Autor Téma: Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+  (Přečteno 14758 krát)

basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« kdy: 18. 08. 2014, 16:55:21 »
Ahoj, nastavil jsem si toroidní parabolu, mám na ní 5 konvertorů a diseq přepínač od wave frontier, který má možnost pojmout až 8 konvertorů.. Mám přijímač VU+ Ultimo a nedaří se mi spustit víc než jednu družici , nehledě na to, že z toho vycucám buď jen Astru 19,2 nebo Hotbird 13 stupňů. Zkoušel jsem rozšíšené nastavení a neleze a neleze. nemá někdo zkušenost? díky.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #1 kdy: 18. 08. 2014, 17:27:03 »
Jinak postupuju dle tohoto návodu:
http://s1096.photobucket.com/user/EnoSat/slideshow/EMP%20168%20V1/?albumview=slideshow
a to lnb 1 2 3 4 5 6  jsem vymenil za druzice, coz nevim, jestli delam spravne, ale vucko mi nabidne max lnb 33 34 apod.
jinak ab bb ba - s tím si už nevím rady, co to přesně znamená. dík
V


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #2 kdy: 18. 08. 2014, 21:48:57 »
jký maš ten diseqc? Koukni na něho a podle pozic to nastav v přijímači, ten pak pošle příkaz a skrze diseqc na dané lnb, a někdy byvaji ty pozice těch vstupů na diseqc popsaný. Podle pozic LNB které sis nasměroval to potom nastav.

Tady par návodů, většinou byvají podobné, ale dloufam že maš u sebe anglickej a německej slovník, není to česky.

http://board.newnigma2.to/wbb3/index.php?page=Thread&threadID=16248

http://openpli.org/forums/topic/31555-vu-ultimo-wavefrontier-and-101-switch/

http://www.vuplus-support.org/wbb3/index.php?page=Thread&threadID=994
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Sax

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 221
  • Edelweisspitze (2577mnm)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #3 kdy: 18. 08. 2014, 21:52:08 »
AA,AB,BA,BB jsou option/position povely(DiseqC 1.0) - Committed povely. Postupuješ úplne špatně, nejprve si ověř, jestli tvoje relé chodí na prvních čtyřech portech. Pozor, pokud měníš povely 1.0 a 1.1, tak musíš po každé změně rele vyresetovat odpojenim napájecího napětí, jinak relé přestává komunikovat.

Pošli objednávku, pak se domluvíme na instalaci. Zdar.  :o
VU+Duo4K, KWS Varos 106, Kathrein MSK120, Planar IT15T2 - ITtools, CAS124, CAS012.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #4 kdy: 18. 08. 2014, 22:33:39 »



obě varianty fungují, jak na EMP, tak třeba na diseqc Amiko-Optibox. Amiko diseqc svižnější bez nějakých prodlev. Počet lnb je 10ks na t-90. Přístroj Vu+solo2
« Poslední změna: 18. 08. 2014, 22:38:01 od Fox_Mulder »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #5 kdy: 19. 08. 2014, 08:39:39 »
Zkoušel jsem asi do 3 do rána snad všechny možnosti , kdy jsem dal buď na první sérii 4 konvertorů lnb 1 input s AA AB BA BB
 a druhou input 2 nebo input 1 - 5 podle konvertorů a nedostanu z toho víc než Hotbird, kterej jde pořád ( mám ho na portu 1 ) případně Astru 19,2 ( port 2 ), na tu se ale dostanu jen když přepnu na USALS či Motor, kdy mi chvilku bliká indikace motoru a pak mi skočí signál. POsléze ale zase nešlape Hotbird, takže z 5ti konvertorů mi jedou max první 2, a to ještě zvlášť.
Jak psal SAX že mám zkontrolovat první 4 porty, pokud myslíš jednoduché nastavení s A B C D, tak to jsem zkoušel a jak jsem psal nedostanu se přes Astrtu 19ku na 3. konvertor.
Problém je, že v bytě nemám přístup na střechu, kde je parabola, jen po dohodě. Z paraboly mám na střeše onen diseq na 8 od něj jde z OUT do rozvodny kabel a v rozvodně signálu ( byt ) je rozdvojka na DVB-T anténu a SAT, která má pak jeden výstup, jenž vede do bytu a tam to zásuvka zase automaticky rozdělí na TV výstup a SAT výstup. Přemýšlel jsem, jestli nemůže být také problém v tom slučovači TV a SAT, ale na druhou stranu by podle mého nejela ani 19ka.. Možná by bylo nejjednodušší vyrvat ten diseq 8 a dát tam normoš 4ku s tím, že na 1  stupeň ( Intelsat / Thor ) prostě peču..


