Autor Téma: Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+  (Přečteno 12426 krát)

basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #15 kdy: 19. 08. 2014, 11:13:14 »
Mám VTI  6.8 ( poslední update ), ještě jsem neměl čas nasekat tam VTi 7.0, schválně to zkusím a třeba to rozjedu.. díky každopádně za info. za zmatenost se omlouvám, jsem v práci,t ak to sem klopím o volné chvilce

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #16 kdy: 19. 08. 2014, 11:13:35 »
jo a každopádně díky za pomoc


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #17 kdy: 19. 08. 2014, 11:18:54 »
Mám VTI  6.8 ( poslední update ), ještě jsem neměl čas nasekat tam VTi 7.0, schválně to zkusím a třeba to rozjedu.. díky každopádně za info. za zmatenost se omlouvám, jsem v práci,t ak to sem klopím o volné chvilce
VTI 7.0.0 bych tam určitě necpal. Pokud se zaregistruješ na ab foru tak pochopíš, že jsou v něm ještě chyby. Dále jsem nepochopil, zda je komplet ta parabola Tvoje včetně toho diseqc? To relé je na střeše? Po instalaci toroida jsi vyzkoušel jednotlivá lnb a vše bylo funkční? Zapojil jsi správně výstupy-korespondují s přiřazením družic v menu přijímače? Fotku toho relé máš? Má nějaké dipy, kterými se dá přepínat do určitých módů? Atd.


basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #18 kdy: 19. 08. 2014, 11:27:27 »
jsem registrovanej, chyby má, ale kamarád už jede 7.0 a prej je rychlejší a lepśí obraz a tolik nezamrzá při zátěži.
Parabola je moje i diseq, kontroloval jsem každej konvertor zvlášt, signál byl všude stejnej, diseq 8/1 wave frontier stejně jako toroid parabola wave frontier..


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #19 kdy: 19. 08. 2014, 11:40:14 »
...ještě jednou-má ten přepínač z boku nějaké dipy viz obrázek?
http://www.satnet.com.pl/-produkty/pid,310/kid,33/Przelacznik-DiSEqC-2-0-8-1-sumator-EMP-Centauri

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #20 kdy: 19. 08. 2014, 11:45:38 »
má přesně ten červenej jako na obrázku . mám je oba na on


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #21 kdy: 19. 08. 2014, 12:54:20 »
Máš několik problémů,
1.především jsi zbrklý, nepozorný a neumíš číst návody a zodpovídat dotazy co jsou zde položeny
2.nevíš co máš za diseqc a nevíš co umí
3.máš prachobyčejný multifunkční krám od Centauri a ne Wavefrontier
Takže nastav Ty dipy jak máš vyfocený na obrázku a nastav podle obrázů diseqc 1.1.
Jinak tenhle přepinač je pěkný krám už jsem se setkal i s tím, že dipy byly v opačném smyslu než je uvedeno v návodu a já s tím laboroval půl dne. Od té doby montuju bezproblémová Amika, která při většině instalací plně vyhoví a mé osobě se s nimi lépe pracuje:
http://az-europe.eu/cz/diseqc-prepinac-optibox-amiko-10-1-p92058/e


« Poslední změna: 19. 08. 2014, 13:03:40 od Fox_Mulder »


basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #22 kdy: 20. 08. 2014, 16:52:05 »
Děkuji za radu, mám WaveFrontier, je to napsáno přímo na disequ, tak nechápu, proč by to měl být krám, wavefrontier jsou dle mého kvalitní diseq porty, alespoň co mám zkušenost.
Nastavení jsem přepnul na 1.1. a začalo to chodit s tím, že kdyŹ hodně přepínám , vrátí se to po chvilce do původního stavu. je třeba vučko restartovat anebo spustit dvb-t modul , vrátit se zpět a je zase vše tak jak má být.
nevím, proč to takhle zlobí..každopádně díky


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #23 kdy: 20. 08. 2014, 17:13:44 »
Krám je to proto, že tento přepínač nechodí korektně. Že to je jen přebalený EMP na to dám krk, před koupením je vždy lepší se optat někoho kdo má zkušenosti, vyplatí se to. Třeba ten úplně obyčejný 1/8 EMP chodí docela normálně.
Proč Ti to dělá paseku nevím, může být plno problémů a důvodů. Zkus třeba zadat použít příkaz opakovaně, zvýšit napětí, nastavit podle obrázku obě varianty...prostě si s tím pohrát. Nevím jak máš dlouhou kabeláž a zda tam nejsou spojky, může-nemusí to mít vliv. Pokud přepneš na terrestický tuner dojde asi k tomu (nevím nemám kombo mám solo2), že relé odpojíš od napájení a asi jakoby resetuješ, což je stejný (možná) jakobys restartl ten přijímač komplet. Možná blbě funguje samotný relátko.
Pokud jsi na něčem domluven se Saxonem a svůj problém do té doby nevyřešíš, požádej ho, aby případně dovezl jiné relé. Je zkušený a určitě příjde na to kde je problém. Tímto ho zdravím (gunter).
Mimochodem, někdy jsem byl na Tebe držkatý, ale to bylo za účelem vydolování kompletních informací, bez kterých bychom nepokročili až sem.
Ono se to časem vychytá. Mi toto nastavení pod tím samým relé chodilo na Dm800hd(i hdSe), Xtrendech,Solech,a prošlo mi jich rukama fakt dost skoro všechny image šly dobře. Ale já si třeba vždy pracně vypiplám svůj setting a soubor sat.xml.
No asi tak.


basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení diseq přepínače s 5ti konvertory VU+
« Odpověď #24 kdy: 20. 08. 2014, 18:35:54 »
Kabeláž je dlouhá jako blázen, sat je na střeše ( 6. patro ) a já jsem ve 3. plus úplně na druhé straně baráku, takže cca 25m možná víc..tam podle mě bude problém v bytových zásuvkách, kam je těžké se dostávat. já si s tím už moc hrát nechci, rpotože to přepnutí mi zabere 5s a na druhou stranu jsem rád, že to šlape. bude jistější ten SAX, kterej to prověří,. včera jsem s ním mluvil, je v Krkonoších na dovče.
V pohodě, sice jsem si po přečtení připadal jako absolutní trouba, ale někdy zaslouženě. díky moc za pomoc i snahu!