Autor Téma: DVB-T2 H.265 TELEVIZOR  (Přečteno 295060 krát)

P D

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #75 kdy: 19. 10. 2014, 11:49:41 »
Ptal jsem se na Samsungy v EW a podle prodejce všechny TV smart z roku 2014 maj kodek H265. Kamenem úrazu je, že spousta z nich nemá DVB T2, jako třeba UE40H6470. Člověk by se z toho zvencnul. Pokoušel jsem se dát na stránkách Samsungu filtr a nějak vyselektovat DVB T2 + 102 cm a nic. Jejich filtr je nefunguje.

K diskuzi o H265 bych zmínil anketu, kterou dal pan Herwig k jedný svojí recenzi televize. Většina lidí odpověděla, že televizi bez DVB T2 H264 by si nekoupila. V diskuzi se jim hnedka začalo nadávat do hlupáků. Já bych použil výraz "lidi uvedený v omyl". Vemte si, jakejma nesmyslama nás zahrnujou prodejci, technická podpora nebo televize/noviny.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Z

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #76 kdy: 19. 10. 2014, 18:40:52 »
Ptal jsem se na Samsungy v EW a podle prodejce všechny TV smart z roku 2014 maj kodek H265. Kamenem úrazu je, že spousta z nich nemá DVB T2, jako třeba UE40H6470. Člověk by se z toho zvencnul. Pokoušel jsem se dát na stránkách Samsungu filtr a nějak vyselektovat DVB T2 + 102 cm a nic. Jejich filtr je nefunguje.

K diskuzi o H265 bych zmínil anketu, kterou dal pan Herwig k jedný svojí recenzi televize. Většina lidí odpověděla, že televizi bez DVB T2 H264 by si nekoupila. V diskuzi se jim hnedka začalo nadávat do hlupáků. Já bych použil výraz "lidi uvedený v omyl". Vemte si, jakejma nesmyslama nás zahrnujou prodejci, technická podpora nebo televize/noviny.

Já už jsem se díval na více stránek výrobců a ty jejich filtry jsou k ničemu, nenašel jsem stránky, kde by jím to 100% fungovalo.

Jinak lidi nejsou uvedeny v omyl, je to logické a řekl bych, že ty lidi i já trochu přemýšlí.... Přirovnal bych to k tomu, že mi tady někdo ,,nutí,,  nehledět na něco jako třeba abych si koupil TV z roku 2010, když si můžu koupit model 2014, možná jsou ty tv stejné, ale nový model má něco navíc(např. DVB-T2) co je zbytečné, co nevyužiju, nepotřebuji, tak tady lidi hodnotí technologii DVB-T2. Otázkou tedy je proč bych si měl kupovat něco cenově porovnatelného, a přitom jen starší verzi. Možná tu jen diskutují prodejci elektroniky, kteří se snaží doprodat staré TV jen s DVB-T a proto píšou, že DVB-T2 je v TV zbytečnost.... Proto já osobně si TV bez DVB-T2 nekoupím, ale počkám si ještě na H.265.. a že budou Vánoce už teď? No a , já si je udělám třeba v červnu....  ;D


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #77 kdy: 19. 10. 2014, 20:18:34 »
Ptal jsem se na Samsungy v EW a podle prodejce všechny TV smart z roku 2014 maj kodek H265. Kamenem úrazu je, že spousta z nich nemá DVB T2, jako třeba UE40H6470. Člověk by se z toho zvencnul. Pokoušel jsem se dát na stránkách Samsungu filtr a nějak vyselektovat DVB T2 + 102 cm a nic. Jejich filtr je nefunguje.

K diskuzi o H265 bych zmínil anketu, kterou dal pan Herwig k jedný svojí recenzi televize. Většina lidí odpověděla, že televizi bez DVB T2 H264 by si nekoupila. V diskuzi se jim hnedka začalo nadávat do hlupáků. Já bych použil výraz "lidi uvedený v omyl". Vemte si, jakejma nesmyslama nás zahrnujou prodejci, technická podpora nebo televize/noviny.
Nadávat do hlupáků se jim začalo až v momentě, kdy si tito jedinci nenechali vysvětlit, že nákup televizoru s T2 tunerem je naprostá zbytečnost. Nejhorší totiž je, když někdo přijde na diskuzi s pevným přesvědčením co si chce koupit a doufá, jak mu jeho "skvělý" nápad všichni posvětí a nechce slyšet nic jiného, než doporučení.
Mimochodem televizor s T2 osobně tunerem nezatracuji, ale pouze v případě, že je jeho cena identická (nebo nižší), než ekvivalent bez T2 tuneru.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 679
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #78 kdy: 19. 10. 2014, 20:31:42 »
Ptal jsem se na Samsungy v EW a podle prodejce všechny TV smart z roku 2014 maj kodek H265. Kamenem úrazu je, že spousta z nich nemá DVB T2, jako třeba UE40H6470. Člověk by se z toho zvencnul. Pokoušel jsem se dát na stránkách Samsungu filtr a nějak vyselektovat DVB T2 + 102 cm a nic. Jejich filtr je nefunguje.

