Autor Téma: Problém s TP 11419/H 11815 5/6  (Přečteno 15210 krát)

Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« kdy: 07. 09. 2014, 17:40:51 »
Zdravím, mám problém s TP 11419/H 11815 5/6 na 10E již mi opět přestal fungovat, ukáže mi to síla signálu 33 a kvalita 0, předtím mi fungoval, (pokud foukalo tak nešel jako většina kuli poskakovani satelitu), nyní mi nefunguje, všecko mám nastavený dobře, dokonce sem pořešil i tu odchylku +-1 stupeň natáčení funguje přesně, po zadání souřadnic, ale tento TP mi na 10E opět nefunguje, tuší někdo kde mám problém?
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #1 kdy: 08. 09. 2014, 07:40:37 »
Transpondér 11 419, H, 11815, DVB-S2/8PSK, 5/6, pilot ON na 10°E........jde zcela bez problémů!


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #2 kdy: 08. 09. 2014, 16:28:49 »
Transpondér 11 419, H, 11815, DVB-S2/8PSK, 5/6, pilot ON na 10°E........jde zcela bez problémů!

Mě bůhví proč nefunguje, mám parabolu 80ku, ale předtím mi chodil, ted bůhví proč nejde, zkoušel sem poladit nastavení a furt nic...
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #3 kdy: 08. 09. 2014, 18:43:33 »
co máš za příjímač?


i.nosek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 80
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #4 kdy: 09. 09. 2014, 10:16:47 »
Transpondér 11 419, H, 11815, DVB-S2/8PSK, 5/6, pilot ON na 10°E........jde zcela bez problémů!

Mě bůhví proč nefunguje, mám parabolu 80ku, ale předtím mi chodil, ted bůhví proč nejde, zkoušel sem poladit nastavení a furt nic...
Zde se přímo nabízí paralela s "problémovým" transpondérem 11798H pro Skylink na A3B,že?Tento kompresní poměr s těmito parametry prostě potřebuje dostatečný signál,a nelze se tedy divit,že spoustě zákazníků Skylinku už ani 80cm parabola nestačí.Navíc na sousedním HOTBIRDU je na podobných parametrech tr.polské NC+ s podstatně silnějším signálem - cca 11,2dB proti JEEM HD s pouhými 9,1dB(a parabola OP80 má příjmový svazek VĚTŠINOU právě těch cca 3°).
« Poslední změna: 09. 09. 2014, 10:33:19 od i.nosek »
lokalita Havlíčkův Brod - parabola KOVOSAT K140,LNB Invacom SNF-031,10m kabel DRAKA AD 10E,receiver Clarke TECH HD 4100PLUS.Kromě toho ještě K120 a LNB INVERTO SINGLE FLANGE BLACK PRO,OP105 a INVERTO BLACK ULTRA TWIN

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #5 kdy: 09. 09. 2014, 13:02:49 »
No to teda nevím, to zdůvodnění s blízkým hotbirdem se mi nezdá, momentálně je u mě doma bouřka takže nemůžu proměřit, před chvílí jsem na to koukal a signál je normální. Já bych tipoval nějaký problém, který zůstal viset ve flash, ale těžko sousdit, tazatel nereaguje na dotazy jaký má přijímač.
toto je na motorické parabole 90cm - parabola má ale "rezervy" v nastavení, vlivem prudkých deštů mám mírně vyhlý stožár, i přesto je úroveň dostatečná

druhý obrázek toroid t-90 se středem na 17°E


Lvana2

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #6 kdy: 09. 09. 2014, 13:35:08 »
Na základě popsaných indicií si dovolím tvrdit, že se jedná o klasický impedanční zkrat vlivem stárnutí přenosového vedení.
Diagnostika - dotažení všech fkonektorů, změna tvarové stálosti přenosového vedení - pokud se indikace alespoň zčásti změní, je třeba patřičnou část přenosového vedení vyměnit.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #7 kdy: 09. 09. 2014, 21:12:45 »
Mám PC tuner od TBC (do pc), a jen s tímto TP mam problémy, jinak všecko šlape jak hodinky, i nejslabší TP na 23,E, chodí i HBBTV a všecko, jenom právě ten jeden TP na 10E mi nechce chodit, podle mě muže byt problém v nastavení paraboly, to nevím, ale kabely sou nový (Nordix), motor je Amiko DM 3800, a LNB je Inverto Black Ultra, možna mam blbe vzdalenost LNB a parabola (LNB má dlouhej "krk"), netuším, ale všecky jiny TP jedou, skew se nenastavuje u motoru musí byt při ref, pozoci na 0° otáčením motoru se otočí i LNB, a pozice paraboli je v pořásku, ladil sem to podle TP markízi (nejslabší TP na 23,5E), referenční pozice motoru (0ty stupeň) je 14,8 (dle mojeho nastavení podle dishpointeru kde sem koukal jak nastavit souřadnice) Nemám tam ten posun +-1° delal sem to co nejpřesněji.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


