reklama

Autor Téma: HD vysílání  (Přečteno 9131 krát)

Filip Bednář

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
HD vysílání
« kdy: 15. 02. 2011, 19:39:42 »
Ahoj, bydlím nedaleko Frýdku - Místku. Nedávno jsme si koupil televizi LG LD350. Anténu máme nastavenou na Ostravu - Hošťálkovice, ale stále se nám nedaří chytnout HD vysílání, ačkoli prodejce uváděl, že má TV  zabudovaný HD DVB-T tuner. Nevíte, čím by to mohlo být? Díky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re: HD vysílání
« Odpověď #1 kdy: 15. 02. 2011, 19:47:54 »
MUX 4 s HD programy vysílá z vysílače Ostrava - 1. máje  nějakým psím výkonem, který dle mapy Písku-Místku ani zdaleka nedosahuje.



spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HD vysílání
« Odpověď #2 kdy: 16. 02. 2011, 03:35:23 »
No jo ,ale to bylo na vás zjistit si jestli je vůbec možné zachytit HD ,prodejce vám nakecá cokoliv,mám vážné obavy,v Havířově to tak tak lapnu,asi by to chtělo poměřit odborníkem,nebo aspoň zjistit v okolí jestli někdo ze sousedů přijímá mux4 !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Vladimír Volný

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 55
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HD vysílání
« Odpověď #3 kdy: 18. 02. 2011, 23:19:20 »
JJ asi to chtělo spíše uvažovat vlastní hlavou a pořídit si spíše Tv s DVB-S(S2) tunerem a talíř. Teď ke stávající TV nezbývá než dokoupit krabičku s DVB-S(S2) a ten talíř. ;)


Filip Bednář

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HD vysílání
« Odpověď #4 kdy: 18. 02. 2011, 23:39:54 »
Tak díky za rady :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HD vysílání
« Odpověď #5 kdy: 19. 02. 2011, 06:39:14 »
Kupovat tv s sat.tunerem je dle mně zásadní chyba,neb tuner nikdy nebude dosahovat parametrů samostat.přístroje-to se nevztahuje na dvb-t,dvb-c !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re: HD vysílání
« Odpověď #6 kdy: 19. 02. 2011, 07:29:52 »

Kupovat tv s sat.tunerem je dle mně zásadní chyba,neb tuner nikdy nebude dosahovat parametrů samostat.přístroje-to se nevztahuje na dvb-t,dvb-c !!!

Tak tak. To jsou zlatá slova.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 501
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HD vysílání
« Odpověď #7 kdy: 19. 02. 2011, 10:08:01 »
Kupovat tv s sat.tunerem je dle mně zásadní chyba,neb tuner nikdy nebude dosahovat parametrů samostat.přístroje-to se nevztahuje na dvb-t,dvb-c !!!
Podle mých zkušeností i integrované DVB-T/C tunery v TV jsou obvykle méně citlivé. Takový STB lze pro DVB-T v slabě pokryté lokalitě vybírat přednostně podle citlivosti, odolnsti na SFN a až v druhém kole podle dalších technických parametrů. U televizoru ale asi vede výběr při nákupu podle typu zobrazovače, úhlopříčky a samotné parametry tunerů bývají až na posledním místě.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Karel831

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
Re: HD vysílání
« Odpověď #8 kdy: 01. 05. 2011, 23:04:38 »
Můj televizor Panasonic je HD ready, ale když jsem naladil Mux4, tak oba HD programy, které jsou v MPEG4 nehrají (zvuk i EPG ano, ale "Žádné video"). Čili MPEG4 zpracují jen Full HD přijímače? Pomohl by set-top-box s MPEG4 propojený s televizorem HDMI kabelem?
Přijímače:
Radio: Panasonic SA-PM09; Sony CFD-S03CP
DVB-T: Panasonic Viera TX-L19X10E, Di-BOX T-30RF, ant. TST
DAB: TechniSat DigitRadio 250


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 490
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: HD vysílání
« Odpověď #9 kdy: 02. 05. 2011, 10:54:14 »
Můj televizor Panasonic je HD ready, ale když jsem naladil Mux4, tak oba HD programy, které jsou v MPEG4 nehrají (zvuk i EPG ano, ale "Žádné video"). Čili MPEG4 zpracují jen Full HD přijímače? Pomohl by set-top-box s MPEG4 propojený s televizorem HDMI kabelem?
Ne, je to tím že ten krám nemá MPEG4 AVC obrazový převodník.
S rozlišením panelu TV to nesouvisí.
Kup si STB s MPEG4, nebo HD satelitní receiver.
« Poslední změna: 02. 05. 2011, 10:56:58 od Michal Toth »
Loudness War zabijí hudbu!


ladik 12

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 105
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HD vysílání
« Odpověď #10 kdy: 02. 05. 2011, 12:53:26 »
Můj televizor Panasonic je HD ready, ale když jsem naladil Mux4, tak oba HD programy, které jsou v MPEG4 nehrají (zvuk i EPG ano, ale "Žádné video"). Čili MPEG4 zpracují jen Full HD přijímače? Pomohl by set-top-box s MPEG4 propojený s televizorem HDMI kabelem?
U nekterych Panasoniku se musi ladit MPEG4 AVC programy zvlast, v menu je nutno najit (dobre schovanou) polozku "pridat HD programy". Precist navod.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HD vysílání
« Odpověď #11 kdy: 02. 05. 2011, 17:58:21 »
Mám panasonica 42px80/HD ready/,to myslím byla poslední řada s mpeg2 stb,řešení jsou 2,stb s mpeg4/mám v aligátoru kvůli polákům/,nebo modul NP4 neotion,který převádí mpeg4 na 2,nemám ještě odskoušeno,ale chystám se do polska,jediný panasonic u kterého je to odskoušeno - PZ 70 !!! 8)
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Honza DVB

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: HD vysílání
« Odpověď #12 kdy: 02. 05. 2011, 23:37:28 »
Myslím že řada 80 ještě H.264 neměla. V tom roce to uměla jen řada 800. Od dalšího modelového roku (myslím že následovala řada 90) už H.264 měly snad všechny modely (ale muselo se v menu povolit).


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 501
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Momentální nabídka
« Odpověď #13 kdy: 30. 05. 2011, 00:01:04 »
Zase jsem po čase zhruba projel své 3 platformy příjmu (DVB-C/S/T) a celkem jsem byl překvapen, kolik stanic už vysílá nativní, nebo alespoň přepočítané HDTV. Celkem 26 a to jsem nepátral po dočasných vyjímkách. :D
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


 

reklama