Tys ale nic nenapsal - pouze sem hodils nějaké smyšlenky jakési agentury a toť vše. Tak takových čísel si taky vycucám na každém prstu deset. Právě proto jsem tě odkázal na ČSÚ, kde si můžeš hodnověrná čísla zjistit.
Počet předplatitelů u satelitních služeb nebude nikdo falšovat, protože za každého abonenta se platí dané TV stanici (kterou si dotyčný abonuje), takže dost těžko by si satelitní operátor vymýšlel a zbytečně platil víc než musí. Jiná věc je u neplacených programů, ale tam nejde ani tak o falšování čísel jako o to, že někdo má těch karet pro sebe víc a část karet už je taky dávno nepoužívaná, ale nikdo je oficiálně nevyřadil.
Ovšem tak jako tak u DVB-T žádná věrohodná čísla neexistují, a o to tady jde...
Proč by si satelitní operátor vymýšlel? Vezmu vaši vlastní logiku - je to akciovka a nebo soukromé s.r.o. a jde jim jen o zisky (a to nejlépe do zahraničí). Připomíná vám to něco? Kdepak jsem to už četl?
A ještě jedna věc - pokud by např někdo chtěl prodat firmu, která provozuje satelitní platformu a nabízí současně placené i neplacené (ale scramblované) vysílání, na čem by, mimo jiné, asi závisela její cena?
Podle vašich reakcí to beru takto:
- kabel: kabelovky mají povinnost hlásit ČTÚ a ČSÚ počty předplatitelů. Nějakým způsobem se z toho mohou stát veřejná data (silně pochybuji že se to bude zveřejňovat podle oprátorů) a dají se někde sehnat. Např. vy mně posíláte na nejbližší pobočku ČSÚ kde můžu zkusit svoje štěstí. Na druhou stranu nás kabel v podstatě nezajímá, protože dlouhodobě stagnuje.
- satelit: UPC Direct dává přesná data, Skylink/CS Link začátkem roku začal poskytovat něco spolehlivějšího (otázkou je jak dlouho jim to vydrží), pro Digi TV nic neexistuje
- IPTV: O2 čtvrtletně vyhlašuje počty, ostatní ne.
To je to, co si představujete pod svým "já svoje tvrzení o počtech abonentů kabelovek, SAT příjmu a IPTV doložit mohu, čísla jsou každoročně zveřejňovaná"? Tomu říkám slovo chlapa!
Samozřejmě věřím že operátoři velice přesně hlídají každého předplatitele a platí za něho nejen OSA a podobným spolkům, ale hlavně přímo poskytovatelům obsahu. Ale silně pochybuji že tyto počty každoročně zveřejňují. Nicméně se mohu plést a budu moc rád když mne z mého omyu vyvedete.