i.nosek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 80
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #8 kdy: 09. 09. 2014, 21:39:44 »
No to teda nevím, to zdůvodnění s blízkým hotbirdem se mi nezdá
my jsme řešili stejný problém se švagrem - vyměnili jsme parabolu OP80 za OP105 a signál naprosto v pohodě najel i na pomlouvané ARIVĚ202.Podobně problematický byl příjem i některých transpondérů na 26°E s parabolou OP80 díky přítomnosti A2 a A3B.Po výměně paraboly za OP105 s užším příjmovým svazkem opět problém zmizel.Praxe je někdy poučí více než šedá teorie a proto si za svým tvrzením stojím.
« Poslední změna: 09. 09. 2014, 21:46:45 od i.nosek »
lokalita Havlíčkův Brod - parabola KOVOSAT K140,LNB Invacom SNF-031,10m kabel DRAKA AD 10E,receiver Clarke TECH HD 4100PLUS.Kromě toho ještě K120 a LNB INVERTO SINGLE FLANGE BLACK PRO,OP105 a INVERTO BLACK ULTRA TWIN


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #9 kdy: 09. 09. 2014, 22:54:38 »
Mám PC tuner od TBC (do pc), a jen s tímto TP mam problémy, jinak všecko šlape jak hodinky, i nejslabší TP na 23,E, chodí i HBBTV a všecko, jenom právě ten jeden TP na 10E mi nechce chodit, podle mě muže byt problém v nastavení paraboly, to nevím, ale kabely sou nový (Nordix), motor je Amiko DM 3800, a LNB je Inverto Black Ultra, možna mam blbe vzdalenost LNB a parabola (LNB má dlouhej "krk"), netuším, ale všecky jiny TP jedou, skew se nenastavuje u motoru musí byt při ref, pozoci na 0° otáčením motoru se otočí i LNB, a pozice paraboli je v pořásku, ladil sem to podle TP markízi (nejslabší TP na 23,5E), referenční pozice motoru (0ty stupeň) je 14,8 (dle mojeho nastavení podle dishpointeru kde sem koukal jak nastavit souřadnice) Nemám tam ten posun +-1° delal sem to co nejpřesněji.
Tak především:
1. už jsme tu milionkrát probírali to, že motorická parabola se dolaďuje na referenční družici, která je nejblíže poloze místa vztahující se k zeměpisné délce.
2. tedy základní naladění mělo proběhnout na této! družici a pak na limitních družicích východ-západ.
3. nastavení motorické paraboly můžeme provést i na jiné než referenční (nejbližší družici) za předpokladu, že ta Tvá sranda karta do PC má usuals. Pokud ano, připustmě možnost ladění i třeba podle 23°E, ale na nejproblémovějších TP, to že se jeví Markíza a její TP jako nejslabší nemusí nutně znamenat to, že je nejproblematičtější. Nebudu psát o nastavení dle měřáku, jelikož žádný nemáš.
4. Takže si v tom udělej jasno a zkus si někde vypůjčit jiný nejlíp klasický box.

edit: překlepy
« Poslední změna: 09. 09. 2014, 23:02:58 od Fox_Mulder »


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #10 kdy: 10. 09. 2014, 13:29:15 »
J. Honzík,
v soukr. zprávě máš nějaké info stran signálu z 10°E a screeny z měření na vytypovaných slabších tp. Udělěj co jsem napsal. Pak dej vědět co a jak.
Ale jinak jsem si to přečetl znovu a to jakpíšeš, že se ve větru kinklá parabola je špatně! Dej sem foto jak to máš uchycený, takové špatné uchycení může mít za následek i deformaci talíře.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #11 kdy: 10. 09. 2014, 16:56:12 »
J. Honzík,
v soukr. zprávě máš nějaké info stran signálu z 10°E a screeny z měření na vytypovaných slabších tp. Udělěj co jsem napsal. Pak dej vědět co a jak.
Ale jinak jsem si to přečetl znovu a to jakpíšeš, že se ve větru kinklá parabola je špatně! Dej sem foto jak to máš uchycený, takové špatné uchycení může mít za následek i deformaci talíře.

