Autor Téma: Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly  (Přečteno 122794 krát)

Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 687
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« kdy: 12. 09. 2014, 08:47:57 »
Na jednom z konkurenčním webů jsem objevil informaci, že Digi TV prý nabízí klientům nově i CAM moduly. Asi jsem nevidomý, ale na webu téhle satelitní služby jsem to mezi aktualitami nenašel, viz: http://cz.digi.tv/novinky.html, tak bych se chtěl zeptat, odkud informace pochází. Díky!
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


black 13

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 25
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #1 kdy: 12. 09. 2014, 09:27:08 »
Uz to v tych novinkach je zverejnene - a aj v novom cenniku.


P. H.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 46
    • Zobrazit profil
    • E-mail


dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #3 kdy: 12. 09. 2014, 09:32:10 »
Je tam napsáno, že modul je CI+ takže v normálních CI slotech nebude zřejmě fungovat.
Na to bacha. Je to velice důležité. Myslím, že na spoustu oblíbených Linux přijímačů tím pádem můžete zapomenout.


black 13

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 25
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #4 kdy: 12. 09. 2014, 10:45:04 »
CI+ CAM je spätne kompatibilný s CI slotom, takže by to malo fungovať - s výnimkou kedy poskytovateľ služieb vyžaduje nejaké špeciálne štandardy, ktoré vie poskytnúť iba CI+ slot. Neviem či to tak bude v prípade DIGI TV.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #5 kdy: 12. 09. 2014, 10:57:12 »
To není vůbec pravda. CI+ modul může být sice kompatibilní se starším CI slotem, ale jenom pokud si to provozovatel platformy výslovně přeje a trvá na tom (např. Skylink).


black 13

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 25
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #6 kdy: 12. 09. 2014, 11:10:05 »
A čo som asi napísal vyššie??? Ešte raz špeciálne pre teba: "s výnimkou kedy poskytovateľ služieb vyžaduje nejaké špeciálne štandardy, ktoré vie poskytnúť iba CI+ slot."


dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #7 kdy: 12. 09. 2014, 11:19:04 »
Záleží co nazýváš speciálním standardem. Na Wikipedii je to vysvětleno tak, že provozovatel často označuje HD programy jako "CI+ protected". Protože CI+ nabízí lepší úroveň zabezpečení před pirátským příjmem. Takže se jedná zřejmě o nějaký jednoduchý příznak.

Citát:
"Old television receivers, which have CIv1 CI-slot, can be used with CI+ CAM and vice versa, but for viewing only those of TV programs which are not marked as CI+ protected."


black 13

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 25
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #8 kdy: 12. 09. 2014, 11:44:56 »
Zjednodušene povedané sú to funkcie, ktoré sú podporované CI+ a nie sú podporované starším CI. Záleží to ale od operátora, či tieto funkcie na príjem svojich programov vyžaduje. Jednou z nich je samozrejme aj zvýšenie bezpečnosti. jeden z najdôležitejších rozdielov je, že výstupný signál z CI je odkódovaný (možnosť bezproblémového nahrávania), kým výstupný signál z CI+ je kódovaný.
Celkom dobre je to spracované napr. tu:
http://www.ci-plus.com/data/ci-plus_overview_v2011-11-11.pdf


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 074
    • Zobrazit profil
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #9 kdy: 12. 09. 2014, 12:14:51 »
zpětná kompatibilita znamená, že do „nového“ slotu CI+ můžeš dát „starý“ modul CI. Nikoli naopak.

Prakticky to znamená, že na výstupu modulu budou zakódovaná data, se kterými si mateřský přístroj neporadí. Slovem zakódovaná, myslím skutečně kódování. Na výstupu CI+ jsou data descramblovaná (dešifrovaná) aktuálním klíčem, ale zakódovaná.

Je mi líto, když se u nás dvě odlišné technologie práce s daty (coding a scrambling) nevhodně překládají jako KÓDOVÁNÍ. Běžného uživatele a laika to jen mate.
« Poslední změna: 12. 09. 2014, 12:22:59 od Petr Svoboda »


dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #10 kdy: 12. 09. 2014, 12:37:05 »
Všechno je v rukou provozovatele platformy. Jedná se o zabezpečení těch sportovních přenosů, samotného dekódovaného audia a videa. A cílem je omezit jejich streamování na internetu.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #11 kdy: 12. 09. 2014, 13:15:23 »
No nechci Vám do této "odborné" diskuse nějak zasahovat, na Parabole se o tom dohadují taky. Někdo tam psal o videích na you tube. Koukl jsem a zjistil, že Rumuni to fakt strkají do TV se sat. tunerem a pochybuju, že by byly všechny tak "nové", aby měly slot pro cl+ modul. Ikdyž odborník na tuto oblast nejsem. Na koho by tedy těmi moduly digi mířila? Pokud by nešly v obyčejné šachtě Cl?? Postrádalo by to nějaký obchodní symsl. Jelikož hd kaonů je málo, lidi to chtěj-holt dáme moduly ať získáme klienty-jaké klienty? Přeci potencionálně od Skylinku a Freesatu, ale Ti mají povětšinou přístroj s obyčejným cl slotem...ne-můj selský rozum tohle nebere.


dubailove.forum

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #12 kdy: 12. 09. 2014, 13:21:47 »
Myslím, že jsme tady celkem minimálně dva, co to už dobře chápeme. Jedná se o "copy protection". To znamená zabezpečený přenos videa a audia. Pokud by se na cestě mezi modulem a televizí někde objevilo v nekódované podobě, tak by se dalo snadno streamovat po internetu. Což je noční můra všech provozovatelů sportovních kanálů.


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #13 kdy: 12. 09. 2014, 13:59:28 »
Vzhľadom k tomu, že UPOZORŇUJÚ "na možnost, že modul by nemusel s televizorem nebo set-top-boxem správně fungovat" tak pravdepodobne budú využívať funkcie CI+.


Citace
Koukl jsem a zjistil, že Rumuni to fakt strkají do TV se sat. tunerem a pochybuju, že by byly všechny tak "nové", aby měly slot pro cl+ modul
CI+ V1.0 bola predstavená v roku 2008. V1.1 a 1.2 v roku 2009 a V1.3 myslím v roku 2011.... Dnes máme rok 2014
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Digi TV prý nabízí klientům CAM moduly
« Odpověď #14 kdy: 12. 09. 2014, 14:19:35 »
..Koukl jsem a zjistil, že Rumuni to fakt strkají do TV se sat. tunerem a pochybuju, že by byly všechny tak "nové", aby měly slot pro cl+ modul. ..
Alespon nektere televizory uz pred 5 roky CI+ slot urcite mely a v te dobe pokud se nepletu taky zacinaly zabudovane satelitni tunery. Jeden priklad za vsechny: Sony 40z5800