K diskuzi o H265 bych zmínil anketu, kterou dal pan Herwig k jedný svojí recenzi televize. Většina lidí odpověděla, že televizi bez DVB T2 H264 by si nekoupila. V diskuzi se jim hnedka začalo nadávat do hlupáků. Já bych použil výraz "lidi uvedený v omyl". Vemte si, jakejma nesmyslama nás zahrnujou prodejci, technická podpora nebo televize/noviny.
Je na každého svobodné vůli, kým nebo čím se nechá ovlivňovat. Pokud je většina národa stále schopna hledět na Televizní noviny na Nově nebo Láďu Hrušku na Primě, tak je to problém těchto jedinců.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #79 kdy: 19. 10. 2014, 20:34:23 »
Přesně tak Alexi. Ale stejně jim to nevymluvíš poněvadž mají svoji pravdu, T2 tam mít prostě musím i když mi k ničemu nebude, soused ji přece ještě taky nemá tak budu první.  ;D
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #80 kdy: 19. 10. 2014, 20:49:30 »
Teď se mně v narážce na toho souseda vybavila 15 let stará věc, a to mobilní telefon Siemens S25, kde byl jako první WAP a opěvné články na webu na sebe nenechaly dlouho čekat (http://mobil.idnes.cz/siemens-s25-recenze-0nr-/telefony.aspx?c=990823_0001657_telefony) a frajeři kupovali jak o život. No a když se ten WAP reálně spustil, tak se ukázalo, že telefon podporuje pouze verzi 1.0 (kterou nikdo z operátorů nepoužívá) a naopak si neporadí s verzí 1.1 (kterou zavedli operátoři všichni) a nelze to nijak změnit. Takže telefon pro přístup k netu naprosto nepoužitelný a oni frajeři měli najednou v ruce předraženou hračku pouze na volání.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #81 kdy: 19. 10. 2014, 21:05:40 »
 ;D ;D ;D  No někteří by to fakt potřebovali aby konečně přistáli na zem a hlavně dostali rozum.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #82 kdy: 20. 10. 2014, 04:19:44 »
Před osmnácti lety jsem kupoval videorekordér Panasonic za 20 tisíc Kč, v té době se začínalo v analogu vysílat ve stereu, samozřejmě videorekordér v technické specifikaci uváděl, že stereo umí, což byla částečně pravda, videokazety ve stereu ovládal a domácí kino splnilo očekávání, ale přijímat analogový signál nebo jej nahrávat ve stereu neuměl, nepodporoval českou normu, o čemž se výrobce ani prodejce nezmiňoval. Od té doby nekupuji nic dopředu, u čehož nelze okamžitě ověřit funkčnost, protože kdo se nepoučí z vlastní historie, bude nucen si ji zopakovat.
« Poslední změna: 20. 10. 2014, 04:43:20 od Mik Kotanen »


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #83 kdy: 20. 10. 2014, 11:32:06 »
To byla klasika, stereo pouze pro 5,5/5,75 a nikoliv pro 6,5/6,25 (kde byl jenom mono 6,5). U CZ programů jedině pár kabelovek mělo západní zvuk, jinak nic.


Jan Bajger

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 142
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #84 kdy: 20. 10. 2014, 13:25:49 »
V současné době je u televizoru staré video, DVD, zvuková věž s CD, equalizérem, tunerem a zesilovačem, satelit a počítač. Kdyby tam ještě přibyl set-box pro DVB-T2 s HEVC, tak by se to ani moc nepoznalo. Nebo je to opravdu na mašli???


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #85 kdy: 20. 10. 2014, 14:07:17 »
To byla klasika, stereo pouze pro 5,5/5,75 a nikoliv pro 6,5/6,25 (kde byl jenom mono 6,5). U CZ programů jedině pár kabelovek mělo západní zvuk, jinak nic.
To byla ta lepší varianta - německý zvuk, to se dalo lehce upravit. Pak taky ale byly kousky, které měly jen NICAM, s tím nic dělat nešlo.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #86 kdy: 20. 10. 2014, 14:08:28 »
V současné době je u televizoru staré video, DVD, zvuková věž s CD, equalizérem, tunerem a zesilovačem, satelit a počítač. Kdyby tam ještě přibyl set-box pro DVB-T2 s HEVC, tak by se to ani moc nepoznalo. Nebo je to opravdu na mašli???
Pokud máte ještě volný HDMI vstup, tak by to do toho množství snadno zapadlo :-)


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #87 kdy: 20. 10. 2014, 14:11:18 »
V současné době je u televizoru staré video, DVD, zvuková věž s CD, equalizérem, tunerem a zesilovačem, satelit a počítač. Kdyby tam ještě přibyl set-box pro DVB-T2 s HEVC, tak by se to ani moc nepoznalo. Nebo je to opravdu na mašli???
To musíš vědět ty sám, jestli je to (pro tebe) na mašli nebo ne :)  Ale pro někoho, kdo má jenom TV bez dalších krámů okolo, by ten STB na mašli nepochybně byl.

To byla klasika, stereo pouze pro 5,5/5,75 a nikoliv pro 6,5/6,25 (kde byl jenom mono 6,5). U CZ programů jedině pár kabelovek mělo západní zvuk, jinak nic.
To byla ta lepší varianta - německý zvuk, to se dalo lehce upravit. Pak taky ale byly kousky, které měly jen NICAM, s tím nic dělat nešlo.
Je to možné, člověk už zapomíná. Ale i tak mám nějak v paměti, že stereo pro CZ byl celkem oříšek a běžně se dělala jenom úprava na mono. I když to možná bylo spíš z lenosti servisu.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #88 kdy: 20. 10. 2014, 14:35:02 »
Je to možné, člověk už zapomíná. Ale i tak mám nějak v paměti, že stereo pro CZ byl celkem oříšek a běžně se dělala jenom úprava na mono. I když to možná bylo spíš z lenosti servisu.
Bylo to spíš z lenosti a zpočátku i díky nedostatku keramických filtrů pro 6,26MHz. Frekvence byly schválně navrženy zrcadlově proti německým, takže směšováním s 12MHz se z českého sterea stalo německé.


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 H.265 TELEVIZOR
« Odpověď #89 kdy: 20. 10. 2014, 14:38:43 »
Jo, jo, máš pravdu, je to tak. Trochu historie nezaškodí :)