Autor Téma: Problém s TP 11419/H 11815 5/6  (Přečteno 15207 krát)

Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #15 kdy: 10. 09. 2014, 19:50:15 »
jasan, není to jednoduché nasavit v takových podmínkách a nedivím se, že to vibruje, zkusil bych to nějak vyztužit a pak přenastavit.
neuměle jsem to zvýraznil

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #16 kdy: 10. 09. 2014, 20:21:18 »
jasan, není to jednoduché nasavit v takových podmínkách a nedivím se, že to vibruje, zkusil bych to nějak vyztužit a pak přenastavit.
neuměle jsem to zvýraznil


Něco zkusim vymyslet, co by se tam dalo dát aby to zůstalo držet, ted jak se hromadně zatepluje tak je to napytel, a ty držaky to je jak gumový... kdyby vyraběli něco co by se tam dalo dat nejak na pevno....
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #17 kdy: 10. 09. 2014, 20:43:04 »
Podle fotek to máš 3 patra pod střechou, pokud to je průchodné, stčil bych ji nahoru a kabel do bytu stáhl třeba přes technickou stoupačku (elektrošachta). S tímhle uchycením bude problém furt.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #18 kdy: 10. 09. 2014, 20:54:33 »
Podle fotek to máš 3 patra pod střechou, pokud to je průchodné, stčil bych ji nahoru a kabel do bytu stáhl třeba přes technickou stoupačku (elektrošachta). S tímhle uchycením bude problém furt.

panelak ma 7 pater (8 pokud počitate přízemí P jako patro), jsem ve 4tem, a na střechu mě nepustěj, to je ten problém..... jinak bych si tam ten sat dal, utahnul na pevno, a stahnul šachtou dolů, ale problém je že nikoho nahoru nepustěj...
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Fanda Bukovjan

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 151
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #19 kdy: 10. 09. 2014, 21:14:24 »
A co přenosová trasa..jinak tu montáž dělal kdo podle fotek- upevnění kabelu?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


PetoBB

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #20 kdy: 11. 09. 2014, 16:53:08 »
jaroslav Honzík, mám podobné problémy aj s týmto TP.

Moja konfigurácia: Intel i7 3770k, 16GB DDR Kingston, MB Gigabyte Sniper M3, SSD Samsung PRO 128GB, Asus DC2T 7970, zdroj  Seasonic Platinum 1000W a sat. kartu používam TBS 6925 v spojení s Gibertini 100XP, LNB Inverto Ultra Black Single, koaxiál celomedený, motor DG 380S Speedy.

Pred pár týždňami nastal u mňa problém, ktorý dovtedy neexistoval. Na niektorých HD programoch mi začal obraz ukazovať artefakty. Ako príklad uvádzam aj už tu spomenutý JEEM HD 11419/H 11815 5/6, ale napríklad aj na 13E 12478/H/2990 KBS WORLD HD alebo 13E 12476/H/29900 RT HD. Skúšal som zapojiť cez TBS prostredníctom LOOP v tom istom čase bežiaci AZbox Premium HD+, kde tieto programy bežali bez problémov, žiadne artefakty, nádherný, stabilný obraz.

Tu je video z tohto testu:  https://www.youtube.com/watch?v=hG2heFZzr6o

Otázka je, či nepoužívame rovnaký HW a tak nemáme spoločný problém...?


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #21 kdy: 11. 09. 2014, 17:08:06 »
jaroslav Honzík, mám podobné problémy aj s týmto TP.

Moja konfigurácia: Intel i7 3770k, 16GB DDR Kingston, MB Gigabyte Sniper M3, SSD Samsung PRO 128GB, Asus DC2T 7970, zdroj  Seasonic Platinum 1000W a sat. kartu používam TBS 6925 v spojení s Gibertini 100XP, LNB Inverto Ultra Black Single, koaxiál celomedený, motor DG 380S Speedy.

Pred pár týždňami nastal u mňa problém, ktorý dovtedy neexistoval. Na niektorých HD programoch mi začal obraz ukazovať artefakty. Ako príklad uvádzam aj už tu spomenutý JEEM HD 11419/H 11815 5/6, ale napríklad aj na 13E 12478/H/2990 KBS WORLD HD alebo 13E 12476/H/29900 RT HD. Skúšal som zapojiť cez TBS prostredníctom LOOP v tom istom čase bežiaci AZbox Premium HD+, kde tieto programy bežali bez problémov, žiadne artefakty, nádherný, stabilný obraz.

