Autor Téma: Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly  (Přečteno 122560 krát)

Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #15 kdy: 12. 09. 2014, 14:29:47 »
že Rumuni to fakt strkají do TV se sat. tunerem

Odkedy sú v Rumunsku dispozícii CI moduly pre DVB-S? Pokiaľ som zachytil, tak zhruba pred rokom začala Rumunská Digi ponúkať moduly, ale nie na DVB-S, ale na DVB-C. Myslím že ak by už v Rumunsku (alebo maďarsku) ponúkali DVB-S moduly, tak by to bolo aj u nás medalizované. Že by mi niečo u mojej obľúbenej spoločnosti ušlo?

http://www.rcs-rds.ro/televiziune-digi-tv/cam - citujem: Poti folosi Digi Smart Cam, doar daca televizorul tau este certificat CI+ (Common Interface Plus) si are tuner digital de cablu (DVB-C).
« Poslední změna: 12. 09. 2014, 14:31:25 od Stefan Bukovan »
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #16 kdy: 12. 09. 2014, 16:10:22 »
..no je možné, že jsem blbě pochopil toto video, kdy Rumun má v ruce jak sat. přijímač Humax, a pak modul, rumunsky nemluvím, takže pokud jsem sem dal nějaké zavádějící info omluva:
http://www.youtube.com/watch?v=0QcMyUMkNIE


alnagon

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #17 kdy: 12. 09. 2014, 19:37:31 »
CI+ slot mám v televizi, ale předpokládám, že pro příjem Digi je třeba mít i satelit. Nebo  se mýlím?


jackino

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #18 kdy: 12. 09. 2014, 19:41:36 »
CI+ slot mám v televizi, ale předpokládám, že pro příjem Digi je třeba mít i satelit. Nebo  se mýlím?
Pokud má televize dvb-s tuner tak stačí parabola natočená na Thor,otázka je jestli ten ci modul bude v televizi funguvat
Dvb-s//13°+19.2°+23.5°+42°
Dvb-t// Cze+Svk+Aut


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #19 kdy: 13. 09. 2014, 14:28:01 »
..no je možné, že jsem blbě pochopil toto video, kdy Rumun má v ruce jak sat. přijímač Humax, a pak modul, rumunsky nemluvím, takže pokud jsem sem dal nějaké zavádějící info omluva:
http://www.youtube.com/watch?v=0QcMyUMkNIE

Netreba ani vedieť rumunsky.... Na uvedenom videu, v čase 1:42 je na krabici s prijímačom uvedené: HDTV CABLE RECEIVER DIGI+C HD2.... Takže nejde o satelitný prijímač Humax, ale o DVB-C prijímač, ktorý Digi dodáva pre užívateľov svojich kábloviek v Rumunsku (neviem či ho dodávajú aj v SR). A video predvádza použitie CI+ modulu pre DVB-C v televízore Samsung. Typ som nepoznal, tak neviem, či obsahuje CI,  alebo CI+ slot, takže či tieto rok staré DVB-C moduly idú aj CI, alebo nie z videa nepoznám.

Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #20 kdy: 16. 09. 2014, 21:28:22 »
No nechci Vám do této "odborné" diskuse nějak zasahovat, na Parabole se o tom dohadují taky. Někdo tam psal o videích na you tube. Koukl jsem a zjistil, že Rumuni to fakt strkají do TV se sat. tunerem a pochybuju, že by byly všechny tak "nové", aby měly slot pro cl+ modul. Ikdyž odborník na tuto oblast nejsem. Na koho by tedy těmi moduly digi mířila? Pokud by nešly v obyčejné šachtě Cl?? Postrádalo by to nějaký obchodní symsl. Jelikož hd kaonů je málo, lidi to chtěj-holt dáme moduly ať získáme klienty-jaké klienty? Přeci potencionálně od Skylinku a Freesatu, ale Ti mají povětšinou přístroj s obyčejným cl slotem...ne-můj selský rozum tohle nebere.

... tak je to tady Rumuni přišli na to, že by s těmi moduly  moc lidí nepřitáhli, už je jasné proč, takže žádný zázrak se zatím nekoná, holt starého psa novým kouskům nenaučíš. Opět se opakuje nálepka nedůvěryhodné firmy. Odvolávám co jsem slíbil a slibuji co jsem odvolal nebo tak nějak.
« Poslední změna: 16. 09. 2014, 21:38:33 od Fox_Mulder »


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #21 kdy: 17. 09. 2014, 09:49:25 »
... tak je to tady Rumuni přišli na to, že by s těmi moduly  moc lidí nepřitáhli, už je jasné proč, takže žádný zázrak se zatím nekoná, holt starého psa novým kouskům nenaučíš. Opět se opakuje nálepka nedůvěryhodné firmy. Odvolávám co jsem slíbil a slibuji co jsem odvolal nebo tak nějak.

