Stačí sledovat ČT z Astry 23,5E a z DVB-T, rozdíl snad pozná i slepý (pokud není náhodou zaslepen pozemním vysíláním a ztratil soudnost samozřejmě...).
Ale to co napsal je s odpuštěním blbost, nezáleží na technologii, ale na bitrate. NĚKTERÉ programy na satelitu holt mají výborný obraz (kombinace dostatečného bitrate a kvalitního enkodéru) a NĚKTERÉ zase stojí za velkou hnědou hmotu (nízký bitrate/mizerný enkodér) a jsou mnohem horší než ty nejhorší v DVB-T. A další jsou prostě podobné jako v našem DVB-T. Prostě neplatí že VŠECHNY na satelitu jsou lepší a ani to že VŠECHNY v terestriálu jsou horší.
Naštěstí to srovnávání není nijak náročné, když v DVB-T vysílá 11 programů a tytéž jsou i DVB-S...
Hmm, hezké. A v tom uváděném DVB-T2 vysílá jako co, abychom to mohli porovnat?
Prostě to nemá cenu zamlouvat, je to typický příklad zažité stereotypní představy a takováhle zjednodušení ("DVB-T/T2 nebrat, k obrazu ze sat. to má daleko.") jsou prostě mimo mísu. Ano, v některých konkrétních případech budou sedět, ale jako zobecnění je to s odpuštěním blbost. Můžu uvést x jiných případů kdy to bude přesně naopak - třeba už to zmiňované DigiTV. Vysílá se v něm většina programů z DVB-T takže si také můžete porovnat obraz...
V DVB-T podle mě vysílá 12 programů a 2 pseudoprogramy, takže ať DVB-T nekřivdíme, tak 14
Chytám:
ČT1, ČT2, ČT24,ČT4
Nova,Nova Cinema, Prima, Prima Cool, Barrandov
Public TV, Z1, TV Noe (pseudoprogram)
TV Óčko a UPC info (pseudoprogram)
Ironií osudu a zároveň blbostí DVB-T je to, že nejlepší dostupnost má v Praze, kde má každý druhý kabelovku. Na chatě jsem chytil analog v pohodě, DVB-T nic. Takže doma mám primárně Kabel, na chatě Satelit, a DVB-T je dočasné řešení, než překonám svojí lenost a natáhnu i do druhýho pokoje něco normálního.