Tu je video z tohto testu:  https://www.youtube.com/watch?v=hG2heFZzr6o

Otázka je, či nepoužívame rovnaký HW a tak nemáme spoločný problém...?

to tam maš 3 kompy a televizi, nebo 3 televize a pc? :O ..... no ja použivam DVB Wiever a tuner mam TBS 5980, a mam menši parabolu.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


PetoBB

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #22 kdy: 11. 09. 2014, 17:13:37 »
Mám tam 4 monitory, pričom ten hore používam ako TV v spojení so sat. kartou. To však nie je podstatné. Išlo mi skôr o to, že či nemáme podobný problém a zdá sa, že by to mohlo byť. Spoločný menovateľ je TBS! Vedel by si otestovať tie ďalšie dve frekvencie, ktoré som napísal? Ja používam ako SW DVB Dream, ale testoval som aj DVB Viewer, AltDVB, rôzne kodeky, video renderingy, ovládače od TBS a dokonca som kartu inštaloval aj do iného PC. Artefakty na spomenutých programoch boli vždy, žiadna zmena. Ja mám podozrenie na chybu karty, ktorá je v tomto čase v Olmi.cz na reklamácii a čakám na vyjadrenie...


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #23 kdy: 11. 09. 2014, 17:19:34 »
Upgrade FW té karty by to možná pořešilo, jinak Gibertini 100 je jedna z nejsolidnějších parabol na trhu, s ní musí jet ty TP jako z praku. Zkuste ještě zda naladíte TP s NBA 11387V,30000,5/6.
J. Honzík:
proč cituješ někoho komu odpovídáš přímo, pak je toto vlákno na 2 strany obsahu, ale informace na pouze na jedinou!


PetoBB

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #24 kdy: 11. 09. 2014, 17:33:47 »
Fox_Mulder ďakujem za odpoveď, ALE FW sa tam upgradovať nedá, je to karta poslednej revízie 2.3. Tá parabola a LNB je nastavená dobre, montáž robila profi firma pred 4 mesiacmi s merákom, hodnoty, ktoré ukazuje "teplomer" v DVB Dream-e a rovnako aj na AZboxe sa nezmenili. Je potrebné zobrať do úvahy fakt, že AZbox tie TP zobrazuje korektne!!!


TP s NBA 11387V,30000,5/6 môžem naladiť jedine na Azboxe, pretože ako som písal, TBS je v tomto čase na reklamácii. Na Azboxe mi NBA TV EUROPE ide (resp ide len zvuk) pretože je to kódované v BISS a nemám key...... (SNR 74%, BEER 0%)


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #25 kdy: 11. 09. 2014, 18:53:36 »
jj, parabola je seřízená gut, a ta sat. karta-bohužel k tomu není co dodat.


PetoBB

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #26 kdy: 11. 09. 2014, 19:43:57 »
Ďakujem Fox za záujem pomôcť, uvidíme, čo reklamácia. Som zvedavý aj na odpoveď on Jaroslava Honzíka...


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #27 kdy: 11. 09. 2014, 20:19:26 »
O.k. v pohodě, pokud je ta karta v záruce, existuje naděje na nějakou výměnu-vrácení peněz. Ono asi ty různé "nahrážky" alá USB tuner, nebo TV/SAT karta do PC nebudou tak citlivé jako standartní boxy. U kolegy Honzíka jde o zle nastavenou/situovanou parabolu určitě, jelikož nenaskenuje slabší TP s NBA. A pravdě podobně i tu kartu i tu kartu


PetoBB

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #28 kdy: 11. 09. 2014, 21:20:07 »
Karta je v záruke, toto je druhá reklamácia, čo som od sat.karty za 240e rozhodne nečakal :(

Čo sa týka citlivosti, tak má omnoho citlivejší tuner ako napr. AZbox Premium HD+ a ak funguje, tak je to super karta!


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #29 kdy: 11. 09. 2014, 23:36:06 »
...240€ darda ta cena!, za to je VU+solo2. S těmi kartami já mám spíše opačné zkušenosti, pravda skystar už min 5let nemám.