Nerozumiem? To akože Digi CZ už moduly PRESTALO ponúkať????

Alebo vychádzate z toho, že väčšina ľudí, čo chcela moduly zistila, že v ich CI slote Digi moduly aj tak nepôjdu, pretože Rumuni využívajú práve CI+ funkcie????
Myslím že každý, kto má televízor Sony, Samsung, LG, alebo Panasonic s DVB-S tunerom vyrobený v posledných 2 rokoch ma´CI+ slot už zabudovaný a nič mu nebráni modul využívať. Naopak, nadávajú tí, čo majú prijímače s desiatkami funkcií, proti ktorým je práve CI+ zamerané (napr. obmedzenie prehrávania záznamu len na prijímač v ktorom bol záznam realizovaný).
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Maxo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 45
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #22 kdy: 17. 09. 2014, 10:39:37 »
Nabízejí, navíc co vím, tak Digi TV už vyčerpala ty své první zásoby Kaonů, možná i tohle je důvod proč se urychlila příprava pro vydávání modulů.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #23 kdy: 17. 09. 2014, 11:21:03 »
... tak je to tady Rumuni přišli na to, že by s těmi moduly  moc lidí nepřitáhli, už je jasné proč, takže žádný zázrak se zatím nekoná, holt starého psa novým kouskům nenaučíš. Opět se opakuje nálepka nedůvěryhodné firmy. Odvolávám co jsem slíbil a slibuji co jsem odvolal nebo tak nějak.

Nerozumiem? To akože Digi CZ už moduly PRESTALO ponúkať????

Alebo vychádzate z toho, že väčšina ľudí, čo chcela moduly zistila, že v ich CI slote Digi moduly aj tak nepôjdu, pretože Rumuni využívajú práve CI+ funkcie????
Myslím že každý, kto má televízor Sony, Samsung, LG, alebo Panasonic s DVB-S tunerom vyrobený v posledných 2 rokoch ma´CI+ slot už zabudovaný a nič mu nebráni modul využívať. Naopak, nadávajú tí, čo majú prijímače s desiatkami funkcií, proti ktorým je práve CI+ zamerané (napr. obmedzenie prehrávania záznamu len na prijímač v ktorom bol záznam realizovaný).
Co mi vnucujete Digi.cz? Neřeším Digi cz, vlastním chalupu na Turzovce kam jezdím skoro každý víkend a trávím dost času. Platím Digi.sk. O modulu jsem uvažoval (kvůli PL), s tím, že si sem dovezu svůj starší nevyužitý hd box.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #24 kdy: 17. 09. 2014, 11:30:20 »
Nabízejí, navíc co vím, tak Digi TV už vyčerpala ty své první zásoby Kaonů, možná i tohle je důvod proč se urychlila příprava pro vydávání modulů.

V ČR je momentálně situace taková, že "omezené množství" modulů je skladem, to jsem dnes zjistil na infolince Digi. Operátorka ale předem upozornila na nutnost mít "certifikovaný přijímač" kompatibilní se zmíněným modulem. Pokud si klient náhodou objedná modul a zjistí, že mu v boxu nefunguje, pak jej údajně do 14dnů může vrátit. To je ale nabídka pro ty, kteří už Digi mají. Jak by to bylo s novými zákazníky nenvěděla říct, pošlou mi ale mail.
Mám známého "montážníka", který je jejich smluvní partner a má slíben modul na odzkoušení domů, ještě mu ale nedošel. Potvrdil mi, že pár jeho klientů už se na modul ptala, ale nikdo z nich nemá patřičný box. Ale řekl mi, že ikdyž by modul v "klasickém boxu s cl šachtou pojede" montovat to nebude, nikdo nevylučuje eventuelní komplikace do budoucna. Tak asi tak.
« Poslední změna: 17. 09. 2014, 11:59:54 od Fox_Mulder »


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #25 kdy: 17. 09. 2014, 17:16:27 »
Co mi vnucujete Digi.cz? Neřeším Digi cz, vlastním chalupu na Turzovce kam jezdím skoro každý víkend a trávím dost času. Platím Digi.sk. O modulu jsem uvažoval (kvůli PL), s tím, že si sem dovezu svůj starší nevyužitý hd box.

Tak ak máte Digi SK tak nechápem prečo točíte o nejakých RUMUNOCH.... Digi Slovakia je už VYŠE ROKA vo vlastníctve SLOVAK TELEKOMU.
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #26 kdy: 17. 09. 2014, 17:42:12 »
Fajn Štefan, melte si taky okolo furt to svoje, telekom je papírově vlastní, ale praktiky a přístup zůstávají stále rumunské myšleno ve vztahu ke svým klientům. Toť vše.