Sax

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 221
  • Edelweisspitze (2577mnm)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #6 kdy: 19. 08. 2014, 09:37:55 »
Příprav si na pondělí rozpis, jak jsi naswitchoval relé(spínače na relatku) a jak si obsadil jednotlivé vstupy relatka(LNB-družice). Pak to doladime. Děláš plno věcí špatně, protože nechápeš princip činnosti DiseqC. Mám pocit, ze nemáš dobře připojené LNB do relátka. LNB pro 23,5e ja dávám vždy na vstup 1...To relé je u antény venku, nebo to mas stažené na pudu?
« Poslední změna: 19. 08. 2014, 09:40:30 od Sax »
VU+Duo4K, KWS Varos 106, Kathrein MSK120, Planar IT15T2 - ITtools, CAS124, CAS012.


basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #7 kdy: 19. 08. 2014, 09:44:16 »
Rele je u anteny na strese take. Ja to dal za sebe postupne jak ma byt
lnb 1 13 lnb 2 19,2 lnb 3 23,5 lnb 4 28,2 lnb 5 0,8
zkusim to domluvit


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #8 kdy: 19. 08. 2014, 10:03:17 »
Rele je u anteny na strese take. Ja to dal za sebe postupne jak ma byt
lnb 1 13 lnb 2 19,2 lnb 3 23,5 lnb 4 28,2 lnb 5 0,8
zkusim to domluvit

Kamošovi davali do společky satelity, a podruhy sem se setkal s tim že místo 23,5E+19,2E tam dali 23,5E+1W, A taky ma hodně podobný nastavení jako ty, a byla to spíš alchemie, jelokož on sám vůbec neví co tam dali, jenom mi řek že jim tam dali i satelit a on si koupil přijímač, tak sem se mu s tim mordoval hodně dlouho když mi neřek co tam maj, ja furt zadaval 13,5E+19.2E, nebo 19,2E+23,5E, ale až když mi u ty astry vyběli severské kanály, a severská rádia, zjistil sem že maj naši astru a severskej thor, a to dokonce na vstupu jedna maj thor -.-" a jelikož mu diseqc1.1 nešlo, oni se totiž spustili oba 1.0/.1.1 tak sem mu to udelal přes 1.0 a na Ačku ma thor 1W a na B má astru 23,5E, ale divím se, že jim neadli 19,2E, souvisí to s tim taky že byli problémy s diseqc ale v 1.0 umi jen 4 družice, takže musíš použít 1.1 nebo vyšší, a nastavit tak jak maš ty lnb v tom přepínači. Zkus všecky možnosti třeba AA nebo A1, to by u tebe měl byt ten 13E.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #9 kdy: 19. 08. 2014, 10:18:39 »
zkusím, já mám právně první zkušenost s diseq 8 chtěl jsem to testnout a není to asi žádná sranda, tak se asi vrátím k diseq 4, tam vše šlape napohodu a nedělá problémy..


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #10 kdy: 19. 08. 2014, 10:34:20 »
Vůbec nechápu, proč tuner nenastavíš podle 1. nebo 2. varianty viz obrázek a protokol diseqc 1.1. Už jsi mohl dávno koukat.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #11 kdy: 19. 08. 2014, 10:40:36 »
Vůbec nechápu, proč tuner nenastavíš podle 1. nebo 2. varianty viz obrázek a protokol diseqc 1.1. Už jsi mohl dávno koukat.

jelikož ma´víc jak 4 družice tak ten 1.1, postupně si nastaví a uloží družice, ma to 100x jednoduší, než to co po mě chtěl kamoš, to sem musel skoumat co má vůbec za družice :D a v jakym pořadí.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #12 kdy: 19. 08. 2014, 10:44:07 »
No je vidět, že o tom dotyčný nemá ani páru, jsem jen zvědav, jak se mu bude dařit s tím Vu+  ;) mám na mysli ovládání enigmy, rozchození nějaké přístupové karty, sdílení, picony, PIP atd.


basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #13 kdy: 19. 08. 2014, 10:51:47 »
Však jsem níže psal, že jsem to tak nastavoval podle obrázků, i podle vu+community fóra, a dalších. a prostě to nejede, klidné to nafotím a hodím sem aktuální sady nastavení, vyzkoušel jsem snad vše.. + jsem to samé zkoušel na Openboxu, HD Boxu a Dreamboxu a všude to samé, tak nevím, co dělám špatně. S Enigmou 2 zkušenosti mám pŕes dva roky, Picony si i sám upravuju v programu, sdílím , přes dreambox edit edituju iptv služby + netové streamy apod. tak mě pak trocxhu uráží věty , že o tom nemám ani páru.. Doma jsem měl propojené 4 sat komplety a vše šlapalo ve všech patrech. Nemám zkušenosti ale s rozvodmama v bytech, kde může být onen problém.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #14 kdy: 19. 08. 2014, 11:05:23 »
pak máš něco zle, doporučuji Ti naflashovat nový čistý Image nebo od někoho funkční zálohu a taky nic nepíšeš o tom, jestli máš aktuální soubor satellites. xml. Můžeš si ho klidně přetáhnout přes nějaké FTP z toho Tvou uvedeného funkčního Dreamboxu. Nevím co máš na mysli pod pojmem rozvody v bytech, příspěvky sem vkládáš dost zmateně, ale to je určitě záležitost, kterou lze přes přijímač vyšetřit.