, ale hůře se to realizuje. Běžný satelitní přijímač po jediném koaxu posílá signály do LNB pro přepínání polarizace a pásem. Kdo ze sousedů tedy bude určovat, na které stanice se budou ostatní dívat? Nebo si budete muset STA vybavit multipřepínačem a neřešit to jako při individuálním příjmu na jediné TV. Nebo je Vás v domě málo a třeba OCTO LNB pro 8 účastníků vám bude stačit?  ???

Zkuste se na problematiku vícenásobného kolektivního příjmu DVB-S podrobněji podívat ve zdejších diskuzích, nebo na internetu obecně. ::)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Jarda L

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HDTV setTopBox
« Odpověď #7 kdy: 02. 06. 2010, 19:14:37 »
Já ale neřeším relaizaci. Uvidíme až to dokončej, jestli je moje představa reálná. Jestli to nepude, tak zůstanu u DVB-T. No a jestli mi satelit bude hodně chybět, tak dokoupení paraboly a LNB už tolik sestavu neprodraží. Pojmům, který uvádíte moc nerozumím, ale dokončení rozvodů by mělo být hotovo do 14 dnů, tak jsem se chtěl jen informovat na setTopBox, kdyby byl z STA možný příjem jak DVB-T, tak DVB-S (bylo deklarováno, že ano). Teď aspoň vim, že pokud to pude, tak Ferguson nebo Comag není špatná volba. To mi k životu zatím stačí  :) Ale díky za upozornění - chtěl jsem setTopBox koupit předem, abych byl "připraven". Teď raději počkám, jak to celý dopadne a co tedy (ne)bude fungovat... Díky. Jarda


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 533
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HDTV setTopBox
« Odpověď #8 kdy: 02. 06. 2010, 19:23:42 »
... chtěl jsem setTopBox koupit předem, abych byl "připraven". Teď raději počkám, jak to celý dopadne a co tedy (ne)bude fungovat...
To je opravdu rozumný přístup. Pokud nemáte vlastní zkušenosti, počkejte si na reálný stav po dokončení instalace. Snad bude někdo z Vašich sousedů schopen funkci vaší STA předvést v konkrétních podmínkách a potom se lépe rozhodnete, co je v možnostech STA i jakému STB je vhodné dát přednost. Pokud ale takový soused nebude, nebo nebude ochoten se "pochlubit", měl by Vám detailní charakteristiky STA sdělit její správce a provozovatel a ten by měl být schopen i její funkčnost předvést všem připojeným.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další