Ten transponder co jste psal má sílu 37/38 kvalitu 0, nefunguje stejně jako tamten.

http://uloz.to/xgnvK4JM/sat-rar tu par fotek jak to mam udělaný, (LNB foceno když jsem to měl otočený a rovnal jsem to, jinak je chycene v puli krku, nejsem si jist kde ho spravne chytit, jen vim že skew se nenastavuje, o udela motor podle gps souřadnic přes usals otočí přesne na danou družici).
« Poslední změna: 10. 09. 2014, 17:01:41 od Jaroslav Honzík »
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 324
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #12 kdy: 10. 09. 2014, 17:38:48 »
Skew se nastavuje! Pravda jen pro výchozí družici, ale jen nějaké natočení konvertoru vývodem vývodem dolů, nebo na 45°, což jsou nejčastější vývody výstupů konvertoru bych za dobré nastavení nepovažoval. Zvláště pro slabé transpondéry to nemusí být dostatečné. Pokud máte vůli na motoru, bylo by zřejmě vhodné motor rozebrat a vůli vymezit.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #13 kdy: 10. 09. 2014, 17:55:54 »
J. Honzík,
koukal jsem na obrázky:
1. je mi jasné, že skrz zateplení baráku nemůže nikdo vrtat do fasády
2. hodně dobře jsem se podíval na ty fotky a připadá mi, že ta trubka na níž je motor nasazen není kolmá, t.j. pokud máš ten nosný jekl v rovině (horizontálně podle vodováhy) trubka s jeklem nesvírá pravý úhel
3. zdá se mi, že motor s parabolou jakoby mírně vlastní tíhou táhl tu trubku dolů a to asi bude problém, ikdyž soudím podle foto
4. nosná konstrukce je asi měkká
5. pokud se jakákoliv parabola seřizuje, samozřejmě se lnb posouvá směrem od a ke středu paraboly s cílem najít v tvém případě co nejsilnější signál

edit překlepy
« Poslední změna: 10. 09. 2014, 17:59:06 od Fox_Mulder »


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s TP 11419/H 11815 5/6
« Odpověď #14 kdy: 10. 09. 2014, 18:19:29 »
J. Honzík,
koukal jsem na obrázky:
1. je mi jasné, že skrz zateplení baráku nemůže nikdo vrtat do fasády
2. hodně dobře jsem se podíval na ty fotky a připadá mi, že ta trubka na níž je motor nasazen není kolmá, t.j. pokud máš ten nosný jekl v rovině (horizontálně podle vodováhy) trubka s jeklem nesvírá pravý úhel
3. zdá se mi, že motor s parabolou jakoby mírně vlastní tíhou táhl tu trubku dolů a to asi bude problém, ikdyž soudím podle foto
4. nosná konstrukce je asi měkká
5. pokud se jakákoliv parabola seřizuje, samozřejmě se lnb posouvá směrem od a ke středu paraboly s cílem najít v tvém případě co nejsilnější signál

edit překlepy


Mám tam tenhle držák, na 80ku, větši se nedelaj (kdybych chtěl větši parabolu): http://www.eshop-rychle.cz/unihold/eshop/5-1-Predokenni-drzaky-satelitu/0/5/26-Predokenni-drzak-satelitnich-anten-PDS-700-K
a ta trubka se i po přišroubování "kýve" nemaj to udelany že by to mělo držet natvrdo, a na geometrii, ja to mam různe cely podepřeny a poladěný, aby to drželo co nejvic fixně. A seřizuje se to hrozně blbě, když lide nejsou ptáci, abych si přiletel před parabolu a začal "šoupat" a točit LNBčkem... jinak všecko je to "nový" nic několik let starýho :) (motor, parabola....)
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.